• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: وزارت اقتصاد از ابعاد اختلالات بانکی اطلاع دقیقی ندارد

۲۱ تیر ۱۴۰۵، ۱۷:۵۵ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۹:۰۳ (‎+۱ گرینویچ)

فتح‌الله توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس جمهوری اسلامی، گفت وزارت اقتصاد اطلاعات درست و دقیقی از وضعیت و میزان آسیب‌های ناشی از اختلالات بانکی ندارد و بانک مرکزی و وزارت اقتصاد باید پاسخ قانع‌کننده‌ای به مردم ارائه دهند.

توسلی در گفت‌وگو با تابناک با اشاره به ادامه اختلالات بانکی، گفت اعضای کمیسیون اقتصادی از توضیحات مسئولان بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، بانک‌ها و شرکت‌های خدمات بانکی قانع نشدند. او افزود هنوز مشخص نیست آیا شبکه بانکی هدف حمله سایبری قرار گرفته یا هک شده است و ادامه این اختلالات، زندگی روزمره مردم و خدماتی مانند وصول چک، پرداخت اقساط و تراکنش‌های بانکی را با مشکل مواجه کرده است.

Banner

پربازدیدترین‌ها

خلع سلاح خیابان؛ پشت‌پرده برچیدن سنگ‌فرش‌ها از بهارستان تا ۳۰ تیر
۱
تحلیل

خلع سلاح خیابان؛ پشت‌پرده برچیدن سنگ‌فرش‌ها از بهارستان تا ۳۰ تیر

۲

روایت تازه زاکانی از حمله ۹ اسفند: موشک مستقیما به محل اقامت مجتبی خامنه‌ای اصابت کرد

۳

کیومرث حیدری از سوریه تا ستاد کل؛ ارتقای فرمانده حامی نیروهای نیابتی

۴

۸۳ درصد پاسخ‌دهندگان نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: امکانش باشد از ایران مهاجرت می‌کنیم

۵

عرضه بنزین بدون یارانه ۸۷ هزار تومانی از ۲۳ مرداد در کرمان آغاز می‌شود

انتخاب سردبیر

  • تراز آب دریای خزر به پایین‌ترین سطح در دو قرن اخیر رسید

    تراز آب دریای خزر به پایین‌ترین سطح در دو قرن اخیر رسید

  • آیا سگ‌ها احساسات منفی را در چهره انسان تشخیص می‌دهند؟

    آیا سگ‌ها احساسات منفی را در چهره انسان تشخیص می‌دهند؟

  • اورشلیم‌پست از مانع‌تراشی تهران در مسیر خلع سلاح شبه‌نظامیان عراقی خبر داد

    اورشلیم‌پست از مانع‌تراشی تهران در مسیر خلع سلاح شبه‌نظامیان عراقی خبر داد

  • ۷ ماه پس از کشتار دی‌ماه؛ نام‌ها و روایت‌های تازه‌ای که همچنان ثبت می‌شوند

    ۷ ماه پس از کشتار دی‌ماه؛ نام‌ها و روایت‌های تازه‌ای که همچنان ثبت می‌شوند

  • ۸۳ درصد پاسخ‌دهندگان نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: امکانش باشد از ایران مهاجرت می‌کنیم

    ۸۳ درصد پاسخ‌دهندگان نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: امکانش باشد از ایران مهاجرت می‌کنیم

•
•
•

مطالب بیشتر

پیام‌های مخاطبان: حمایت‌های سناتور گراهام از آرمان مردم ایران را از یاد نمی‌بریم

۲۱ تیر ۱۴۰۵، ۱۳:۰۶ (‎+۱ گرینویچ)
•
بهاران آزادی
100%

در پی انتشار خبر درگذشت لیندزی گراهام، سناتور ارشد جمهوری‌خواه آمریکا، شماری از شهروندان در پیام‌های ارسالی به ایران‌اینترنشنال از او به‌عنوان یکی از حامیان مردم ایران و جنبش آزادی‌خواهی یاد کردند.

