• العربية
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

احمدی، نماینده رشت: موشک‌های‌مان را از دست ندادیم و ۴۰۰ کیلو اورانیوم را هم محکم حفظ کردیم

۲ آبان ۱۴۰۵، ۱۴:۴۸ (‎+۱ گرینویچ)

محمدرضا احمدی سنگر، نماینده رشت در مجلس، به سایت دیده‌بان ایران گفت: «ما همچنان تنگه هرمز را محکم نگه داشته‌ایم. انسجام داخلی نیز بیش از گذشته تقویت شده است. ما موشک‌های خود را از دست ندادیم و غنی‌سازی اورانیوم و ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده خود را محکم حفظ کردیم.»

این نماینده مجلس، شنبه دوم آبان گفت که برخی از مواضع و صحبت‌های عراقچی گاهی هم‌تراز با مواضعی است که دشمن به‌ویژه ترامپ و روبیو می‌گیرند.

احمدی سنگر اضافه کرد: «دشمن‌شناسی عراقچی بسیار ضعیف است. عراقچی هنوز نتوانسته است دشمنان ما را بشناسد. ما باید از اقتدار و قدرت صحبت کنیم و نباید از ضعف سخن بگوییم. گفتن از ضعف به ضرر ماست.»

Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

واشینگتن‌پست: قمار دوباره بر سر تغییر حکومت ایران؟
۱
تحلیل

واشینگتن‌پست: قمار دوباره بر سر تغییر حکومت ایران؟

۲

آمریکا هشدار داد طرح‌های ایران برای ترور مقام‌های آمریکایی به «مراحل پیشرفته» رسیده‌اند

۳

دو مقام جمهوری اسلامی: برنامه‌های دقیقی برای حمله به کابل‌های زیردریایی خلیج فارس داریم

۴
تحلیل

نشست استانبول؛ تقسیم کار تازه برای جنگ با ایران؟

۵

مایک والتز روایت فایننشال تایمز را رد کرد: تصمیم درباره محاصره ایران با ترامپ است

انتخاب سردبیر

  • وال‌استریت ژورنال: ناو جورج واشینگتن برای احتمال تشدید جنگ با جمهوری اسلامی آماده می‌شود

    وال‌استریت ژورنال: ناو جورج واشینگتن برای احتمال تشدید جنگ با جمهوری اسلامی آماده می‌شود

  • وزیر خارجه آمریکا ناراضیان از حکومت کوبا را به همکاری با سیا فراخواند

    وزیر خارجه آمریکا ناراضیان از حکومت کوبا را به همکاری با سیا فراخواند

  • رویترز: آمریکا بارها از ماسک خواسته خدمات استارلینک را در اوکراین و خاورمیانه تغییر دهد

    رویترز: آمریکا بارها از ماسک خواسته خدمات استارلینک را در اوکراین و خاورمیانه تغییر دهد

  • شهروندان از ایران: شهرها نظامی و امنیتی‌تر و اینترنت ضعیف‌تر شده است
    روایت شما

    شهروندان از ایران: شهرها نظامی و امنیتی‌تر و اینترنت ضعیف‌تر شده است

  • مایک والتز روایت فایننشال تایمز را رد کرد: تصمیم درباره محاصره ایران با ترامپ است

    مایک والتز روایت فایننشال تایمز را رد کرد: تصمیم درباره محاصره ایران با ترامپ است

•
•
•

مطالب بیشتر

با گسترش آلودگی نفتی، رأس‌الخیمه نیز تمامی سواحل خود را تعطیل کرد

۲ آبان ۱۴۰۵، ۱۴:۳۶ (‎+۱ گرینویچ)
100%
تصویر ماهواره‌ای از نشت نفت در آب‌های ساحلی ام‌القوین در امارات متحده عربی، ۲۷ مهر ۱۴۰۵

مقام‌های رأس‌الخیمه شنبه دوم آبان اعلام کردند تمامی سواحل این امارت تا اطلاع ثانوی تعطیل خواهند بود. این تصمیم یک روز پس از آن اتخاذ شد که نشت نفت در آب‌های ساحلی به تعطیلی سواحل امارت‌های همسایه، ام‌القوین و شارجه، منجر شد.

