• العربية
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

تد کروز: از ترامپ خواسته‌ام معترضان ایرانی را برای سرنگونی جمهوری اسلامی مسلح کند

۸ آبان ۱۴۰۵، ۰۳:۲۹ (‎+۰ گرینویچ)
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

جدال کاتز و آیزنکوت بر سر تصمیم‌گیری درباره ایران پس از انتخابات اسرائیل
۱

جدال کاتز و آیزنکوت بر سر تصمیم‌گیری درباره ایران پس از انتخابات اسرائیل

۲

ونیز ۰-۲ اینتر؛ نراتزوری با دو گل به خودی ونیز، صدرنشین ماند

۳
تحلیل

علیه فراموشی؛ علی دبیر بابت کدام خدمات از محسنی‌اژه‌ای، قاضی‌القضات اعدام، تشکر کرد؟

۴

نتانیاهو پس از شمارش اولیه آرا: در کنار ترامپ فرصتی تاریخی برای رفع تهدید تهران داریم

۵

نتانیاهو با ۵۳ کرسی پیشتاز ماند؛ تشکیل دولت اسرائیل در بن‌بست قرار گرفت

انتخاب سردبیر

  • رویترز: جمهوری اسلامی با شبکه‌ای با بیش از ۵ هزار نهاد پنهان محاصره آمریکا را دور می‌زند

    رویترز: جمهوری اسلامی با شبکه‌ای با بیش از ۵ هزار نهاد پنهان محاصره آمریکا را دور می‌زند

  • از ایست‌های بازرسی پاسارگاد تا تاکید بر هویت ایرانی؛ شهروندان از روز کوروش می‌گویند
    روایت شما

    از ایست‌های بازرسی پاسارگاد تا تاکید بر هویت ایرانی؛ شهروندان از روز کوروش می‌گویند

  • ۶۹۰ نفر؛ کلیدداران نظامی-امنیتی اینترنت ایران
    گزارش ویژه

    ۶۹۰ نفر؛ کلیدداران نظامی-امنیتی اینترنت ایران

  • ظن دخالت قطر و ترکیه در انتخابات اسرائیل؛ شین‌بت مامور تحقیق درباره منابع مالی خارجی شد

    ظن دخالت قطر و ترکیه در انتخابات اسرائیل؛ شین‌بت مامور تحقیق درباره منابع مالی خارجی شد

  • تشدید کمبود داروهای روان‌پزشکی در ایران و هشدار درباره افزایش بستری بیماران

    تشدید کمبود داروهای روان‌پزشکی در ایران و هشدار درباره افزایش بستری بیماران

•
•
•

مطالب بیشتر

بایننس ابعاد هک را ۶.۳ میلیارد دلار برآورد کرد؛ همه واریزها و برداشت‌ها متوقف شدند

۸ آبان ۱۴۰۵، ۰۳:۱۷ (‎+۰ گرینویچ)
100%

بایننس، بزرگ‌ترین صرافی رمزارز جهان، ابعاد مالی رخنه امنیتی اخیر را حدود شش میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار برآورد کرد و از توقف موقت تمامی واریزها و برداشت‌ها خبر داد. به گفته این شرکت، تحقیقات اولیه نشان می‌دهد نفوذ ممکن است از لپ‌تاپ هک‌شده یکی از مهندسان آن آغاز شده باشد.

به گزارش رویترز، بایننس اعلام کرد مهاجم احتمالا از طریق این لپ‌تاپ به یکی از سامانه‌های شرکت دسترسی یافته و برداشت‌های غیرمجاز انجام داده است. این توضیح، نخستین اطلاعات منتشرشده از سوی صرافی درباره مسیر احتمالی نفوذ است و هنوز نتیجه قطعی تحقیقات محسوب نمی‌شود.

بایننس گفت با همکاری شرکای خود برای مسدود کردن دارایی‌های مرتبط با حادثه اقدام کرده و تاکنون حدود سه میلیارد دلار از این دارایی‌ها شناسایی شده است. این شرکت درباره وضعیت سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار باقی‌مانده اطلاعات تازه‌ای ارائه نکرد. رقم ۶.۳ میلیارد دلار نیز برآورد شرکت از ابعاد مالی حادثه است و لزوما به معنای زیان خالص و نهایی آن نیست.

