.۰۵ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۰۰:۲۹سهشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۵ زنگنه، وزیر نفت پیشین: جلیلی و نوچهاش زاکانی در جای خلوت درباره کرسنت صحبت میکنند
بیژن زنگنه، وزیر نفت پیشین، با انتشار ویدیویی گفت حاضر است درباره کرسنت و «خسارات جبرانناپدیری» که سعید جلیلی زده، با او مناظره کند و افزود: «جلیلی و نوچهاش زاکانی هر وقت یک جای خلوت پیدا میکنند درباره کرسنت صحبت میکنند. داداش من حریفتم!»
همزمان، خبرگزاری دانشجو، گزارش داد در پی اعلام آمادگی علیرضا زاکانی در مناظره ریاستجمهوری برای گفتگو با محمد خاتمی، حسن روحانی و بیژن زنگنه درباره کرسنت، با زنگنه تماس گرفته و او گفته حاضر به مناظره با زاکانی نیست.
.۰۴ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۲۰:۳۹دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ راستیآزمایی اظهارات زاکانی درباره حمله لباس شخصیها به سفارت بریتانیا
علیرضا زاکانی در جریان مناظره گفت: «هیچ وقت حمله به سفارت [بریتانیا] را تایید نکردم.»
بررسیهای ایراناینترنشنال نشان میدهد این اظهارات نادرست است.
زاکانی روز ۹ آذر ۱۳۹۰ و یک روز پس از حمله گروهی از دانشجویان و لباس شخصیها به سفارت انگلستان، اقدام آنها را «خود جوش» و برآمده از «خشم مقدس» توصیف کرد و گفت مسئولان جمهوری اسلامی نباید تنها به کاهش سطح روابط با انگلستان بسنده کنند.
او به همراه اسمائیل کوثری و حمید رسایی از حامیان اصلی این اقدام بودند.
.۰۴ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۲۰:۲۵دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ امید معماریان، تحلیلگر سیاسی: برجام قابل احیا نیست
امید معماریان، روزنامهنگار و تحلیلگر سیاسی در مصاحبه با ایراناینترنشنال گفت: «قطعا بازگشت به برجام دیگر موضوعیتی ندارد و این توافقنامه قابل احیا نیست.»
او افزود اگر قرار باشد تحریمهای بینالمللی علیه جمهوری اسلامی برداشته شود، به یک قرارداد هستهای جدید نیاز است.
معماریان تاکید کرد برای غرب و کشورهای عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی این مساله مسجل شده است که برنامه هستهای جمهوری اسلامی در مسیر صلحآمیز قرار ندارد.
.۰۴ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۴۳دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ قالیباف: حمله به اسرائیل برای ما فرصت اقتصادی ایجاد کرد
محمدباقر قالیباف، نامزد مورد تایید شورای نگهبان با اشاره به حمله مستقیم حکومت ایران به اسرائیل گفت: «برخی مدعی بودند که نباید روی موشک شعار مرگ بر اسرائیل نوشت، چون تحریم میشویم؛ اما جریان دیگری عملیات وعده صادق را انجام داد که چقدر فرصت اقتصادی برای ما ایجاد کرده است.»
حکومت ایران شامگاه ۲۵ فروردین با بیش از ۳۰۰ موشک کروز، موشک بالستیک و پهپاد به اسرائیل حمله کرد. به گفته ارتش اسرائیل، ۹۹ درصد از پرتابههای جمهوری اسلامی از سوی سامانههای دفاعی اسرائیل و متحدان آن ساقط شدند.
.۰۴ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۳۰دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ طعنه پزشکیان: امیدوارم همه نامزدها تا پایان در رقابت باقی بمانند
مسعود پزشکیان در این مناظره به طعنه گفت امیدوارم همه نامزدها تا پایان انتخابات در رقابت باقی بمانند.
او افزود چهار نامزد همسو مجموعا بیست دقیقه وقت دارند و من در پنج دقیقه باید به آنها پاسخ دهم.
.۰۴ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۰۹دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ روحانی: در مناظرات طوری صحبت میکنند که گویی دولت رئیسی وجود نداشته است
حسن روحانی، رییس پیشین دولت جمهوری اسلامی با انتشار پیامی ویدیویی گفت در مناظرات نامزدهای انتخابات به گونهای صحبت میشود که گویی دولت ابراهیم رئیسی وجود نداشته است.
روحانی افزود: «دولت سیزدهم را نادیده میگیرند. دولت سیزدهم را فراموش کردند ... مثل اینکه دولت سیزدهم نداشتیم و امروز میخواهند دولت را از دولت دوازدهم دریافت کنند.»