اداره خدمات عمومی رأس‌الخیمه در بیانیه‌ای که از سوی فرماندهی کل پلیس این امارت منتشر شد، از تعطیلی سواحل خبر داد اما دلیلی برای این تصمیم ارائه نکرد.

امارات متحده عربی جمعه اول آبان اعلام کرد تلاش‌ها برای مهار نشت نفت از یک نفتکش در آب‌های ساحلی این کشور ادامه دارد و وزارت تغییرات اقلیمی و محیط زیست نیز در حال ارزیابی پیامدهای زیست‌محیطی این حادثه است.

مقام‌های امارات تاکنون نام نفتکش دخیل در این حادثه را اعلام نکرده‌اند و درباره علت نشت نفت نیز توضیحی نداده‌اند.

این وزارتخانه اعلام کرد تمامی سواحل و مناطق ساحلی اطراف شهر ام‌القوین به‌طور موقت تعطیل شده‌اند و این محدودیت تا زمانی ادامه خواهد داشت که تیم‌های فنی ارزیابی‌های خود را تکمیل و اقدامات لازم برای تامین ایمنی و حفاظت از محیط زیست دریایی را مشخص کنند.

  • آلودگی نفتی سواحل قشم به جنگل‌های حرا گسترش یافت

    آلودگی نفتی سواحل قشم به جنگل‌های حرا گسترش یافت

وزارت تغییرات اقلیمی و محیط زیست امارات همچنین از ماهیگیران و دیگر استفاده‌کنندگان از دریا خواست از نزدیک شدن به مناطق آسیب‌دیده خودداری کنند و دستورالعمل‌های رسمی را رعایت کنند.

به‌گزارش دفتر رسانه‌ای دولت شارجه، مقام‌های این امارت نیز به‌عنوان اقدامی احتیاطی، ساحل الحمریه در شمال امارات، نزدیک مرز ام‌القوین، را به‌طور موقت تعطیل کردند.

از زمان آغاز جنگ ایران، حملات به کشتی‌های تجاری در مسیرهای کشتیرانی خلیج فارس، نگرانی‌ها درباره امنیت دریایی و پیامدهای زیست‌محیطی این درگیری را افزایش داده است.

رأس‌الخیمه، یکی از امارت‌های شمالی امارات متحده عربی که به سواحل و اقامتگاه‌های تفریحی لوکس خود شهرت دارد، همچنین محل اجرای طرح احداث مجموعه تفریحی و کازینو شرکت وین ریزورتس در جزیره المرجان است.

100%
تصویر ماهواره‌ای از نشت نفت در آب‌های ساحلی ام‌القوین در امارات متحده عربی، ۲۹ مهر ۱۴۰۵

این شرکت مستقر در لاس‌وگاس که در سال ۲۰۲۴ نخستین مجوز فعالیت تجاری قمار را در امارات متحده عربی دریافت کرد، در ماه فوریه اعلام کرده بود انتظار دارد این مجموعه در سه‌ماهه نخست سال ۲۰۲۷ افتتاح شود.

شرکت وین در ماه مارس اعلام کرد پس از توقفی کوتاه، عملیات ساخت‌وساز را از سر گرفته است؛ آن هم در شرایطی که جنگ ایران همچنان فعالیت کسب‌وکارها در سراسر خاورمیانه را مختل کرده بود.

ساکنان برخی مناطق شارجه، عجمان و ام‌القوین از استشمام بوهای غیرعادی خبر داده‌اند، اما وزارت محیط زیست امارات اعلام کرد این بوها خطری برای سلامت ندارند. با این حال، بوی تند و زننده جمعه همچنان در سراسر ام‌القوین احساس می‌شد.