این صرافی در بیانیه‌ای تاکید کرد دارایی‌های کاربران «همچنان امن است» و تمامی واریزها و برداشت‌ها به‌عنوان اقدامی احتیاطی متوقف شده‌اند. به گفته بایننس، تیم‌های امنیتی با پشتیبانی نهادهای مجری قانون و شرکای فعال در صنعت، در حال بررسی سامانه‌ها، ایمن‌سازی زیرساخت کیف پول‌ها و ردیابی دارایی‌ها هستند. یی هه، هم‌بنیان‌گذار شرکت، نیز وعده داده است بایننس «تمامی زیان‌های ناشی از هک» را جبران کند.

  • بایننس وعده جبران خسارت هک را داد؛ سه میلیارد دلار دارایی مسدود شد

    بایننس وعده جبران خسارت هک را داد؛ سه میلیارد دلار دارایی مسدود شد

هم‌زمان، افت بازار رمزارزها در معاملات ابتدایی جمعه در آسیا تشدید شد. بیت‌کوین با بیش از سه درصد کاهش به ۷۶ هزار و ۳۶۸ دلار، پایین‌ترین سطح شش هفته گذشته، رسید و اتر نیز با افتی بیش از سه درصد به دو هزار و ۱۷۸ دلار، پایین‌ترین سطح دو ماه گذشته، کاهش یافت. بر اساس داده‌های کوین‌گکو، توکن بی‌ان‌بی با پنج درصد افت در ۲۴ ساعت، ۷۰۹ دلار و ۷۰ سنت معامله شد. سهام کوین‌بیس و شرکت استراتژی نیز در معاملات خارج از ساعات عادی بازار آمریکا، به‌ترتیب ۴.۸ درصد و نزدیک به شش درصد افت کردند.

شرکت تحلیل داده‌های چین‌آنالیسیس و دیگر کارشناسان این صنعت می‌گویند این حادثه ممکن است بزرگ‌ترین سرقت رمزارزی تاریخ باشد. تیم سان، پژوهشگر ارشد گروه هش‌کی در هنگ‌کنگ، گفت این رخنه می‌تواند تمایل سرمایه‌گذاران به ریسک‌پذیری را کاهش دهد و آنان را به ارزیابی دوباره امنیت دارایی‌های نگهداری‌شده در صرافی‌های متمرکز، توان این صرافی‌ها برای ایفای تعهدات مالی و وضعیت نقدشوندگی وادارد. به گفته تحلیلگران، بازار رمزارز پیش از این نیز به‌دلیل افزایش نرخ‌های بهره آمریکا و کاهش تقاضای خریداران صندوق‌های قابل معامله در بورس تحت فشار بود.

بایننس ۳۳۵ میلیون کاربر ثبت‌نام‌شده در سراسر جهان دارد و بر اساس گزارش سالانه آن برای سال ۲۰۲۵، حدود ۱۶۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار دارایی تحت نگهداری این صرافی بوده است. این شرکت همچنین صندوقی برای حفاظت از دارایی کاربران در برابر رخنه‌های امنیتی دارد که، بر اساس وب‌سایتش، تمامی ذخایر آن به‌صورت بیت‌کوین نگهداری می‌شود.

خبر حادثه نخست روز پنج‌شنبه ۲۹ اکتبر، هفتم آبان، با گزارش کاربران درباره خروج دارایی‌ها از کیف پول‌های بایننس منتشر شد. چانگ‌پنگ ژائو، بنیان‌گذار و بزرگ‌ترین سهام‌دار شرکت که دیگر مدیریت آن را بر عهده ندارد، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که بایننس ظاهرا هک شده است. صرافی در مرحله نخست برداشت‌ها در چند شبکه و معاملات پلتفرم «بایننس آلفا» را متوقف کرده بود؛ محدودیتی که اکنون به تمامی واریزها و برداشت‌ها گسترش یافته است.

