• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

اردن: هشت موشک رهگیری و منهدم شد

۲۵ تیر ۱۴۰۵، ۰۵:۰۵ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۶:۳۴ (‎+۱ گرینویچ)
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

دو ایرانی در فینال جام جهانی، اما نه به نمایندگی از جمهوری اسلامی
۱

دو ایرانی در فینال جام جهانی، اما نه به نمایندگی از جمهوری اسلامی

۲

نگرانی از داوری‌ها به سود آرژانتین؛ هواداران انگلیس از تکرار جنجال‌های VAR می‌ترسند

۳
تحلیل

واشینگتن‌پست: ترامپ ساکت بماند، تنگه هرمز را باز کند و صبر در پیش بگیرد

۴

انتشار تصاویر شخصی زنان در کانال‌های تلگرامی لرستان موجب نگرانی شهروندان شده است

۵

آمریکا فشار بر «امپراتوری کشتی‌رانی» محمدحسین شمخانی را تشدید کرد

انتخاب سردبیر

  • از برنامه هسته‌ای تا تنگه هرمز؛ چگونه تهران «بازدارندگی» را به پاشنه آشیل تبدیل می‌کند؟
    تحلیل

    از برنامه هسته‌ای تا تنگه هرمز؛ چگونه تهران «بازدارندگی» را به پاشنه آشیل تبدیل می‌کند؟

  • مسئول نظارت بر قوانین تروریسم بریتانیا: قانون جدید برای مقابله با فعالیت‌های سپاه تصویب شد

    مسئول نظارت بر قوانین تروریسم بریتانیا: قانون جدید برای مقابله با فعالیت‌های سپاه تصویب شد

  • عارف خوشکار، از بازداشت‌شدگان جنبش «زن زندگی آزادی»، در زندان قزل‌حصار کرج اعدام شد

    عارف خوشکار، از بازداشت‌شدگان جنبش «زن زندگی آزادی»، در زندان قزل‌حصار کرج اعدام شد

  • ردیابی ریال به ریال حواله‌ها؛ اقدام جدید کانادا برای مسدود کردن راه‌های گریز مالی ایران

    ردیابی ریال به ریال حواله‌ها؛ اقدام جدید کانادا برای مسدود کردن راه‌های گریز مالی ایران

  • جمهوری اسلامی محمد امینی دهاقانی، از معترضان دی‌ماه، را اعدام کرد

    جمهوری اسلامی محمد امینی دهاقانی، از معترضان دی‌ماه، را اعدام کرد

بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۶

•
•
•

مطالب بیشتر

عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز پس از تشدید درگیری‌های جمهوری اسلامی و آمریکا کاهش یافت

۲۵ تیر ۱۴۰۵، ۰۴:۱۶ (‎+۱ گرینویچ)
100%

داده‌های کشتیرانی نشان می‌دهد در نخستین روز پس از ازسرگیری محاصره دریایی بنادر ایران از سوی آمریکا، شمار کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز به نزدیک نصف روز قبل کاهش یافت؛ همزمان حملات نظامی جمهوری اسلامی و آمریکا در خلیج فارس ادامه دارد.

به گزارش رویترز، داده‌های شرکت رهگیری کشتی‌ها کپلر (Kpler) نشان می‌دهد روز چهارشنبه تنها هفت کشتی از تنگه هرمز عبور کردند، در حالی که این رقم یک روز پیش از آن ۱۳ کشتی بود.

بر اساس این داده‌ها، بیشتر کشتی‌های عبوری روز چهارشنبه از مسیر آب‌های ایران حرکت کردند. این کاهش همزمان با نخستین روز پس از آن رخ داد که آمریکا محاصره دریایی بنادر ایران را دوباره برقرار کرد و درگیری‌های نظامی میان دو کشور در منطقه خلیج فارس شدت گرفت.

رویترز نوشت تنش‌ها از اواخر روز شنبه، زمانی که حکومت ایران اعلام کرد تنگه هرمز را بسته است، افزایش یافته و عملیات نظامی دو طرف باعث اختلال در تردد کشتی‌ها از این آبراه شده است. پیش از آغاز جنگ، حدود یک‌پنجم صادرات جهانی نفت و گاز از تنگه هرمز عبور می‌کرد.

داده‌های کپلر نشان می‌دهد روز چهارشنبه چهار کشتی بدون بار وارد خلیج فارس شدند که شامل سه نفتکش کوچک و یک کشتی فله‌بر حامل غلات بود. همچنین سه کشتی که در همان روز از تنگه هرمز خارج شدند، به ترتیب محموله‌های گاز مایع نفتی (LPG)، زغال‌سنگ و نفت کوره حمل می‌کردند.