مورینیو پیش از ال‌کلاسیکو: «آزمون واقعی فرداست؟ نه؛ رئال مادرید با مورینیو جام می‌برد»

۲ آبان ۱۴۰۵، ۱۳:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)
100%

ژوزه مورینیو پیش از ال‌کلاسیکو تاکید کرد نتایج اخیر رئال مادرید و بارسلونا اهمیتی برای بازی فردا ندارد. سرمربی رئال مادرید گفت: «این بازی آزمون واقعی ما نیست. رئال مادرید با مورینیو جام می‌برد. دنیا برای تماشای ال‌کلاسیکو می‌ایستد.»

رئال مادرید یکشنبه سوم آبان در نخستین ال‌کلاسیکوی فصل به مصاف بارسلونا می‌رود. این مسابقه در نوکمپ برگزار خواهد شد و رئال پس از پیروزی پرگل مقابل لایپزیگ در برنابئو راهی این دیدار می‌شود. تیم ژوزه مورینیو در شرایط خوبی قرار دارد، اما این مربی پرتغالی معتقد نیست نتایج اخیر دو تیم، دیدگاه‌ها درباره شانس پیروزی آنها را تغییر داده باشد.

او گفت: «روند خوبی داریم. در شرایط خوبی به این بازی می‌رسیم و گل می‌زنیم... تجربه من از ال‌کلاسیکوها و دربی‌هایی که در آنها حضور داشته‌ام، می‌گوید اتفاقاتی که پیش از این مسابقات رخ داده، اهمیت چندانی ندارد.»

خبرنگاری از مورینیو پرسید که آیا این مسابقه آزمون واقعی تیم شما خواهد بود؟ او در پاسخ گفت: «نه. رئال مادرید با مورینیو جام می‌برد.»

سرمربی رئال مادرید درباره شکست بارسلونا در پاریس مقابل پی‌اس‌جی گفت: «برای من معنایی ندارد. اگر به جای پیروزی ۴ بر یک مقابل لایپزیگ، یک بر ۴ شکست خورده بودیم، حس و حال من برای این مسابقه دقیقا همین بود.»

او گفت: «کسانی که یک هفته پیش فکر می‌کردند بارسلونا می‌تواند ما را با اختلاف شکست دهد، الان هم همین فکر را می‌کنند. بعید می‌دانم نظرشان تغییر کند. اینکه درباره بارسلونا خوب صحبت می‌شود، تاثیری روی من ندارد. اگر بخواهم صادق باشم، در بعضی مسابقات کاملا شایسته تعریف هستند، چون کارهای بسیار خوبی انجام می‌دهند.»

مورینیو ادامه داد: «اما به ما طوری نگاه می‌شود که انگار یک محصول نهایی هستیم. رسیدن به محصول نهایی در فوتبال دشوار است. اگر درباره ما در مرحله‌ای پیشرفته از این فرایند صحبت می‌کنید، باید بگویم سه ماه است که کار می‌کنیم. اگر پیش‌فصل و وقفه بازی‌های ملی را کنار بگذاریم، فقط یک ماه و نیم با هم کار کرده‌ایم.»

او افزود: «ما به هیچ وجه یک محصول نهایی نیستیم. هنوز در ابتدای راه هستیم؛ سرمربی در حال شناخت و ارزیابی تیم و مشخص کردن مسیرهاست و بازیکنان نیز در حال شناخت من هستند. مقایسه چنین تیمی با تیمی که چند سال است کنار هم کار می‌کند، به نظرم منصفانه نیست.»

مورینیو درباره لامین یامال گفت: «همه آنها بازیکنان بسیار خوبی هستند. در رئال هم همین‌طور است. من نتوانسته‌ام بازیکنی پیدا کنم که خیلی خوب نباشد. لامین بازیکن بزرگی است. اما احترام گذاشتن یک چیز است و تغییر برنامه یا فراموش کردن هویت خودت چیز دیگری. چنین کاری نمی‌کنیم؛ نه به خاطر او و نه به خاطر هیچ حریف باکیفیت دیگری.»