  • بایننس وقوع حادثه امنیتی را تایید کرد؛ برآوردها از سرقت میلیاردها دلار رمزارز حکایت دارند

    بایننس وقوع حادثه امنیتی را تایید کرد؛ برآوردها از سرقت میلیاردها دلار رمزارز حکایت دارند

در گزارش‌های اولیه، وال‌استریت ژورنال از سرقت احتمالی دست‌کم یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار و تک‌کرانچ از خروج دست‌کم دو میلیارد دلار خبر داده بودند. برخی کارشناسان نیز مبلغ سرقت را بیش از پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار برآورد کرده بودند. اعلام رقم ۶.۳ میلیارد دلار از سوی بایننس، برآورد تازه‌ای از ابعاد حادثه ارائه می‌دهد، هرچند بررسی‌ها همچنان ادامه دارد.

در پی حادثه، تتر از مسدود کردن نزدیک به یک میلیارد و ۵۷۰ میلیون دلار و سرکل از مسدود کردن بیش از ۸۰۰ میلیون دلار خبر دادند. به گفته یی هه، ریپل نیز حدود ۲۰۰ میلیون دلار را مسدود کرده است. ورلد لیبرتی فایننشال، شرکت رمزارزی مرتبط با دونالد ترامپ و خانواده‌اش، نیز با همکاری بیت‌گو برای مسدود کردن وجوه اقدام کرد؛ اقدامی که به گفته یی هه، شامل ۲۷ میلیون دلار استیبل‌کوین و حدود دو میلیون دلار توکن ورلد لیبرتی بوده است.

هویت عامل حمله هنوز مشخص نیست. «بایننس آمریکا»، که صرافی جداگانه‌ای است، و کوین‌بیس اعلام کرده‌اند این حادثه امنیتی بر فعالیت آن‌ها تاثیری نگذاشته است.

بایننس وعده جبران خسارت هک را داد؛ سه میلیارد دلار دارایی مسدود شد

۸ آبان ۱۴۰۵، ۰۲:۱۲ (‎+۰ گرینویچ)
100%

بایننس پس از تایید وقوع یک حادثه امنیتی، از مسدود شدن سه میلیارد دلار دارایی مرتبط با آن خبر داد و وعده داد تمامی زیان‌های ناشی از هک را جبران کند. میزان دقیق سرقت هنوز مشخص نیست، اما برخی کارشناسان آن را بیش از پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار برآورد کرده‌اند.

وال‌استریت ژورنال گزارش داده بود که هکرها ظاهرا پنج‌شنبه ۲۹ اکتبر، برابر با هفتم آبان، دست‌کم یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار از این صرافی سرقت کرده‌اند. تک‌کرانچ نیز به نقل از ناظران حوزه رمزارز، میزان دارایی خارج‌شده از کیف پول‌های متصل به اینترنت بایننس را دست‌کم دو میلیارد دلار اعلام کرد. این برآوردها هنوز تایید نشده‌اند.

پیامدهای حادثه در معاملات ابتدایی جمعه در آسیا نمایان شد. بیت‌کوین با حدود دو درصد افت به ۷۷ هزار و ۶۴۶ دلار، پایین‌ترین سطح شش هفته گذشته، رسید و اتر نیز با کاهشی مشابه به دو هزار و ۲۳۸ دلار و ۷۶ سنت، پایین‌ترین سطح دو ماه گذشته، کاهش یافت. بر اساس داده‌های کوین‌گکو، توکن بی‌ان‌بی در ۲۴ ساعت بیش از هشت درصد افت کرد و به ۶۹۴ دلار رسید. سهام کوین‌بیس و شرکت استراتژی نیز در معاملات خارج از ساعات عادی بازار آمریکا، به‌ترتیب ۴.۸ درصد و نزدیک به شش درصد کاهش یافتند.

  • بایننس وقوع حادثه امنیتی را تایید کرد؛ برآوردها از سرقت میلیاردها دلار رمزارز حکایت دارند

    بایننس وقوع حادثه امنیتی را تایید کرد؛ برآوردها از سرقت میلیاردها دلار رمزارز حکایت دارند

بایننس اعلام کرد تیم‌های امنیتی آن با فوریت در حال بررسی موضوع هستند و تاکید کرد دارایی‌های کاربران «کاملا امن» است. این صرافی برداشت دارایی در چندین شبکه و معاملات پلتفرم «بایننس آلفا» را به‌عنوان اقداماتی احتیاطی متوقف کرد و گفت برداشت‌ها پس از رفع کامل مشکل از سر گرفته می‌شود. بایننس همچنین از کاربران خواست به لینک‌ها، پیام‌ها و درخواست‌های غیررسمی برای دریافت اطلاعات حساب اعتماد نکنند.