سناتور گراهام در جریان اعتراض‌های د‌ی‌ماه سال گذشته و پس از آن، بارها از خیزش مردم ایران علیه جمهوری اسلامی حمایت کرد. او همچنین در گردهمایی «روز جهانی اقدام» که ۲۵ بهمن ۱۴۰۴ به فراخوان شاهزاده رضا پهلوی در مونیخ برگزار شد، حضور یافت. حضور او در این مراسم از سوی حامیان جنبش اعتراضی ایران نشانه‌ای از پشتیبانی سیاسی او از معترضان تلقی شد، هرچند مواضع گراهام درباره ایران همواره در چارچوب رویکرد سخت‌گیرانه و مداخله‌گرایانه‌اش در سیاست خارجی آمریکا قرار داشت.

بسیاری از مخاطبان با اشاره به مواضع گراهام در حمایت از معترضان ایرانی، نوشتند از شنیدن خبر درگذشت او شوکه و متاثر شده‌اند و ابراز امیدواری کردند آرمان مشترک او و مردم ایران برای رسیدن به آزادی تحقق یابد.

شهروندان در پیام‌های خود از او تحت عنوان «دوستی واقعی» برای ایران وایرانیان یاد کردند.

یکی از مخاطبان سناتور گراهام را مردی «آزادی‌خواه و میهن‌پرست» توصیف کرد که به گفته او برای آزادی مردم در کشورهای دیگر نیز تلاش می‌کرد.

یکی از مخاطبان نوشت در روزهایی که مطالبات مردم ایران در میان بازی‌های سیاسی، مناقشه‌ها و جنگ‌ها به حاشیه رانده می‌شد، لیندزی گراهام صدای آنان بود و نقشی کلیدی در دیده‌شدن مردم ایران و شنیده‌شدن خواسته‌هایشان در عرصه بین‌المللی ایفا کرد.

به گفته مخاطبان، حمایت‌های او در دشوارترین روزهای اعتراضات و زمانی‌ که جامعه جهانی در برابر کشتار ۱۸ و ۱۹ دیماه سکوت کرده بود، برای مردم امیدبخش بوده است.

شهروندی به مقایسه واکنش افکار عمومی نسبت به درگذشت گراهام و مرگ علی خامنه‌ای پرداخت و نوشت بسیاری از ایرانیان از درگذشت سناتور آمریکایی اندوهگین شده‌اند، در حالی که از مرگ رهبر جمهوری اسلامی ابراز خوشحالی کرده‌اند.

مخاطب دیگری هم عنوان کرد سناتور گراهام صدای بی‌صدایانی همچون مردم ایران و اوکراین بود و قطعا مخالفان بسیاری از سوی جمهوری اسلامی و روسیه داشته است.

شماری از شهروندان در پیام‌های خود نوشتند برافراشتن پرچم شیر و خورشید از سوی لیندزی گراهام در تجمع ۱۴ فوریه ایرانیان، از صحنه‌هایی است که هرگز آن را فراموش نخواهند کرد.

گراهام، در کنار حمایت صریح از جنبش آزادی‌خواهی مردم ایران و مخالفت با جمهوری اسلامی، از چهره‌های باسابقه جریان اصلی و ساختار تثبیت‌شده سیاست آمریکا به شمار می‌رفت.

او طی بیش از دو دهه حضور در سنا، در حوزه سیاست خارجی و امنیت ملی آمریکا نفوذ داشت و از برجسته‌ترین حامیان رویکرد مداخله‌گرانه آمریکا، حضور نظامی گسترده در جهان، تقویت ائتلاف‌هایی چون ناتو و حمایت نظامی از متحدانی مانند اسرائیل و اوکراین بود.