خبرنگاری درباره ریش‌های مورینیو گفت: «یک ماه است ریش خود را اصلاح نکرده‌اید و همه بازی‌ها را برده‌اید؛ خرافاتی شده‌اید؟» او در پاسخ گفت: «اصلا خرافاتی نیستم. با این ریش خیلی بد شده‌ام؟ باید عوضش کنم؟» (می‌خندد.) «من یکی از معدود افراد در فوتبال هستم که خرافاتی نیست.»

سرمربی رئال مادیرد درباره شیوه بازی در الکلاسیکو و ترکیب تیم پرسید و او گفت: «نمی‌توانم به این سوال پاسخ بدهم. درباره برنامه یا ساختار تیم جواب نمی‌دهم.»

خبرنگار پرسید: «نقطه‌ضعف بارسلونا خط دفاعی است؛ پس قرار است هجومی‌تر بازی کنید؟»

مورینیو گفت: «تو باهوشی، اما من هم احمق نیستم!» (می‌خندد.)

اینفانتینو به پرسش‌ها درباره استعفا خندید: «اکثریت قاطع» فوتبال جهان از من حمایت می‌کند

۲ آبان ۱۴۰۵، ۱۳:۲۲ (‎+۱ گرینویچ)
100%

جیانی اینفانتینو، رییس فیفا، در گفتگویی با بی‌بی‌سی اسپورت تاکید کرد که از حمایت «اکثریت بسیار بسیار بزرگی» از فوتبال جهان برخوردار است. او در پاسخ به این پرسش که آیا پس از جنجال طرح فروش بخشی از حقوق تجاری جام جهانی به استعفا فکر کرده است، خندید.

اینفانتینو در این گفتگو که پس از جنجال‌های مربوط به طرح «فیفا فوروارد اینترپرایز» (FFE)، انجام شده با لحنی قاطع از جایگاه خود دفاع کرد. او گفت جمع کردن دیدگاه‌های مختلف «زیر یک سقف» همیشه آسان نیست.

اینفانتینو گفت: «اختلاف نظر هیچ ایرادی ندارد. هر روز در کشورهای زیادی در جهان شاهد آن هستیم. اختلاف نظر اشکالی ندارد. داشتن دیدگاه‌های متفاوت اشکالی ندارد، اما پس از آن باید بتوانیم به مسیر خود ادامه دهیم.»

دو ماه پیش، درخواست‌ها برای کناره‌گیری اینفانتینو از ریاست نهادی که از سال ۲۰۱۶ هدایت آن را بر عهده دارد، افزایش یافته بود.

روسای یوفا، کنفدراسیون فوتبال آسیا و کونکاکاف که فوتبال آمریکای شمالی و مرکزی را اداره می‌کند، نامه‌ای را امضا کردند و رییس فیفا را متهم کردند که «با فریبکاری» اعتماد آنها را از بین برده است.

هفته گذشته، یوفا از فیفا خواست همه اسناد کلیدی مربوط به FFE را تا ۲ نوامبر منتشر کند. تئودور تئودوریدیس، دبیرکل یوفا، گفت فیفا به «شماری از پرسش‌های اساسی» پاسخ نداده است.

بر اساس طرح FFE که اینفانتینو چند روز پس از مطرح شدن آن را کنار گذاشت، قرار بود بخشی از حقوق تجاری مسابقاتی که زیر نظر فیفا برگزار می‌شوند، به یک شرکت سرمایه‌گذاری خصوصی فروخته شود.

اینفانتینو پس از دریافت آن نامه به کشورهای مختلف سفر کرده و در مراکش، جمهوری دومینیکن، کیپ ورد و ژاپن حضور یافته است. او توانسته حمایت‌هایی به دست آورد؛ تا جایی که اکنون انتخاب دوباره او برای چهارمین دوره ریاست فیفا در سال آینده اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسد.

او همچنین پیشنهاد کرده است مبلغ اختصاص‌یافته به توسعه فوتبال در سراسر جهان ۳٫۴ میلیارد دلار، معادل ۲٫۶ میلیارد پوند، افزایش یابد.