چانگ‌پنگ ژائو، بنیان‌گذار و بزرگ‌ترین سهام‌دار بایننس که دیگر مدیریت آن را بر عهده ندارد، پیش‌تر در شبکه اجتماعی ایکس نوشته بود که این صرافی ظاهرا هک شده است. او گفت انتظار دارد دارایی‌های کاربران به‌طور کامل جبران شود. سپس یی هه، هم‌بنیان‌گذار بایننس، در اظهاراتی صریح‌تر اعلام کرد: «بایننس تمامی زیان‌های ناشی از هک را جبران خواهد کرد.»

به گزارش رویترز، بایننس میزان دارایی‌های مسدود‌شده در ارتباط با این حادثه را سه میلیارد دلار اعلام کرد و گفت این رقم ممکن است افزایش یابد. این صرافی برای ردیابی و مسدود کردن دارایی‌های بیشتر با نهادهای مجری قانون، صادرکنندگان توکن، شرکت‌های تحلیل اطلاعات بلاک‌چین و دیگر فعالان صنعت همکاری می‌کند. مبلغ مسدود‌شده لزوما معادل کل دارایی‌های سرقت‌شده نیست.

تتر اعلام کرد نزدیک به یک میلیارد و ۵۷۰ میلیون دلار دارایی مرتبط با حادثه را مسدود کرده و سرکل نیز بیش از ۸۰۰ میلیون دلار را مسدود کرده است. به گفته یی هه، ریپل هم حدود ۲۰۰ میلیون دلار را مسدود کرده است. ورلد لیبرتی فایننشال، شرکت رمزارزی مرتبط با دونالد ترامپ و خانواده‌اش، نیز از همکاری با شرکت بیت‌گو برای مسدود کردن وجوه سرقت‌شده خبر داد. یی هه ارقام مربوط به این اقدام را ۲۷ میلیون دلار استیبل‌کوین و حدود دو میلیون دلار توکن ورلد لیبرتی اعلام کرد.

با این حال، برآورد کارشناسان از حجم سرقت فراتر از مبالغ مسدود‌شده است. تیلور موناهان، از گروه امنیت بلاک‌چین «سیل ۹۱۱»، به وال‌استریت ژورنال گفت مهاجمان بسیار بیش از دو میلیارد دلار و احتمالا تا پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار به دست آورده‌اند. چند کارشناس دیگر نیز رقمی بالاتر برآورد کردند. موناهان تاکید کرد اطلاعات به‌سرعت تغییر می‌کند و تایید رقم دقیق زمان می‌برد.

  • رویترز: صرافی رمزارز نوبیتکس متعلق به خاندان خرازی است و در دور زدن تحریم‌ها نقش دارد

    رویترز: صرافی رمزارز نوبیتکس متعلق به خاندان خرازی است و در دور زدن تحریم‌ها نقش دارد

میگل مورل، مدیرعامل شرکت تحلیل اطلاعات بلاک‌چین آرکهام، گفت داده‌ها از سرقت احتمالی میلیاردها دلار به دست عاملی ناشناس حکایت دارد، اما علت دقیق حادثه هنوز تایید نشده است. به گفته او، حادثه حدود ساعت ۲۰:۳۰ پنج‌شنبه به وقت گرینویچ آغاز شد و هنگام اظهارنظر او ظاهرا همچنان ادامه داشت. بایننس نیز اعلام نکرده است که آیا پیامی از هکرها دریافت کرده یا نه. به گفته شرکت تحلیل داده‌های چین‌آنالیسیس، این رویداد ممکن است بزرگ‌ترین سرقت رمزارزی تاریخ باشد.