گراهام همچنین سال‌ها از اعمال فشار حداکثری و حتی اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی دفاع می‌کرد. حامیانش این مواضع را لازمه بازدارندگی و رهبری جهانی آمریکا می‌دانستند، اما منتقدانش این رویکرد را جنگ‌طلبانه می‌خواندند و معتقد بودند ممکن است به گسترش درگیری‌ها، افزایش کشته‌های غیرنظامی و بی‌ثباتی بیشتر در خاورمیانه بینجامد.

آیا شعارهای انتقام‌جویانه در تشییع جنازه خامنه‌ای صرفا یک نمایش سیاسی بود؟

۲۱ تیر ۱۴۰۵، ۱۲:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)
100%

مایک اوانز، تحلیلگر آمریکایی، در مقاله‌ای در روزنامه اورشلیم‌پست هشدار داد تکرار شعارهای «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» و وعده انتقام در مراسم تشییع علی خامنه‌ای، دیکتاتور پیشین ایران، نشان می‌دهد ایدئولوژی جمهوری اسلامی و تهدیدهای ناشی از آن همچنان پابرجاست.

اوانز در این مقاله که یک‌شنبه ۲۱ تیر منتشر شد، نوشت بسیاری از رسانه‌های غربی ماهیت این مراسم را به‌درستی درک نکرده‌اند، زیرا تشییع خامنه‌ای صرفا مراسم خاکسپاری رهبر پیشین جمهوری اسلامی نبود، بلکه «تاکید دوباره بر ایدئولوژی‌ای بود که انقلاب اسلامی را از سال ۱۳۵۷ به پیش رانده است».

او افزود تکرار شعارهای «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» نشان می‌دهد تقابل حکومت ایران با آمریکا و اسرائیل پس از کشته شدن خامنه‌ای پایان نیافته و نادیده گرفتن این شعارها یا تقلیل آن‌ها به یک نمایش سیاسی، به معنای نادیده گرفتن نزدیک به پنج دهه تاریخ جمهوری اسلامی است.

به نوشته این تحلیلگر، بسیاری از آمریکایی‌ها همچنان جمهوری اسلامی را حکومتی می‌دانند که صرفا در پی تامین منافع متعارف ژئوپولیتیکی خود است، اما این برداشت چیزی جز «یک سوءتفاهم بنیادین» نیست.

اوانز تاکید کرد اقدامات شرکت‌کنندگان در مراسم خامنه‌ای «صرفا فوران احساسات یک جمعیت خشمگین نبود»، بلکه اعلام موضع جریانی بود که نزدیک به نیم‌قرن هویت خود را بر پایه دشمنی با ایالات متحده و نابودی اسرائیل بنا کرده است.

100%

در روزهای اخیر و هم‌زمان با مراسم تشییع و دفن جنازه دیکتاتور پیشین ایران، مقام‌ها، رسانه‌ها و حامیان جمهوری اسلامی بارها از «گرفتن انتقام خون» خامنه‌ای سخن گفته و به‌ویژه خواستار ترور دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، شده‌اند.

محسن رضایی، مشاور نظامی رهبر جمهوری اسلامی، ۲۱ تیر گفت انتقام «بخشی از مسیر انقلاب» است و ترامپ و نتانیاهو به دلیل عبور از «خطوط قرمز» جمهوری اسلامی باید با «تنبیهی قاطع و متناسب» روبه‌رو شوند.

علی مطهری، نایب‌رییس پیشین مجلس، نیز ۲۱ تیر تهدید کرد «روحیه انتقام از دشمنان و خونخواهی رهبر و فرماندهان نظامی در میان همه مسلمانان وجود دارد» و «دشمنان همیشه باید نگران انتقام و قصاص باشند».

او همچنین اضافه کرد: «انتقام اصلی آزاد کردن قدس است.»