فیفا برخی کارها را «شاید کمتر خوب» انجام داده است

اینفانتینو در این مصاحبه به «حمایت کامل» کنفدراسیون فوتبال آسیا از خود اشاره کرد؛ حمایتی که پس از تغییر موضع شیخ سلمان، رییس این کنفدراسیون، صورت گرفت. او همچنین گفت «همه کشورهای آفریقایی» از او حمایت می‌کنند.

با این حال، اینفانتینو با فاصله زیاد از شروع جنجال فروش بخشی از سهام جام جهانی، هفته گذشته بابت نحوه «اطلاع‌رسانی و مشورت» درباره FFE از شورای فیفا عذرخواهی کرد.

اعضای شورا در آن جلسه به او گفتند اگر اسناد درخواستی، از جمله دلایل مطرح شدن طرح FFE، را در اختیار آنها قرار ندهد، برای ریاست فیفا «شایستگی» ندارد.

با این حال، اینفانتینو در پاسخ به این پرسش که اسناد درخواستی چه زمانی منتشر خواهند شد، جواب روشنی نداد. او گفت باید یک «روند حقوقی» طی شود و فیفا «در حال کار روی آن» است.

اینفانتینو گفت: «البته تا جایی که روند موجود اجازه دهد و تا جایی که بتوانیم، به همه پرسش‌هایی که مطرح شده پاسخ خواهیم داد.»

او در نخستین جام جهانی زیر ۱۵ سال در جمهوری آذربایجان گفت خودش و مدیران فیفا «تا حد توان بهترین عملکرد» را دارند، اما پذیرفت که برخی کارها را «شاید کمتر خوب» انجام داده‌اند.

اینفانتینو همچنین گفت فیفا برای بهبود روابط پرتنش خود با یوفا باید «بیشتر» با این نهاد گفت‌وگو کند.

اینفانتینو در پاسخ به این پرسش آیا برای ریاست فیفا شایستگی دارد و آیا به کناره‌گیری فکر کرده است، ابتدا خندید و سپس گفت: «خب، می‌دانید که من با رای ۲۱۱ فدراسیون عضو از سراسر جهان انتخاب شدم. فکر می‌کنم نکته مهم این است که در سازمانی مانند فیفا، دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرهای متفاوتی وجود داشته باشد.»

رییس فیفا ادامه داد: «اما اگر درباره دموکراسی، روند دموکراتیک و این باور که همه در سراسر جهان رای و صدای برابری دارند و فوتبال متعلق به همه است جدی هستیم، باید به دیدگاه اکثریت بسیار بسیار بزرگ نیز احترام بگذاریم.»

او گفت: «تازه از توکیو برگشته‌ام؛ جایی که کنفدراسیون فوتبال آسیا به‌طور کامل از من حمایت کرد. در کیپ ورد بودم؛ جایی که همه کشورهای عضو کنفدراسیون فوتبال آفریقا از من حمایت کردند. با همه فدراسیون‌ها در سراسر جهان صحبت می‌کنم.»

اینفانتینو ادامه داد: «دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد و جمع کردن همه آنها زیر یک سقف همیشه آسان نیست. اما باید به همه عقاید و دیدگاه‌ها احترام بگذاریم و من هم به همه آنها احترام می‌گذارم. در نهایت این فدراسیون‌های عضو فیفا هستند که تصمیم می‌گیرند چه کسی را به‌عنوان رییس می‌خواهند و می‌خواهند فیفا چگونه اداره شود.»

مهلت نامزدهایی که قصد دارند در انتخابات ماه مارس مقابل اینفانتینو قرار بگیرند، برای اعلام نامزدی تا ۱۸ نوامبر است. با این حال، هنوز هیچ نامزدی ثبت‌نام نکرده و ممکن است اینفانتینو بدون رقیب در انتخابات شرکت کند.