رویترز همچنین گزارش داد که روز سه‌شنبه یک نفتکش از نوع «سوئزمکس» با محموله یک میلیون بشکه نفت خام عربستان سعودی، در حالی از تنگه هرمز عبور کرد که سامانه شناسایی خودکار (ترانسپوندر) خود را خاموش کرده بود.

بر اساس داده‌های کپلر، روز چهارشنبه هیچ نفتکش بسیار بزرگ حامل نفت خام (VLCC) و هیچ کشتی حامل گاز طبیعی مایع (LNG) از تنگه هرمز عبور نکرد.

سخنگوی دولت عراق: تحریم‌های بانکی عراق علیه حزب‌الله لبنان در چارچوب مقررات بین‌المللی است

۲۵ تیر ۱۴۰۵، ۰۳:۴۳ (‎+۱ گرینویچ)
100%

حیدر العبودی، سخنگوی دولت عراق، اعلام کرد قرار گرفتن حزب‌الله لبنان در فهرست تحریم‌های بانکی عراق، در چارچوب پایبندی بانک مرکزی عراق به دستورالعمل‌ها و نشریه‌های بین‌المللی انجام شده است.

این اظهارات پس از آن مطرح شد که بانک مرکزی عراق به بانک‌ها و موسسات مالی دستور داد تحریم‌های بین‌المللی علیه افراد و نهادهای مرتبط با حزب‌الله لبنان را در نظام بانکی این کشور اجرا کنند.

العبودی همچنین گفت اصلاحات مالی از محورهای گفت‌وگوهای علی الزیدی، نخست‌وزیر عراق، در سفر به واشینگتن است و دولت عراق پرونده‌های انحصار سلاح، اصلاحات اقتصادی، بهبود عملکرد نهادها و مبارزه با فساد را بر اساس یک رویکرد جامع و بدون برخورد گزینشی با «نهنگ‌های فساد» پیگیری می‌کند.

آمریکا اهداف نظامی جمهوری اسلامی را در چند استان هدف گرفت

۲۵ تیر ۱۴۰۵، ۰۲:۵۸ (‎+۱ گرینویچ)
100%

ارتش آمریکا بامداد پنجشنبه موج تازه‌ای از حملات به اهداف نظامی در ایران را پایان‌یافته اعلام کرد. همزمان، گزارش‌های رسمی و محلی از حملات به چند استان، از جمله هرمزگان، خوزستان، مرکزی و سیستان و بلوچستان و نیز شنیده شدن صدای انفجار و فعالیت پدافند هوایی در تهران خبر داد.

فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) اعلام کرد که موج تازه عملیات علیه حکومت ایران که از ساعت ۳ بعدازظهر چهارشنبه به وقت شرق آمریکا [۱۰:۳۰ شب به وقت ایران] آغاز شده بود، ساعت ۹ شب به وقت شرق آمریکا [۴:۳۰ صبح ایران] به پایان رسیده است.

سنتکام در بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروهای آمریکایی در این عملیات مراکز فرماندهی، سامانه‌های پدافند هوایی، توانمندی‌های موشکی و پهپادی و همچنین تاسیسات پایش ساحلی ایران را هدف قرار دادند تا «توانایی ایران برای تهدید دریانوردان غیرنظامی و کشتی‌های تجاری در حال عبور از تنگه هرمز» بیش از پیش تضعیف شود.

به گفته سنتکام، در این حملات از مهمات هدایت‌شونده دقیق استفاده شده و اهدافی در چندین نقطه، از جمله بندرعباس، هدف قرار گرفته‌اند. این فرماندهی همچنین اعلام کرد که پیش‌تر در بامداد چهارشنبه نیز در یک عملیات ۹۰ دقیقه‌ای، مواضع دفاع ساحلی و سایت‌های موشک کروز در جزیره تنب بزرگ را هدف قرار داده بود.

  • ترامپ گزینه‌های گسترش عملیات نظامی علیه جمهوری اسلامی را بررسی می‌کند

    ترامپ گزینه‌های گسترش عملیات نظامی علیه جمهوری اسلامی را بررسی می‌کند

سنتکام در پایان بیانیه خود تاکید کرد که «ارتش ایالات متحده به دستور فرمانده کل قوا، [حکومت] ایران را پاسخگو می‌کند.»

همزمان با این حملات، گزارش‌های متعدد از داخل ایران از شنیده شدن صدای انفجار و فعالیت سامانه‌های پدافند هوایی در تهران و چندین شهر دیگر منتشر شد. بر اساس گزارش‌های دریافتی از شهروندان، صدای انفجار یا شلیک پدافند هوایی در مناطق مختلف تهران از جمله جمالزاده، میرداماد، کن، پارچین، کیانشهر، شهرک غرب، سعادت‌آباد و یوسف‌آباد شنیده شده است. همچنین شهروندان از پرواز جنگنده‌ها بر فراز مناطق جنوب، مرکز، شرق و غرب تهران خبر دادند.