کوین مارچ، هم‌بنیان‌گذار شرکت «جی‌پگ تریدینگ»، به وال‌استریت ژورنال گفت این حادثه از نظر مبلغ دلاری ضربه‌ای بزرگ است، اما صندوق بیمه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلاری بایننس و اقدام سریع برای مسدود کردن دارایی‌ها می‌تواند مدیریت زیان را برای این صرافی ممکن کند. بر اساس وب‌سایت بایننس، ذخایر صندوق حفاظت از دارایی کاربران به‌طور کامل به‌صورت بیت‌کوین نگهداری می‌شود.

«بایننس آمریکا»، که صرافی جداگانه‌ای است، اعلام کرد این حادثه امنیتی بر آن تاثیری نگذاشته است. کوین‌بیس نیز گفت تحت تاثیر حادثه قرار نگرفته و در حال رصد وضعیت است.

بایننس وقوع حادثه امنیتی را تایید کرد؛ برآوردها از سرقت میلیاردها دلار رمزارز حکایت دارند

۸ آبان ۱۴۰۵، ۰۰:۱۳ (‎+۰ گرینویچ)
100%

بایننس، بزرگ‌ترین صرافی رمزارز جهان، وقوع یک حادثه امنیتی را تایید و برداشت دارایی در چندین شبکه را به‌طور موقت متوقف کرد. برآوردهای اولیه از سرقت میلیاردها دلار رمزارز حکایت دارد، اما میزان دقیق خسارت هنوز مشخص نیست.

وال‌استریت ژورنال گزارش داد که هکرها ظاهراً پنج‌شنبه ۲۹ اکتبر، برابر با هفتم آبان، دست‌کم یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار از این صرافی سرقت کرده‌اند. تک‌کرانچ نیز به نقل از ناظران حوزه رمزارز، میزان دارایی خارج‌شده از کیف پول‌های متصل به اینترنت بایننس را دست‌کم دو میلیارد دلار اعلام کرد. برخی کارشناسان برآوردهایی بیش از پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار ارائه کرده‌اند، اما این ارقام هنوز تایید نشده‌اند.

بایننس در بیانیه‌ای به تک‌کرانچ اعلام کرد تیم‌های امنیتی آن با فوریت در حال بررسی موضوع هستند و تاکید کرد که دارایی‌های کاربران «کاملا امن» است. راس اولیری، سخنگوی این شرکت، توقف برداشت‌ها را اقدامی احتیاطی در پی حادثه امنیتی توصیف کرد. این صرافی همچنین از کاربران خواست به لینک‌ها، پیام‌ها و درخواست‌های غیررسمی برای دریافت اطلاعات حساب اعتماد نکنند.

  • رویترز: صرافی رمزارز نوبیتکس متعلق به خاندان خرازی است و در دور زدن تحریم‌ها نقش دارد

    رویترز: صرافی رمزارز نوبیتکس متعلق به خاندان خرازی است و در دور زدن تحریم‌ها نقش دارد

چانگ‌پنگ ژائو، بنیان‌گذار و بزرگ‌ترین سهام‌دار بایننس که دیگر مدیریت آن را بر عهده ندارد، پیش‌تر در شبکه اجتماعی ایکس نوشته بود که این صرافی ظاهرا هک شده است. او گفت انتظار دارد دارایی‌های کاربران به‌طور کامل جبران شود، اما توضیحی درباره مبنای این ارزیابی ارائه نکرد.

به نوشته وال‌استریت ژورنال، ژائو همچنین اعلام کرد شرکت‌های تتر و سرکل به‌سرعت برای مسدود کردن حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار از دارایی‌های سرقت‌شده اقدام کرده‌اند. با این حال، تیلور موناهان، از گروه امنیت بلاک‌چین «سیل ۹۱۱»، به این روزنامه گفت مبلغ سرقت بسیار بیش از دو میلیارد دلار و احتمالا تا پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار است. او تاکید کرد اطلاعات به‌سرعت تغییر می‌کند و تایید رقم دقیق زمان می‌برد.

  • ده‌ها میلیون دلار سرمایه از صرافی رمزارز نوبیتکس به سرقت رفت

    ده‌ها میلیون دلار سرمایه از صرافی رمزارز نوبیتکس به سرقت رفت

هویت عاملان این حمله هنوز روشن نیست و بایننس اعلام نکرده که آیا پیامی از هکرها دریافت کرده است یا نه. تک‌کرانچ نیز احتمال ادامه داشتن سرقت را مطرح کرد. در صورت تایید برآوردهای اولیه، این رویداد می‌تواند از سرقت بزرگ سال ۲۰۲۵ از صرافی بای‌بیت فراتر برود و به بزرگ‌ترین سرقت رمزارزی ثبت‌شده تبدیل شود.