وال‌استریت ژورنال: ناو جورج واشینگتن برای احتمال تشدید جنگ با جمهوری اسلامی آماده می‌شود

۲ آبان ۱۴۰۵، ۱۲:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)
100%
عکس از آرشیو

نیروهای آمریکایی در دریای عرب خود را برای احتمال تشدید درگیری با جمهوری اسلامی آماده می‌کنند. خبرنگاران روزنامه وال‌استریت ژورنال در بازدید از ناو هواپیمابر جورج واشینگتن، شاهد عملیات پروازی و تحویل محموله‌ای از موشک‌های دوربرد برای حمله به اهداف زمینی و بمب‌های سنگرشکن بوده‌اند.

وال‌استریت ژورنال شنبه دوم آبان به نقل از مقام‌های آمریکایی آگاه از برنامه‌ریزی‌ها نوشت آماده‌سازی‌ها برای احتمال تشدید درگیری در هفته‌های آینده انجام می‌شود؛ اگر دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، تصمیم بگیرد حملات تازه‌ای به ایران انجام شود.

خبرنگاران این روزنامه در بازدیدی کم‌سابقه از ناو جورج واشینگتن و یک ناوشکن مجهز به موشک‌های هدایت‌شونده، عملیات پروازی و تامین دوباره مهمات و تدارکات را مشاهده کردند.

بر اساس این گزارش، محموله‌ای بزرگ از موشک‌های دوربرد برای حمله به اهداف زمینی و بمب‌های سنگرشکن، برای نفوذ به اهداف مستحکم، به ناوگروه تحویل داده شده است.

نیکلاس دلیو، فرمانده ناو جورج واشینگتن، گفت: «ما همیشه آماده‌ایم. اوضاع اطرافمان را زیر نظر داریم، متمرکز می‌مانیم و برای واکنش فوری یا اقدام پیش‌دستانه آماده‌ایم.»

در سوی دیگر، دو مقام ارشد امنیتی جمهوری اسلامی به خبرگزاری رویترز گفتند تهران برنامه‌های دقیقی برای هدف قرار دادن کابل‌های ارتباطی زیردریایی در خلیج فارس تهیه کرده تا در صورت حمله دوباره آمریکا و اسرائیل، این برنامه‌ها را به اجرا بگذارد.

پیش‌تر نیز مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی تهدید کرده بودند در صورت شکست دیپلماسی با واشینگتن، کابل‌های زیردریایی منطقه ممکن است در هرگونه درگیری مجدد به اهداف حملات تبدیل شوند.

یکی از این مقام‌ها که نامشان فاش نشده، گفت: «اگر به ما حمله شود، دیگر هیچ خط قرمزی وجود نخواهد داشت؛ از کابل‌های زیردریایی گرفته تا پایگاه‌های نظامی، از جمله پایگاه‌های مخفی [هدف قرار خواهند گرفت].»

  • دو مقام جمهوری اسلامی: برنامه‌های دقیقی برای حمله به کابل‌های زیردریایی خلیج فارس داریم

    دو مقام جمهوری اسلامی: برنامه‌های دقیقی برای حمله به کابل‌های زیردریایی خلیج فارس داریم

آماده‌سازی نظامی به معنای تصمیم قطعی نیست

ترامپ پیش‌تر گفته است آمریکا پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در ۱۲ آبان به ایران حمله نخواهد کرد.

پنتاگون نیز به وال‌استریت ژورنال گفت وظیفه ارتش تهیه گزینه‌های نظامی و ارائه آن‌ها به رییس‌جمهوری است.

مقام‌های آگاه از برنامه‌ریزی‌ها تاکید کردند هنوز تصمیمی برای حمله گرفته نشده است.

این گزارش تازه در پی انتشار خبرهایی درباره بررسی طرح‌های حمله پس از انتخابات از سوی ارتش‌های آمریکا و اسرائیل منتشر شده است.

ناو جورج واشینگتن در خاورمیانه حضور دارد و واشینگتن از اعزام ناوگروه و نیروهای بیشتر به منطقه خبر داده است.

پیش از این، فاکس‌نیوز از اعزام ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» و یگان سیزدهم تفنگداران دریایی به خاورمیانه خبر داده بود. اقدامی که به گفته این شبکه، حدود ۱۰ هزار نیروی دیگر را به منطقه می‌آورد.