کانال‌های نزدیک به سپاه پاسداران اعلام کردند که سامانه‌های پدافند هوایی در منطقه پارچین با یک «شیء ناشناس» در آسمان تهران درگیر شده‌اند. کانال «سپاه سایبری پاسداران» نیز ویدیویی منتشر کرد که به گفته آن، فعالیت پدافند هوایی در پارچین را نشان می‌دهد.

در استان مرکزی، معاون استاندار اعلام کرد که ساعت ۳:۳۰ بامداد، منطقه‌ای در خارج از شهر خنداب هدف دو حمله هوایی آمریکا قرار گرفت. او گفت ساکنان این منطقه دو انفجار شدید را شنیده‌اند، اما تاکنون گزارشی از میزان خسارت یا تلفات احتمالی منتشر نشده است. راکتور تحقیقاتی آب سنگین خنداب در نزدیکی محل حمله قرار دارد.

  • در تازه‌ترین اقدام، آمریکا شبکه بین‌المللی تامین تسلیحات سپاه را تحریم کرد

    در تازه‌ترین اقدام، آمریکا شبکه بین‌المللی تامین تسلیحات سپاه را تحریم کرد

در هرمزگان، منابع استانداری به خبرگزاری تسنیم گفتند که ساعت ۱:۲۷ بامداد نقطه‌ای در شرق بندرعباس و ساعت ۵۵ دقیقه بامداد منطقه‌ای در حوالی سیریک هدف حمله آمریکا قرار گرفته است. خبرگزاری فارس نیز گزارش داد که دقایقی بعد، نقاطی در حوالی جزیره قشم هدف حملات آمریکا قرار گرفتند، اما جزئیاتی درباره خسارت‌ها منتشر نشده است.

در سیستان و بلوچستان نیز گزارش‌های متعددی از حملات منتشر شد. خبرگزاری تسنیم از شنیده شدن دو انفجار در کنارک خبر داد و خبرگزاری مهر نیز از وقوع انفجار در راسک گزارش داد. مهر پیش‌تر از شنیده شدن دست‌کم سه انفجار در چابهار و انفجارهایی در بندرعباس خبر داده بود.

همزمان، ویدیوهای منتشرشده در کانال‌های تلگرامی وحیدآنلاین و حال‌وش حاکی از هدف قرار گرفتن پاسگاه دریابانی «احمدریزه» در چابهار بود. همچنین پیام‌های شهروندان از حمله به پاسگاه احمدریزه، شهرک بهار، جاده رمین و مناطقی در اطراف چابهار حکایت داشت. مقام‌های جمهوری اسلامی تاکنون این گزارش‌ها را تایید نکرده و درباره خسارت‌ها یا تلفات احتمالی توضیحی نداده‌اند.

در خوزستان نیز پیام‌های شهروندان از شنیده شدن صدای انفجار در اهواز، به‌ویژه در محدوده محله گلستان، خبر داد. خبرگزاری مهر نیز گزارش داد که چهار نقطه در اطراف اهواز هدف حمله آمریکا قرار گرفته‌اند.

  • آمریکا حملات را تشدید و محاصره دریایی ایران را آغاز کرد؛ تهران به کشورهای منطقه حمله کرد

    آمریکا حملات را تشدید و محاصره دریایی ایران را آغاز کرد؛ تهران به کشورهای منطقه حمله کرد

در لرستان، خبرگزاری ایرنا به نقل از منابع محلی از شنیده شدن صدای انفجار در بخش‌هایی از استان خبر داد و اعلام کرد که بررسی‌ها درباره منشأ این انفجارها ادامه دارد.

همزمان با ادامه حملات، تنش در کشورهای منطقه نیز افزایش یافت. وزارت کشور بحرین برای دومین بار طی روزهای اخیر آژیر خطر را در سراسر این کشور به صدا درآورد و از شهروندان خواست به نزدیک‌ترین محل امن بروند و اخبار را تنها از منابع رسمی دنبال کنند.

ستاد کل ارتش کویت نیز اعلام کرد سامانه‌های پدافند هوایی این کشور در حال رهگیری پهپادهای «متخاصم جمهوری اسلامی» هستند و صدای انفجارهای شنیده‌شده ناشی از انهدام این پهپادها بوده است.

در تهران، حسین محبی، سخنگوی سپاه پاسداران، اعلام کرد که هدف عملیات جمهوری اسلامی «نابودی زیرساخت‌های تهاجمی آمریکا در منطقه» است و مراحل بعدی این عملیات نیز اجرا خواهد شد. او در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت آمریکا نباید تصور کند می‌تواند این درگیری را به یک «جنگ فرسایشی» تبدیل کند. این اظهارات در حالی مطرح شد که به گفته کشورهای منطقه، بخش عمده حملات موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی پیش از اصابت به اهداف رهگیری و منهدم شده‌اند.