کوین مارچ، هم‌بنیان‌گذار شرکت «جی‌پگ تریدینگ»، در گفت‌وگو با وال‌استریت ژورنال این حادثه را از نظر مبلغ دلاری ضربه‌ای بزرگ توصیف کرد، اما گفت صندوق بیمه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلاری بایننس و اقدام سریع برای مسدود کردن دارایی‌ها می‌تواند مدیریت زیان را برای این صرافی ممکن کند. «بایننس آمریکا»، بازوی آمریکایی این شرکت، نیز اعلام کرد این حادثه امنیتی بر آن تاثیری نگذاشته است.

بارسلونا پس از ثبت ۱۷ تخلف در ال‌کلاسیکو، جایگاه هواداران را تعطیل کرد

۷ آبان ۱۴۰۵، ۲۲:۲۲ (‎+۰ گرینویچ)
100%

آس گزارش داد بارسلونا پس از ثبت ۱۷ مورد تخلف در ال‌کلاسیکو، جایگاه هواداران موسوم به «گل ۱۹۵۷» را برای بازی با آلاوس تعطیل کرد. این تخلفات شامل توهین به مورینیو و کوکوریا و حمله به کاماوینگا پس از گل دوم رئال مادرید بوده است.

باشگاه دلیل این تصمیم را افزایش پرونده‌های انضباطی ناشی از رفتار برخی هواداران اعلام کرد؛ رفتارهایی که بارسلونا را در معرض جریمه و حتی خطر بسته شدن ورزشگاه قرار داده است.

خوان لاپورتا زمستان گذشته و در آستانه انتخابات، با گروه‌های مستقر در جایگاه هواداران بارسلونا به آتش‌بس رسید، اما ریشه این اختلاف به پاییز ۲۰۲۴ بازمی‌گردد. اکنون با تعطیلی موقت «گل ۱۹۵۷» برای بازی مقابل آلاوس، مشخص شده است که این مشکل همچنان ادامه دارد.

بارسلونا عصر پنج‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد فعالیت «گل ۱۹۵۷»، همان جایگاهی که پیش‌تر با نام «Grada d’Animació» شناخته می‌شد، برای مسابقه شنبه مقابل آلاوس متوقف خواهد شد: «این تصمیم در پی تشکیل چندین پرونده برای باشگاه و برخی اعضای آن به دلیل رفتارهای مغایر با ارزش‌های ورزش گرفته شده است.»

اشاره بارسلونا به ۱۷ مورد تخلفی بود که لالیگا پس از آخرین ال‌کلاسیکو گزارش کرده بود. از جمله این موارد، توهین به مورینیو و کوکوریا و همچنین حمله به کاماوینگا پس از گل دوم رئال مادرید در پیروزی ۲ بر یک این تیم بود.

بارسلونا در بیانیه خود تاکید کرد چنین رفتارهایی می‌تواند باشگاه را با جریمه‌های مالی و حتی خطر بسته شدن ورزشگاه روبه‌رو کند و با ارزش‌هایی که باشگاه نمایندگی می‌کند، در تضاد است.

این بیانیه یادآور اختلافی است که در پاییز ۲۰۲۴ آغاز شد؛ زمانی که لاپورتا تصمیم گرفت جایگاه جنجالی هواداران بارسلونا را تعطیل کند. این جایگاه در سال ۲۰۱۶ و در دوران ریاست جوزپ ماریا بارتومئو در نوکمپ راه‌اندازی شده بود و به دلیل عملیات بازسازی ورزشگاه، به ورزشگاه لوییس کومپانیس منتقل شد.

لاپورتا که پیش‌تر گروه «بویشوس» را از نوکمپ اخراج کرده بود، این بار مقابل چهار گروه Almogàvers، Front 532، Nostra Ensenya و Supporters Barça قرار گرفت؛ گروه‌هایی که بخشی از جایگاه شمالی ورزشگاه المپیک لوییس کومپانیس را در اختیار داشتند.