  • از عکس پاره‌شده ۷۸ تا تابوت‌گردانی ۱۴۰۵؛ ۱۸ تیر و پایان خامنه‌ای

    از عکس پاره‌شده ۷۸ تا تابوت‌گردانی ۱۴۰۵؛ ۱۸ تیر و پایان خامنه‌ای

هشدار درباره پیامدهای مصالحه با حکومت ایران

اوانز در ادامه مقاله خود در اورشلیم‌پست، به نقش جمهوری اسلامی در بمب‌گذاری سال ۱۹۸۳ بیروت که به کشته شدن ۲۴۱ نظامی آمریکایی انجامید، پرداخت.

به گفته این تحلیلگر، واکنش ناکافی آمریکا پس از آن حمله، رهبران جمهوری اسلامی را به این نتیجه رساند که تروریسم و گروگان‌گیری اهرم‌هایی موثر برای اعمال فشار هستند و آمریکا در نهایت به «مصالحه» تن می‌دهد.

او نوشت این برداشت به یکی از مهم‌ترین پیروزی‌های راهبردی جمهوری اسلامی تبدیل شد و حکومت ایران را برای ادامه استفاده از تروریسم به‌عنوان ابزاری جهت پیشبرد اهداف خود جسورتر کرد.

اوانز هشدار داد کسانی که تصور می‌کنند حکومت ایران پس از چند دهه، صرفا به‌دلیل تغییر رهبران، انجام مذاکرات یا تجربه شکست‌های نظامی از سیاست انتقام‌جویانه و تعهد ایدئولوژیک خود دست خواهد کشید، «در توهمی خطرناک» به سر می‌برند.

او تاکید کرد هدف جمهوری اسلامی همچنان نابودی اسرائیل، از میان بردن نفوذ آمریکا در خاورمیانه و صدور انقلاب اسلامی به سراسر منطقه است.

به نوشته این تحلیلگر، اگرچه تاکتیک‌ها، زمان‌بندی و شیوه‌های حکومت ایران ممکن است تغییر کند، اما اهداف راهبردی آن طی بیش از ۴۵ سال گذشته بدون تغییر باقی مانده است.

۲۰ تیر، ترامپ هشدار داد اگر جمهوری اسلامی تهدید خود را درباره «ترور یا تلاش برای ترور» رییس‌جمهوری آمریکا عملی کند، ایالات متحده با قاطعیت واکنش نشان خواهد داد.

او افزود دستورالعمل‌های لازم در این رابطه از پیش صادر شده و هزار موشک آماده شلیک به سوی ایران هستند.

جنجال برخورد توپ به سیم‌های دوربین عنکبوتی پیش از گل اول انگلیس به نروژ

۲۱ تیر ۱۴۰۵، ۱۰:۲۸ (‎+۱ گرینویچ)
100%

پیروزی دراماتیک انگلیس مقابل نروژ در مرحله یک‌چهارم نهایی جام جهانی، تحت تاثیر یک جنجال عجیب داوری قرار گرفت؛ جنجالی که به سیم‌های دوربین هوایی موسوم به «اسپایدرکم» مربوط می‌شد و نروژی‌ها معتقد بودند گل تساوی‌بخش و حساس جود بلینگام نباید پذیرفته می‌شد.

اعتراض نروژ به جنجال «اسپایدرکم»

نروژی‌ها پس از حذف از جام جهانی با عصبانیت اعلام کردند گل تساوی بلینگام باید به دلیلی غیرمعمول مردود اعلام می‌شد. آن‌ها مدعی بودند توپ در جریان شکل‌گیری این گل در ورزشگاه میامی به یکی از سیم‌های دوربین هوایی اسپایدرکم برخورد کرده است. اگر چنین برخوردی تایید می‌شد، گل مردود اعلام و بازی با توپ رهاشده از سر گرفته می‌شد.

ساندر برگه، هافبک نروژ و فولام، پس از بازی گفت: «این ماجرای برخورد توپ با سیم واقعا مضحک است. نتیجه ۲ بر ۱ خودش همه چیز را نشان می‌دهد. اختلاف‌ها بسیار اندک بود و همه می‌دانیم این بار به سود چه تیمی رقم خورد.»