او تاکید کرد در مناظرات «افرادی آمار و ارقام ارائه داده و صحبتهایی کردند که اگر شورای نگهبان اصل ۱۱۵ قانون اساسی را امروز به دقت اجرا میکرد، قاعدتا میبایست نسبت به صلاحیت آنها تردید میکرد. به غیر از حسن سابقه، موضوع تقوا، مومن و امانتدار بودن در اصل ۱۱۵ قانون اساسی آمده است.»
.۰۴ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۰۰دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ راستیآزمایی اظهارات جلیلی درباره میزان صادرات ایران به افغانستان و اتحادیه اروپا
سعید جلیلی در این مناظره گفت صادرات ایران به کل اتحادیه اروپا در دوره برجام نصف افغانستان بود.
بررسیهای ایران اینترنشنال نشان میدهد این ادعا نادرست است.
دوره برجام به سالهای ۹۴ تا ۹۷ و پیش از خروج ترامپ از این توافق گفته میشود. در این دوره ارزش تقریبی صادرات ایران به افغانستان، ۱۳/۳ میلیارد دلار و ارزش صادرات ایران به اروپا بیش از ۱۶/۹ میلیارد دلار برآورد شده است.
.۰۴ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۵۹دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ قاضیزاده: برخی در دولت روحانی فایزر را زده بودند اما مانع از واردات واکسن میشدند
امیرحسین قاضیزاده هاشمی در این مناظره گفت برخی در دولت روحانی اجازه واردات واکسن کرونا را ندادند و افایتیاف را متهم کردند.
او افزود برخی از این افراد در دولت روحانی دوز اول فایزر را هم زده بودند.
بررسیهای ایراناینترنشنال نشان میدهد این سخنان گمراهکننده است.
عامل اصلی ممنوعیت ورود واکسن کرونا دستور علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی بود. خامنهای در دیماه ۱۳۹۹ اعلام کرد: «ورود واکسن آمریکایی و انگلیس به کشور ممنوع است. البته من به فرانسه هم خوشبین نیستم.»
.۰۴ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۵۵دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ پزشکیان: کاری که سپاه در حوزه قدرت دفاعی کرده، باعث افتخار ما است
مسعود پزشکیان، نامزد مورد حمایت اصلاحطلبان گفت: «قدرت دفاعی ما باعث افتخار ما است. قدرت بازدارندگی این کشور و کاری که سپاه و ارتش کرده، باعث افتخار جامعه است.»
او افزود با این حال، بدون انسجام ملی کار پیش نمیرود و باید از مردم پرسید چرا از ما ناراضی هستند.
.۰۴ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۴۶دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ زاکانی: در دوره خاتمی بزرگترین خیانتهای نفتی به کشور شد
علیرضا زاکانی با اشاره به پروندههای کرسنت، توتال و استات اویل گفت در دوره محمد خاتمی بزرگترین خیانتهای نفتی به کشور شد.
او افزود آماده است بر سر این موضوعات با خاتمی، حسن روحانی و بیژن زنگنه مناظره کند.
زاکانی همچنین گفت با تحزب مشکلی ندارد و یکی از بزرگترین حزبهای کشور را تاسیس کرده است.
.۰۴ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۲۱دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ بحث و جدل پزشکیان و قاضیزاده بر سر حمله به سفارت عربستان سعودی و بریتانیا
مسعود پزشکیان در این مناظره با انتقاد از حمله به سفارتخانههای عربستان سعودی و بریتانیا گفت: «کسانی که از سفارت انگلیس و عربستان بالا رفتند، پست گرفتند.»
قاضیزاده هاشمی در پاسخ، حسن روحانی را مورد انتقاد قرار داد و تاکید کرد روحانی به عنوان رییسجمهور و رییس شورای عالی امنیت ملی باید از این حملات جلوگیری میکرد.
.۰۴ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۰۸دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ زنگنه: جلیلی و نوچهاش زاکانی در کوچه خلوت راجع به کرسنت صحبت میکنند
بیژن زنگنه، وزیر نفت در دولتهای محمد خاتمی و حسن روحانی گفت از آبان ۱۴۰۰ از جلیلی خواسته است با هم در خصوص قرارداد کرسنت مناظره کنند اما او از مناظره فرار میکند.
او افزود پس از این مناظره مردم متوجه خواهد شد که «شما چه خسارات جبرانناپذیری به کشور زدید».