باشگاه از این گروه‌ها خواست هزینه جریمه‌هایی به ارزش مجموع ۲۱ هزار یورو را پرداخت کنند. این جریمه‌ها مربوط به پرونده‌هایی بود که لالیگا، یوفا و دولت محلی کاتالونیا در فصل ۲۴-۲۰۲۳ تشکیل داده بودند.

بارسلونا این مبلغ را پرداخت کرده بود، اما با استناد به توافق‌های زمان ایجاد این جایگاه، که به باشگاه اجازه می‌داد افراد متخلف را پاسخگو بداند، از گروه‌های هواداری خواست پول را بازگردانند.

بارسلونا در نهایت تهدید خود را عملی کرد و در آستانه دیدار لیگ قهرمانان اروپا مقابل برست، جایگاه هواداران را بست.

پس از آن، اختلاف به سطح هواداران کشیده شد. شعار «جایگاه هواداران را می‌خواهیم» در ورزشگاه شنیده می‌شد و در برخی شب‌ها در مونتجوییک نیز گروهی شعار «ژاوی آری، لاپورتا نه» سر می‌دادند. این شرایط برای رییس بارسلونا خوشایند نبود.

این شعارها در نخستین فصل حضور فلیک نیز ادامه یافت، اما نتایج تیم باعث شد اعتراض‌ها فروکش کند. به نظر می‌رسید لاپورتا دیگر اهمیت چندانی به این موضوع نمی‌دهد تا اینکه وارد فضای انتخاباتی شد.

با وجود اینکه پیروزی او محتمل به نظر می‌رسید، لاپورتا قصد داشت همه جوانب را در نظر بگیرد. او می‌دانست در میان این گروه‌ها و حامیان بازگشت آنها به جایگاه هواداران، تعداد قابل توجهی رای وجود دارد. ویکتور فونت نیز در زمینه مسائل اجتماعی باشگاه فشار وارد می‌کرد.

به همین دلیل، لاپورتا از دو چهره مورد اعتماد خود در باشگاه، رافا یوسته، نایب‌رییس بارسلونا، و آلخاندرو اچواریا، مشاور باشگاه و یکی از افراد بانفوذ آن، خواست با نمایندگان اعضای جایگاه هواداران مذاکره کنند و برای استقرار آنها در «گل ۱۹۵۷» به توافق برسند.

طراحی این بخش هواداری به النا فورت، نایب‌رییس بخش اجتماعی باشگاه، سپرده شده بود، اما او به دلیل اختلاف‌های قبلی در مذاکرات حضور نداشت.

این جلسات در نهایت به صلحی منجر شد که با توجه به اتفاقات اخیر و موارد گزارش‌شده از سوی لالیگا، چندان پایدار نبوده است.

اکنون بار دیگر ادامه فعالیت جایگاه هواداران بارسلونا با خطری جدی روبه‌رو شده است. به نوشته آس، دلیل اصلی این است که خوان لاپورتا، رییس بارسلونا که پیش‌تر هواداران افراطی را از ورزشگاه اخراج کرده بود، هیچ‌گاه به‌طور کامل به فعالیت چنین جایگاهی اعتقاد نداشته است.

اینتر و میلان از استادیوم جدید رونمایی کردند؛ خداحافظی با سن‌سیرو، سلام به جنرالی استادیوم

۷ آبان ۱۴۰۵، ۲۱:۱۶ (‎+۰ گرینویچ)
100%

باشگاه‌های اینتر و میلان پنجشنبه‌شب از طرح ورزشگاه جدید ۷۱ هزار و ۵۰۰ نفری خود با نام «جنرالی استادیوم» رونمایی کردند. به نوشته ای‌اس‌پی‌ان، اینتر و میلان برای حق نام‌گذاری ورزشگاه جدید خود با شرکت بیمه ایتالیایی جنرالی قراردادی ۲۰ ساله به ارزش ۶۵۰ میلیون یورو، امضا کرده‌اند.

«جنرالی استادیوم» ۷۱ هزار و ۵۰۰ نفر ظرفیت خواهد داشت و قرار است در سال ۲۰۳۱ افتتاح شود.