مارتین اودگارد، کاپیتان نروژ، نیز تصمیم‌های داوری در این دیدار را زیر سوال برد و گفت: «خودم آن صحنه را ندیدم، اما در چند تصمیم، اختلاف‌های کوچک به سود ما نبود. شاید در چنین بازی‌هایی به همین شانس‌ها نیاز داشته باشید.»

«توپ انگار مستقیم از آسمان پایین آمد»

تصاویر آهسته نشان داد ضربه دروازه اوریان نیلند، دروازه‌بان نروژ، از نزدیکی کابل اسپایدرکم که بالای زمین نصب شده بود عبور کرد. توپ سپس مقابل الیوت اندرسون فرود آمد و او نیز آن را به آنتونی گوردون رساند تا این بازیکن با یک پاس، جود بلینگام را در موقعیت گل قرار دهد و او نیز با ضربه‌ای دقیق دروازه را باز کند.

چند بازیکن نروژ بلافاصله به سمت کلمن تورپن، داور مسابقه، رفتند و معتقد بودند این گل نباید پذیرفته می‌شد. استوله سولباکن، سرمربی نروژ، نیز بین دو نیمه با داور صحبت کرد.

او درباره این صحنه گفت: «داور به من گفت خودش برخوردی ندیده و هیچ پیامی هم دریافت نکرده که چنین اتفاقی رخ داده باشد. این توضیح منطقی است و وقتی فیفا می‌گوید برخوردی ثبت نشده و حسگر توپ هم هیچ سیگنالی نداده، او کاری از دستش برنمی‌آید. توپ درست جلوی نیمکت ما ناگهان پایین افتاد، بنابراین به نظرم به سیم برخورد کرده بود. خیلی‌ها روی نیمکت همان لحظه واکنش نشان دادند. من یکی از آن‌ها نبودم، اما خیلی‌ها این صحنه را دیده بودند.»

سولباکن افزود: «دیگر چیزی نمی‌توانم بگویم، چون اگر حسگر توپ هیچ صدایی ثبت نکرده باشد، حرف دیگری نمی‌ماند. همه می‌گویند توپ انگار مستقیم از آسمان پایین افتاد؛ حتی دروازه‌بان و حتی بازیکنی که قرار بود توپ را دریافت کند. به نظر من کاملا مشخص بود که توپ برخورد کرده بود. اتفاق بسیار عجیبی بود.»

فیفا: هیچ برخوردی با سیم وجود نداشت

فیفا بعدا اعلام کرد «هیچ مدرکی» مبنی بر برخورد توپ با سیم وجود ندارد.

رسانه فیفا در شبکه ایکس نوشت: «پیش از گل انگلیس در دقیقه ۲+۴۵ مقابل نروژ، حسگر تعبیه‌شده در توپ هیچ تغییر ناگهانی در داده‌های ثبت‌شده هنگام حضور توپ در هوا نشان نداد؛ بنابراین هیچ مدرکی وجود ندارد که توپ با سیم بالای زمین برخورد کرده و مسیر حرکتش تغییر کرده باشد.»

لیندزی گراهام، سناتور برجسته جمهوری‌خواه، درگذشت

۲۱ تیر ۱۴۰۵، ۰۸:۵۳ (‎+۱ گرینویچ)
100%
حضور گراهام در تجمع ایرانیان در مونیخ، ۲۵ بهمن ۱۴۰۴

لیندزی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه و از مخالفان سرسخت جمهوری اسلامی، در سن ۷۱ سالگی درگذشت. دلیل مرگ او که از متحدان کلیدی دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، به شمار می‌رفت، «بیماری ناگهانی» عنوان شده است.

دفتر گراهام در بیانیه‌ای اعلام کرد این سناتور کهنه‌کار عصر شنبه ۲۰ تیر در پی یک «بیماری کوتاه و ناگهانی» جان خود را از دست داد.