با ورود این ناو، شمار ناوهای هواپیمابر آمریکا در منطقه نیز به سه فروند می‌رسد.

محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، در ماه جاری هشدار داد در صورت ازسرگیری درگیری‌ها، ممکن است زیرساخت‌های دیجیتال مرتبط با آمریکا در سراسر خلیج فارس، از جمله مراکز داده و تاسیسات هوش مصنوعی، هدف حمله قرار گیرند.

الکس وطنخواه، مدیر برنامه ایران در موسسه خاورمیانه در واشینگتن، به رویترز گفت هدف از چنین تهدیدهایی، بازداشتن طرف مقابل از ورود به درگیری جدید و اعمال فشار بر واشینگتن از طریق ایجاد نگرانی در میان دولت‌های حوزه خلیج فارس و شرکت‌های آمریکایی درباره امنیت سرمایه‌گذاری‌هایشان در منطقه است.

اینترنت گران، کند و ناپایدار؛ اعتراض شهروندان به افزایش ۴۰ درصدی تعرفه‌ها

۲ آبان ۱۴۰۵، ۱۱:۴۸ (‎+۱ گرینویچ)
•
بهاران آزادی
100%

هم‌زمان با افزایش حدود ۴۰ درصدی تعرفه بسته‌های اینترنت همراه، مخاطبان ایران‌اینترنشنال گفتند در حالی ناچارند هزینه بیشتری برای دسترسی به اینترنت بپردازند که نه تنها کیفیت خدمات بهبود نیافته، بلکه بسته‌های اینترنتی آن‌ها نیز به شکلی غیرعادی و سریع تمام می‌شود.

این افزایش قیمت در شرایطی اعمال شده که ایران در تازه‌ترین گزارش «خانه آزادی» درباره آزادی اینترنت، تنها ۹ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز کسب کرده و در میان کشورهای دارای محدودترین دسترسی به اینترنت قرار دارد.

افزایش پیاپی قیمت اینترنت؛ کاربران چقدر بیشتر می‌پردازند؟

بر اساس گزارش خبرگزاری دانشجو، تعرفه بسته‌های اینترنت همراه اول و ایرانسل از بامداد اول آبان تا ۴۰ درصد افزایش یافت.

یکی از مخاطبان با اعتراض به افزایش‌های پیاپی قیمت اینترنت گفت: «مگر دو ماه قبل از جنگ ۴۰ روزه، اینترنت را گران نکردند؟ مگر وسط جنگ با سوءاستفاده از خاموشی، دوباره قیمت بسته‌ها را بالا نبردند؟ پس این افزایش قیمت دوباره چه کاری است؟»

شهروندی دیگر گفت قیمت بسته چهار گیگابایتی یک‌هفته‌ای از ۳۳ هزار به ۴۵ هزار تومان رسیده است.

مخاطب دیگری نیز نوشت: «بسته شش گیگابایتی یک‌ماهه را تا سه روز پیش ۵۳ هزار تومان می‌خریدم، امروز ۷۴ هزار تومان خریدم.»

یکی از شهروندان با انتقاد از هزینه اینترنت فیلتر شده گفت: «با افزایش ۴۰ درصدی اینترنت، دیگر نمی‌شود اینترنت خرید. ۱۰۰ گیگ اینترنت برابر با یک میلیون تومان شده است.»

مخاطبی از بهارستان نیز نوشت: «برای ما از این زندگی در ایران فقط وقت‌گذرانی با گوشی‌مان مانده که دارند آن را هم می‌گیرند.»

  • اینترنت مخابرات در شماری از شهرهای ایران دچار اختلال شده است

    اینترنت مخابرات در شماری از شهرهای ایران دچار اختلال شده است

هزینه بیشتر برای اینترنتی کندتر و محدودتر

در حالی که هزینه دسترسی به اینترنت افزایش یافته، گزارش‌های رسیده به ایران‌اینترنشنال از ادامه اختلال و افت کیفیت خدمات ارتباطی در نقاط مختلف ایران حکایت دارد.