.۰۴ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۰۲دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ زاکانی: پزشکیان برجام را نخوانده بود اما اظهار نظر میکرد
علیرضا زاکانی در این مناظره گفت در کمیسیون برجام مجلس شورای اسلامی، پزشکیان بدون خواندن متن توافقنامه هستهای درباره آن اظهار نظر میکرد.
او افزود برجام از خطوط قرمز جمهوری اسلامی عبور کرد و «چیزی نبود» که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی بخواهد.
.۰۴ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۴۹دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ پورمحمدی: جلیلی مخالف سازماندهی نهادهای مردمنهاد بود
مصطفی پورمحمدی گفت برخی نامزدها تحزب و فعالیت سازمانیافته سیاسی را قبول ندارند.
او با انتقاد از مواضع سعید جلیلی افزود او پیشتر با سازماندهی نهادهای مردمنهاد مخالفت میکرد و معتقد بود این روند میتواند به انقلاب مخملی و انقلاب رنگی بیانجامد.
.۰۴ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۳۹دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ پزشکیان: از اول گفتم سیاستهای مقام معظم رهبری را اجرا میکنم
مسعود پزشکیان در این مناظره گفت: «از اول گفتم سیاستهای مقام معظم رهبری را اجرا میکنم، حالا میتوانم بگویم قبول ندارم؟»
او تاکید کرد اگر سیاستهای کلی نظام و خامنهای اجرا میشد، مشکلات بدین جا نمیرسید.
پزشکیان افزود رئیسی به شدت پیگیر حل مساله برجام بود.
این نامزد مورد حمایت اصلاحطلبان گفت: «حمله به سفارت عربستان باعث شد، همه سفارتخانهها ببندند و بروند یا روابطشان را به شدت کاهش دهند.»
.۰۴ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۳۳دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ راستیآزمایی اظهارات قاضیزاده هاشمی درباره اسدالله اسدی و حمید نوری
امیرحسین قاضیزاده هاشمی در این مناظره گفت: «دیپلماتهای دولت آقای روحانی که زندانهای اروپا بودند، آقایان اسدی و نوری با اقتدار دیپلماتیک رئیسی آزاد شدند.»
بررسیهای ایراناینترنشنال نشان میدهد اسدی از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۷ به عنوان دیپلمات در دولتهای محمد خاتمی و محمود احمدینژاد در سفارت جمهوری اسلامی در عراق فعالیت میکرد. او از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ و همزمان با دولت احمدینژاد نیز در سفارت جمهوری اسلامی در بریتانیا مشغول به کار بود.
اسدی در خرداد سال ۱۳۹۷ به اتهام دست داشتن در طراحی یک بمبگذاری تروریستی بازداشت شد.
حمید نوری آبان سال ۱۳۹۸ در سوئد بازداشت شد. او کارمند سابق قوه قضائیه بود.
بر این اساس، از آنجا که اسدی در دورههای ریاست جمهوری خاتمی، احمدی نژاد و روحانی دیپلمات بوده، اظهارات قاضیزاده هاشمی درباره اسدی گمراه کننده است.
اظهارات قاضیزاده هاشمی درباره نوری هم به طور کامل نادرست است.
.۰۴ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۲۷دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ قاضیزاده هاشمی: هر زمان اصلاحطلبان قدرت را به دست گرفتند، سایه جنگ بر سر کشور ظاهر شد
امیرحسین قاضیزاده هاشمی، نامزد مورد تایید شورای نگهبان گفت: «هر موقع جریان اصلاحات به روی کار آمد، سایه جنگ بر سر کشور ظاهر شد.»
او افزود دولت روحانی با طالبان چالش جدی داشت و الهام علیاف، رییسجمهوری آذربایجان در اواخر دوره روحانی «برای ایران خط و نشان میکشید».
.۰۴ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۱۷دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ پورمحمدی: هیچ حس و حال جدیدی برای انتخابات در جامعه نمیبینیم
مصطفی پورمحمدی، عضو هیات مرگ و مقام قضایی جمهوری اسلامی در دهه ۶۰ با اشاره به فضای سرد انتخاباتی در ایران گفت: «هیچ حس و حال جدیدی در جامعه نمیبینیم.»
او افزود هنوز قانون جامع انتخابات بر اساس سیاستهای کلی جمهوری اسلامی به طور کامل تدوین نشده است.
پورمحمدی به رد صلاحیت برخی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مانند علی لاریجانی و اسحاق جهانگیری از سوی شورای نگهبان پرداخت و گفت تا این مسائل حل نشود، یخ فضای سیاسی جامعه باقی خواهد ماند.