  • ترامپ از احتمال «عملیات زمینی» گفت؛ آمریکا چه گزینه‌هایی در برابر حکومت ایران دارد؟

    ترامپ از احتمال «عملیات زمینی» گفت؛ آمریکا چه گزینه‌هایی در برابر حکومت ایران دارد؟

از سوی دیگر، محمد اکرمی‌نیا، سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی اعلام کرد بازگشایی تنگه هرمز منوط به اجرای «مقررات جمهوری اسلامی» از سوی آمریکا و پایبندی واشینگتن به تفاهم‌نامه موجود است. او هشدار داد که در صورت تداوم وضعیت کنونی، آمریکا و متحدانش باید انتظار بسته شدن دیگر مسیرهای صادرات نفت و گاز را نیز داشته باشند.

دونالد ترامپ نیز در گفت‌وگو با شبکه فاکس‌نیوز، در پاسخ به این پرسش که آیا همان‌گونه که آمریکا داعش را نابود کرد، ممکن است سپاه پاسداران را نیز از بین ببرد، گفت: «بله، ممکن است. خواهیم دید چه اتفاقی می‌افتد.»

رییس‌جمهوری آمریکا همچنین گفت جمهوری اسلامی اکنون خواهان مذاکره است و گفت روسای‌جمهوری پیشین آمریکا باید سال‌ها پیش با تهران به شیوه‌ای متفاوت برخورد می‌کردند. او ضمن انتقاد دوباره از توافق هسته‌ای دولت باراک اوباما، حمله بمب‌افکن‌های بی-۲ آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران را «به‌موقع» توصیف کرد و تاکید کرد که آن عملیات به برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی پایان داده است.

ترامپ همچنین گفت که جمهوری اسلامی اکنون به‌شدت تضعیف شده و گفت توان تسلیحاتی [حکومت] ایران حدود ۹۱ درصد، ذخایر موشکی آن حدود ۸۸ تا ۹۰ درصد و توان پهپادی، ظرفیت تولید و پرتابگرهای موشکی این کشور نیز به شدت کاهش یافته است. او با این حال تاکید کرد که جمهوری اسلامی همچنان خطرناک است، اما حملات آمریکا باعث شده است تهران اکنون به دنبال توافق باشد.

سنتکام: موج تازه حملات آمریکا به اهداف نظامی جمهوری اسلامی پایان یافت

۲۵ تیر ۱۴۰۵، ۰۲:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، اعلام کرد موج تازه حملات این کشور به اهداف نظامی جمهوری اسلامی ساعت ۹ شب به وقت شرق آمریکا (بامداد پنجشنبه به وقت ایران) پایان یافته است. به گفته سنتکام، در این عملیات مراکز فرماندهی، سامانه‌های پدافند هوایی، توانمندی‌های موشکی و پهپادی و تاسیسات پایش ساحلی جمهوری اسلامی، از جمله در بندرعباس، با مهمات هدایت‌شونده دقیق هدف قرار گرفتند.

سنتکام افزود هدف این حملات، کاهش بیشتر توان جمهوری اسلامی برای تهدید کشتی‌رانی تجاری در تنگه هرمز بوده است. این نهاد همچنین یادآور شد نیروهای آمریکایی پیش‌تر در همان روز، طی عملیاتی ۹۰ دقیقه‌ای، مواضع دفاع ساحلی و سایت‌های موشک کروز در جزیره تنب بزرگ را هدف قرار داده بودند.

100%

گزارش‌ها از شنیده شدن صدای انفجار و پدافند هوایی در تهران و چندین شهر ایران خبر می‌دهند

۲۵ تیر ۱۴۰۵، ۰۲:۲۷ (‎+۱ گرینویچ)

بر اساس گزارش‌های دریافتی و پیام‌های شهروندان، بامداد پنجشنبه صدای انفجار و فعالیت سامانه‌های پدافند هوایی در تهران و چندین شهر دیگر از جمله خرم‌آباد، بروجرد، ارومیه، سمنان، پاکدشت و پارچین شنیده شده است. همچنین شهروندان از مناطق مختلف تهران، از جمله جمالزاده، میرداماد، کن، پارچین، کیانشهر، شهرک غرب، سعادت‌آباد و یوسف‌آباد، از شنیده شدن صدای انفجار یا فعالیت پدافند هوایی خبر داده‌اند.

شماری از شهروندان همچنین از شنیده شدن صدای پرواز جنگنده‌ها در مناطق مختلف جنوب، مرکز، شرق و غرب تهران گزارش داده‌اند.

این گزارش‌ها تاکنون به‌طور مستقل راستی‌آزمایی نشده و مقام‌های رسمی نیز درباره علت این صداها یا جزییات احتمالی آن‌ها اطلاع‌رسانی نکرده‌اند.