در این بیانیه آمده است: «خانواده سناتور گراهام قدردان کسانی هستند که در این مقطع برای آن‌ها دعا می‌کنند و از همگان می‌خواهند در این دوران بسیار دشوار، به حریم خصوصی‌شان احترام بگذارند.»

شبکه خبری ان‌بی‌سی گزارش داد نیروهای امدادی پیش‌تر در پی دریافت گزارشی درباره وقوع یک مورد «ایست قلبی»، به منزل گراهام اعزام شده بودند.

ترامپ یک‌شنبه ۲۱ تیر با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی تروث‌سوشال، درگذشت گراهام را «بسیار غم‌انگیز» خواند و نوشت او «یکی از بزرگ‌ترین انسان‌ها و سناتورهایی بود که تاکنون شناخته‌ام».

رییس‌جمهوری آمریکا افزود: «او همواره سخت مشغول کار بود و یک میهن‌پرست واقعی آمریکایی محسوب می‌شد. جای خالی لیندزی به‌شدت احساس خواهد شد.»

100%

شاهزاده رضا پهلوی: گراهام از مبارزه مردم ایران علیه استبداد حمایت کرد

شاهزاده رضا پهلوی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، درگذشت «دوست استوار مردم ایران و مدافع سربلند آزادی» را تسلیت گفت.

در این پیام آمده است: «سناتور گراهام در زمان‌هایی که نیاز به شفافیت اخلاقی بود، در سوی درست تاریخ ایستاد. هنگامی که شمار دوستان [مردم ایران] اندک بود، او در کنار مردم ایران و مبارزه‌شان علیه استبداد ایستاد.»

شاهزاده رضا پهلوی افزود: «او از صدای خود استفاده کرد تا صدای کسانی که برای عدالت مبارزه می‌کنند، در عالی‌ترین سطوح قدرت شنیده شود… از او با قدردانی عمیق و احترامی سرشار یاد خواهد شد.»

گراهام که از چهره‌های برجسته حزب جمهوری‌خواه به شمار می‌رفت، بارها حمایت خود را از تغییر حکومت در ایران اعلام کرده بود.

گراهام در جریان انقلاب ملی ایرانیان و پس از آن، بارها از خیزش مردم ایران علیه جمهوری اسلامی حمایت کرد. او همچنین در گردهمایی «روز جهانی اقدام» که ۲۵ بهمن ۱۴۰۴ به فراخوان شاهزاده رضا پهلوی در مونیخ برگزار شد، حضور یافت.

گراهام ۲۷ بهمن شرکت در تجمع ۲۵۰ هزار نفری ایرانیان در مونیخ را یکی از رضایت‌بخش‌ترین تجربه‌های حرفه‌ای خود دانست و گفت ایرانی‌ها به او لقب «عمو لیندزی» داده بودند.

واکنش مقام‌های اسرائیلی

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با انتشار بیانیه‌ای، درگذشت گراهام را به مردم آمریکا و خانواده او تسلیت گفت و نوشت: «اسرائیل یکی از بزرگ‌ترین دوستان خود را از دست داده است. آمریکا یک میهن‌پرست بزرگ را از دست داده و من نیز دوستی عزیز را از دست داده‌ام.»

او افزود: «لیندزی به‌خوبی می‌دانست که امنیت اسرائیل و آمریکا از یکدیگر جدایی‌ناپذیر است. او زندگی خود را وقف دفاع از آمریکا، تقویت اتحاد میان دو کشور و حمایت از جهان آزاد کرد.»

اسحاق هرتزوگ، رییس‌جمهوری اسرائیل، نیز با انتشار بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی ایکس، گراهام را «دوست بزرگ اسرائیل و میهن‌پرست بزرگ آمریکایی» خواند و با خانواده او ابراز همدردی کرد.

هرتزوگ اضافه کرد: «ما هرگز فراموش نخواهیم کرد که او چگونه در سخت‌ترین لحظات در کنار مردم اسرائیل ایستاد و همواره سپاسگزار عدالت، حقیقت و وفاداری او خواهیم بود.»