.۰۴ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۱۱دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ پزشکیان: باید موضوع تحریمها و افایتیاف را حل کنیم
مسعود پزشکیان، نامزد مورد حمایت اصلاحطلبان گفت اگر میخواهیم مشکل اقتصادی و ارتباطات بینالمللی ایران حل شود، باید موضوع تحریمها وافایتیاف را حل کنیم.
او افزود «الان گران میخریم و ارزان هم میفروشیم» و بسیاری از کشورها به دلیل تحریمها و مساله افایتیاف حاضر به همکاری با تهران نیستند.
پزشکیان تاکید کرد: «چین و عراق و روسیه اگر قرار باشد مشکلاتشان را [در حوزه مراودات اقتصادی] با ما حل کنند، باید ضوابط بینالمللی را رعایت کنیم.»
.۰۴ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۱۵دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ جمعی از فعالان دانشگاهی: در جمهوری اسلامی انتخابات دموکراتیک وجود ندارد
جمعی از فعالان دانشگاهی و جوانان ایران در نامهای خطاب به دانشجویان، دانشآموختگان و استادانی که از انتخابات ریاستجمهوری پشتیبانی میکنند، اعلام کردند که حمایت آنها مهر تاییدی بر رژیم جور، جهل و فساد است.
آنها با بیان اینکه در جمهوری اسلامی چیزی به نام انتخابات وجود ندارد، تاکید کردند انتخابات تنها نقابی بر حقیقت دیکتاتوری رژیم است.
فعالان دانشگاهی افزودند تمامی نامزدهای «سیرک انتخابات» در این دوره نیز سابقه طولانی در سرکوب، جنایت، شکنجه و آزار مردم ایران دارند.
.۰۴ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۰۵دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ تحلیل
ایمان آقایاری، فعال سیاسی: کف مطالبات جامعه از سقف شعارهای نامزدها بالاتر است
ایمان آقایاری، فعال سیاسی در مصاحبه با ایراناینترنشنال گفت تحریمکنندگان انتخابات شرایط فلاکتبار کنونی در ایران را محصول یک سیستم میدانند و بحث آنها یک یا دو فرد و کارگزار نیست.
او افزود وجه غالب تحریمکنندگان این است که بر اساس تجربههای پیشین خود از فضای سیاسی و انتخاباتی ایران به این موضع رسیدهاند.
به گفته این فعال سیاسی، جمهوری اسلامی بعد از هر انتخابات آرای مردم را به نفع خود مصادره و آن را به معنای مشروعیت حکومت تفسیر میکند و این موضوع باعث شده بسیاری با تحریم انتخابات، از مشروعیتبخشی به نظام جلوگیری کنند.
.۰۴ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۵۵دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ چهارمین مناظره انتخاباتی نامزدهای نظام
چهارمین مناظره انتخاباتی میان مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضیزاده هاشمی و محمدباقر قالیباف، شش نامزد مورد تایید نظام برای جانشینی ابراهیم رئیسی، ساعت ۲۰ (به وقت ایران) دوشنبه چهارم تیر برگزار میشود.
رسانهها در ایران عنوان این مناظره را «ایران در جهان امروز» اعلام کردهاند.
به گفته صدا و سیمای جمهوری اسلامی، مدت زمان مناظره چهارم در مقایسه با سه مناظره پیش از آن، یک ساعت کوتاهتر است و تنها سه ساعت به طول خواهد انجامید.
قرار است یک مناظره دیگر نیز روز سهشنبه پنجم تیر برگزار شود.
.۰۴ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۴۵دوشنبه ۱۴۰۳/۰۴/۰۴ واکنشهای مردمی به مناظرههای نامزدهای مورد تایید شورای نگهبان
دهها شهروند پس از برگزاری سه مناظره پیشین میان نامزدهای جانشینی رئیسی، پیامهایی به ایراناینترنشنال ارسال و تاکید کردند مشارکت در انتخابات به معنای نادیده گرفتن جنایات جمهوری اسلامی و پایمال کردن خون قربانیان آن در چهار دهه اخیر است.
یکی از مخاطبان ایراناینترنشنال با ارسال پیامی صوتی گفت: «سیرک انتخابات در رژیم اشغالگر اسلامی مثل تئاتری است که سناریوی آن در بیت رهبری نوشته شده و کارگردان و تهیهکننده و صحنهگردانان آن شورای نگهبان، سپاه پاسداران و سایر نهادهای امنیتی و نظامی و بازیگران منتخب آن افرادی بیلیاقت و وطنفروش هستند.»
او افزود کسانی که در انتخابات دخیل هستند، برای منافع مالی خود به هموطنانشان خیانت میکنند تا جمهوری اسلامی را سرپا نگه دارند.