شهروندی از مازندران سرعت اینترنت همراه اول را «لاک‌پشتی» توصیف کرد و گفت اینترنت وای‌فای در بسیاری از نقاط استان، حتی برای استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی، قطع می‌شود.

مخاطبی از ایرانشهر نیز از ضعف شدید اینترنت ADSL مخابرات و قطع کامل آن از ساعت ۲۰ جمعه اول آبان خبر داد.

شهروند دیگری گفت حتی ارسال پیام متنی در تلگرام به‌سختی انجام می‌شود، چه برسد به عکس و ویدیو.

ایران‌اینترنشنال اول آبان گزارش داده بود شهروندانی از سمنان، شیراز، تبریز، کرمان، تهران و تنکابن از افت شدید سرعت اینترنت، اختلال فیلترشکن‌ها و دشواری دسترسی به شبکه‌های اجتماعی خبر داده‌اند.

پیش‌تر نیز مخابرات بخشی از اختلال‌های اینترنت را به «ارتقا و بهینه‌سازی زیرساخت‌های فنی» نسبت داده بود.

گزارش سال ۲۰۲۶ خانه آزادی، ابعاد گسترده‌تر این محدودیت‌ها را نشان می‌دهد.

این نهاد با کاهش امتیاز آزادی اینترنت ایران از ۱۳ به ۹، تاکید کرد دسترسی به اینترنت جهانی در ایران به‌دلیل ساختار اینترنت طبقاتی دشوار و پرهزینه شده و بخش بزرگی از شهروندان به نسخه داخلی و تحت کنترل حکومت محدود شده‌اند.

  • افت تحصیلی دانش‌‌آموزان در سایه قطع اینترنت

    افت تحصیلی دانش‌‌آموزان در سایه قطع اینترنت

اعتراض کاربران به «حجم‌دزدی» اپراتورها

گرانی و افت کیفیت تنها موضوع اعتراض کاربران نیست. شماری از مخاطبان از تمام شدن غیرعادی حجم بسته‌های خود گلایه کردند و اپراتورها را به «حجم‌دزدی» متهم کردند.

یکی از شهروندان گفت: «همراه اول پیش از گران شدن تعرفه‌های اینترنت هم از حجم بسته‌های اینترنتی می‌دزدید. دو روز پیش بسته اینترنتی را شارژ کردم، امروز از شش گیگ من فقط ۶۰۰ مگابایت مانده، در صورتی که اینترنت مناسبی هم نداریم.»

مخاطب دیگری نیز گفت بسته شش گیگابایتی ۵۷ هزار تومانی او پس از دو روز، با وجود مصرف اندک، تمام شده و اکنون برای خرید همان بسته باید ۷۳ هزار تومان بپردازد.

گرانی اینترنت، فشار مضاعف بر هزینه‌های زندگی و آموزش

افزایش تعرفه‌ها در شرایطی که اینترنت به یکی از نیازهای روزمره خانواده‌ها تبدیل شده، نگرانی‌هایی درباره هزینه آموزش مجازی نیز ایجاد کرده است.

یکی از مخاطبان با اشاره به احتمال مجازی شدن مدارس به‌دلیل کمبود گاز نوشت: «یک گیگ اینترنت همراه اول با مالیات، ۳۳ هزار تومان می‌شود. با این وضعیت و قیمت چطور می‌شود برای کلاس مجازی اینترنت خرید؟»

شهروند دیگری گفت افزایش پیاپی قیمت بسته‌ها باعث شده است دیگر توان خرید اینترنت را نداشته باشند و ناچار شوند بدون اینترنت بمانند.

مخاطبی دیگر با انتقاد از فشار اقتصادی و گرانی خدمات ارتباطی نوشت: «در کشوری زندگی می‌کنیم که منبع عظیم نفت و گاز است، اما درآمد ریالی است و خرج دلاری.»

او افزایش تعرفه‌ها را «دزدی از جیب مردم» خواند و با اشاره به برخوردهای امنیتی با معترضان افزود: «تا اعتراض هم بکنی، اعدام!»