دو باشگاه روز پنج‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کردند این قرارداد «یکی از بزرگ‌ترین قراردادهای حق نام‌گذاری ورزشگاه در ورزش جهان» است.

توافق با جنرالی در مراسمی اعلام شد که طی آن تصاویر طراحی ورزشگاه جدید هم رونمایی شد. پروژه با هدایت مالکان دو باشگاه پیش می‌رود؛ ردبرد کپیتال پارتنرز، مالک میلان، و اوک‌تری، مالک اینتر.

طراحی ورزشگاه حاصل همکاری نورمن فاستر و دیوید مانیکا است؛ این دو معمار پیش از این نیز در طراحی ورزشگاه ومبلی لندن با یکدیگر همکاری کرده بودند.

این پروژه اکنون وارد مرحله طراحی و برنامه‌ریزی خواهد شد. انتظار می‌رود عملیات ساخت در سال ۲۰۲۸ آغاز شود و در صورت دریافت مجوزهای لازم، نخستین مسابقه در فصل ۳۲-۲۰۳۱ در آن برگزار شود.

این پروژه بخشی از برنامه گسترده‌تر بازسازی شهری منطقه نیز محسوب می‌شود که شامل فضاهای عمومی، مناطق سبز و همچنین فضاهای تفریحی و تجاری خواهد بود.

به نوشته گاتزتا دلو اسپورت نخستین تصاویر، ورزشگاهی شیک، مدرن و مجهز به فناوری‌های جدید را نشان می‌دهند. طراحی آن ساده نیست، اما مشخص است که توجه ویژه‌ای به هواداران شده است. سکوهای پشت دروازه مانند مه‌آتزا شیب زیادی خواهند داشت و جایگاه‌های تماشاگران نیز بسیار نزدیک به زمین طراحی شده‌اند.

بر اساس بیانیه مشترک دو باشگاه، طراحی ورزشگاه از «ظرافت و جزییات معماری کلیسای جامع میلان» الهام گرفته است. دو طبقه جایگاه تماشاگران، ساختاری پیوسته و ۳۶۰ درجه در اطراف زمین ایجاد خواهند کرد.

سن‌سیرو که در سال ۱۹۲۶ ساخته شد و راه‌پله‌های مارپیچ بیرونی آن از مشخصه‌های اصلی معماری ورزشگاه است، برای جام جهانی ۱۹۹۰ بازسازی شد، اما امکانات آن در مقایسه با ورزشگاه‌های مدرن و مطرح فوتبال اروپا محدودتر است.

در دو انتهای ورزشگاه جدید، سکوهای معروف هواداران یا «کورواها» به شکل دیوارهایی یکپارچه و پرشیب طراحی خواهند شد تا هواداران را به زمین نزدیک‌تر کنند.

شیب جایگاه‌ها به ۳۷ درجه خواهد رسید؛ طراحی‌ای که با هدف افزایش هیجان ورزشگاه و تاثیر بصری آن انجام شده است.

در بیانیه آمده است هدف این طراحی این است که «هواداران بیش از هر زمان دیگری به مهم‌ترین لحظات مسابقه نزدیک شوند.»

میلان و اینتر نوامبر گذشته زمین ورزشگاه را با پرداخت ۱۹۷ میلیون یورو معادل ۲۳۰ میلیون دلار از شهرداری خریدند؛ اقدامی که مسیر تخریب سن‌سیرو و ساخت ورزشگاه جدید را هموار کرد.

این دو باشگاه سری آ سال‌هاست به‌طور مشترک از ورزشگاه تاریخی سن‌سیرو استفاده می‌کنند، اما ساخت یک ورزشگاه مشترک و مدرن را برای افزایش درآمد روز مسابقه ضروری می‌دانند؛ درآمدی که از رقبای اروپایی آنها کمتر است.

فشار برای بهبود کیفیت ورزشگاه‌های ایتالیا نیز افزایش یافته است. سرمایه‌گذاری مالکان خارجی در باشگاه‌های سری آ و نیاز به ورزشگاه‌های مناسب‌تر برای یورو ۲۰۳۲ که ایتالیا و ترکیه به‌طور مشترک میزبان آن خواهند بود، از عوامل این روند است.