گیلا گملیل، وزیر علوم و فناوری اسرائیل، در پیامی در ایکس، گراهام را «دوستی واقعی برای اسرائیل و یکی از صریح‌ترین و قاطع‌ترین حامیان اپوزیسیون ایران» توصیف کرد.

در این پیام آمده است: «گراهام در طول سال‌ها بر این باور بود که مردم ایران شایسته آینده‌ای سرشار از آزادی، امنیت و امید هستند و همواره در برابر حکومت سرکوبگر جمهوری اسلامی ایستاد.»

گملیل ادامه داد: «ما به‌طور مشترک بر این باور بودیم که مردم ایران سزاوار فرصتی واقعی برای تغییر هستند و اینکه [شاهزاده] رضا پهلوی برای بسیاری از ایرانیان، نماد چشم‌اندازی متفاوت از آینده است؛ آینده‌ای مبتنی بر آزادی، نوگرایی و صلح.»

ایتامار بن‌گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل، در پیامی در ایکس، از «دوستی، حمایت بی‌وقفه و تعهد استوار» گراهام به امنیت اسرائیل قدردانی کرد و یاد او را گرامی داشت.

او نوشت: «امروز اسرائیل یکی از بزرگ‌ترین دوستان خود را از دست داد. حمایت بی‌دریغ، شجاعت و صراحت اخلاقی او، تحسین میلیون‌ها اسرائیلی را برانگیخت.»

گراهام فعالیت خود در کنگره آمریکا را از سال ۱۹۹۴ به‌عنوان نماینده حوزه سوم کارولینای جنوبی در مجلس نمایندگان آغاز کرد و در سال ۲۰۰۲ به سنا راه یافت.

او سمت کلیدی ریاست کمیته بودجه سنا را عهده‌دار بود و هم‌زمان در کمیته‌های قضایی، تخصیص بودجه، و محیط زیست و امور عمومی عضویت داشت.

اگرچه گراهام پیش از ریاست‌جمهوری ترامپ در سال ۲۰۱۷ از منتقدان او بود، اما پس از آن، روابط نزدیکی میان این دو شکل گرفت و گراهام به یکی از متحدان اصلی ترامپ تبدیل شد.

هم‌زمان با حملات جمهوری اسلامی به کشورهای منطقه، قالیباف آمریکا را به «نقض» توافق متهم کرد

۲۱ تیر ۱۴۰۵، ۰۷:۴۱ (‎+۱ گرینویچ)
100%

محمدباقر قالیباف، رییس مجلس و رییس تیم مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی، با انتشار پیامی، آمریکا را به «نقض» تفاهم‌نامه پایان جنگ متهم کرد. این در حالی است که در پی تشدید تنش‌ها، جمهوری اسلامی بار دیگر شماری از کشورهای منطقه را هدف قرار داد.

قالیباف یک‌شنبه ۲۱ تیر در شبکه اجتماعی ایکس خطاب به مقام‌های آمریکایی نوشت: «دوران توافق‌های یک‌طرفه به پایان رسیده است. به شما هشدار داده بودیم: یا به تعهداتتان پایبند بمانید یا هزینه‌اش را بپردازید. اکنون با واقعیت روبه‌رو می‌شوید.»

او در ادامه، تصویری از بند پنجم تفاهم‌نامه تهران و واشینگتن را به اشتراک گذاشت.

در این بند آمده است جمهوری اسلامی با به‌کارگیری تمام تلاش خود، ترتیباتی را برای عبور ایمن کشتی‌های تجاری بدون دریافت هیچ هزینه‌ای و تنها برای مدت ۶۰ روز از خلیج فارس به دریای عمان و بالعکس فراهم خواهد کرد.

در هفته‌های اخیر، اقدام عمان در اعلام مسیر جایگزین برای تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز واکنش مقام‌های حکومت ایران را در پی داشته است.

جمهوری اسلامی این اقدام را مغایر با یادداشت تفاهم می‌داند و در روزهای گذشته، برخی شناورها را در این گذرگاه راهبردی هدف قرار داده است.

هرچند تهران و واشینگتن ۲۵ خرداد بر سر خاتمه جنگ به تفاهم دست یافتند، اما تنش‌ها در منطقه همچنان ادامه دارد.

۱۷ تیر، دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، مقام‌های جمهوری اسلامی را «متقلب»، «دروغگو» و «بیمار» خواند و با اشاره به حملات سپاه پاسداران به کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز، از پایان آتش‌بس با تهران خبر داد.

حملات متقابل آمریکا و جمهوری اسلامی

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) صبح ۲۱ تیر اعلام کرد در سومین دور از حملات علیه مواضع جمهوری اسلامی در هفته جاری، حدود ۱۴۰ موضع نظامی را هدف قرار داده است.

سنتکام افزود این عملیات در پاسخ به حمله حکومت ایران به یک کشتی تجاری دیگر و با هدف کاهش توانمندی‌های جمهوری اسلامی برای ادامه این حملات انجام گرفت.

رسانه‌ها و مقام‌های حکومت ایران تاکنون هدف قرار گرفتن شهرهای عسلویه، دیر، بوشهر، دشتی و تنگستان در استان بوشهر، شهر ویسیان در استان لرستان، «یک موقعیت نظامی» در اطراف یاسوج در استان کهگیلویه و بویراحمد، یک دکل ارتباطی در جنوب استان کرمان و «یک منطقه نظامی» در خنداب در استان مرکزی را تایید کرده‌اند.

در سوی دیگر، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی از حمله به پایگاه‌های آمریکا در کشورهای قطر، کویت، بحرین، عمان و اردن خبر دادند.

سپاه پاسداران نیز اعلام کرد یک شناور «متخلف» دیگر در تنگه هرمز هدف قرار گرفته است. بدین‌ترتیب، شمار کشتی‌هایی که در ۲۴ ساعت گذشته هدف حمله جمهوری اسلامی قرار گرفتند، به دو فروند رسید.

محمد اکرمی‌نیا، سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی، ۲۱ تیر در مصاحبه با شبکه خبر صداوسیما گفت: «آمریکایی‌ها باید از مفاد تفاهم‌نامه اسلام‌آباد تمکین کنند و مداخلات آمریکا برای ایجاد مسیر غیرقانونی در تنگه هرمز باعث ناامنی شده است.»

او با تکرار تهدیدات مقام‌های حکومت ایران افزود: «به مداخلات دشمن پاسخ کوبنده دادیم... بانک اهداف نیروهای مسلح دائما در حال به‌روزرسانی است.»

  • سپاه اعلام کرد تنگه هرمز تا پایان «مداخله‌های آمریکا» بسته خواهد بود

    سپاه اعلام کرد تنگه هرمز تا پایان «مداخله‌های آمریکا» بسته خواهد بود

روزنامه نیویورک‌تایمز ۱۹ تیر گزارش داد تنگه هرمز همچنان کانون اصلی بحران به شمار می‌رود و جمهوری اسلامی اصرار دارد شناورهای تجاری باید از مسیر تعیین‌شده در آب‌های سرزمینی ایران عبور کنند.

بر پایه این گزارش، بخشی از اختلاف دو طرف به ابهام در متن تفاهم‌نامه بازمی‌گردد و نحوه اجرای تعهدات تهران برای تامین امنیت شناورها در تنگه هرمز به‌طور دقیق مشخص نشده است.

نیویورک‌تایمز افزود حملات اخیر عملا تفاهم آتش‌بس را درهم شکست و بار دیگر الگوی آشنای تنش‌های منطقه‌ای را تکرار کرد؛ حمله به کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز، حملات تلافی‌جویانه آمریکا، پاسخ جمهوری اسلامی و در نهایت، «بازگشت به بن‌بستی شکننده».