• العربية
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

جمهوری اسلامی برای مهار مازاد نفت به سراغ نفتکش‌های فرسوده رفت

۵ اردیبهشت ۱۴۰۵، ۰۰:۳۳ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۳:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)

حکومت ایران در پی افزایش فشارهای ناشی از محاصره دریایی آمریکا، اقداماتی اضطراری برای ذخیره‌سازی مازاد نفت خود آغاز کرده است؛ تحولاتی که به گفته منابع تحلیلی می‌تواند مهم‌ترین پایانه صادراتی این کشور در جزیره خارک را به آستانه بحران برساند.

به گزارش گلف‌نیوز، تهران یک نفتکش ۳۰ ساله به نام «ناشا» را که سال‌ها از رده خارج شده بود، دوباره به خدمت گرفته تا از آن به‌عنوان مخزن شناور برای ذخیره نفت خام استفاده کند. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که ظرفیت ذخیره‌سازی زمینی در خارک - که حدود ۹۰ درصد صادرات نفت ایران از آن انجام می‌شود - به‌سرعت در حال پر شدن است. داده‌های TankerTrackers.com نشان می‌دهد این نفتکش در مسیر پایانه اصلی صادرات نفت ایران قرار دارد.

تحلیلگران به گلف‌نیوز گفته‌اند با توجه به جریان ورودی حدود یک میلیون بشکه نفت در روز، ظرفیت باقی‌مانده ذخیره‌سازی در خارک ممکن است طی ۱۲ تا ۱۳ روز آینده به‌طور کامل تکمیل شود؛ وضعیتی که می‌تواند به ازدحام در این مرکز حیاتی و در نهایت به یک بحران اقتصادی در سطح ملی منجر شود.

این تحولات همزمان با تشدید اقدامات نظامی و نظارتی آمریکا در منطقه رخ می‌دهد. پیت هگست، وزیر جنگ آمریکا، اعلام کرده [حکومت] ایران هنوز «پنجره‌ای» برای مذاکره دارد، اما تاکید کرده «زمان به نفع تهران نیست»؛ به‌ویژه در شرایطی که محاصره دریایی، تمام کشتی‌های مرتبط با بنادر ایران را هدف قرار داده است.

در همین چارچوب، نیروهای آمریکایی در روزهای اخیر یک نفتکش تحت تحریم با پرچم ایران را که به مقصد سنگاپور در حرکت بود، توقیف کرده‌اند. همچنین به گفته منابع کشتیرانی و امنیتی آمریکا، دست‌کم سه کشتی بزرگ دیگر ایران نیز در آب‌های نزدیک هند، مالزی و سریلانکا رهگیری شده‌اند.

آمریکا همچنین حضور نظامی خود را در خاورمیانه افزایش داده و ناو هواپیمابر یواس‌اس جورج اچ‌دابلیو بوش را به منطقه اعزام کرده است؛ اقدامی که می‌تواند محاصره بنادر ایران در تنگه هرمز را به‌طور قابل توجهی تقویت کند.

در مقابل، حکومت ایران نیز واکنش‌هایی نشان داده است. گزارش‌ها حاکی است که نیروهای ایرانی به سوی سه کشتی کانتینری در تنگه هرمز تیراندازی کرده و دو کشتی را که در حال خروج از خلیج فارس بودند، توقیف کرده‌اند. به نوشته نیویورک‌پست این نخستین موارد توقیف از زمان آغاز درگیری‌ها بود.

در حوزه دیپلماتیک، منابع اعلام کرده‌اند مقامات ارشد حکومت ایران قرار است برای گفت‌وگو به پاکستان سفر کنند، هرچند احتمال می‌رود این مذاکرات صرفاً در سطح دوجانبه میان تهران و اسلام‌آباد برگزار شود.

در همین حال، دونالد ترامپ هشدار داده است که در صورت عدم دستیابی به توافق، ایالات متحده ممکن است عملیات نظامی خود را گسترش داده و «۲۵ درصد باقی‌مانده اهداف» را هدف قرار دهد؛ تهدیدی که نشان‌دهنده تداوم تنش‌ها و چشم‌انداز نامشخص برای کاهش بحران است.

Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

نشست چهارجانبه تهران با تاکید بر ضرورت ادامه گفت‌وگوها پایان یافت
۱

نشست چهارجانبه تهران با تاکید بر ضرورت ادامه گفت‌وگوها پایان یافت

۲
اختصاصی

اسکات بسنت: اقتصاد ایران امسال ۲۵ درصد کوچک می‌شود

۳

انتخابات اسرائیل؛ پس از پایان رأی‌گیری چه اتفاقی می‌افتد؟

۴

ترامپ از اسرائیلی‌ها خواست به نتانیاهو رای بدهند: باید کاری را که شروع کرده‌ایم، تمام کنیم

۵

مورینیو پس از پیروزی در ال‌کلاسیکو: رئال مادرید برای قهرمانی بازی می‌کند

انتخاب سردبیر

  • رویترز: حزب‌الله با کمک مالی ایران برای جنگ احتمالی تازه با اسرائیل آماده می‌شود

    رویترز: حزب‌الله با کمک مالی ایران برای جنگ احتمالی تازه با اسرائیل آماده می‌شود

  • اسکات بسنت: اقتصاد ایران امسال ۲۵ درصد کوچک می‌شود
    اختصاصی

    اسکات بسنت: اقتصاد ایران امسال ۲۵ درصد کوچک می‌شود

  • حکم بازداشت یک مقام عراقی به‌دلیل مخالفت با بسته ماندن مرز چذابه صادر شد

    حکم بازداشت یک مقام عراقی به‌دلیل مخالفت با بسته ماندن مرز چذابه صادر شد

  • کانون بازنشستگان هما: دو بازنشسته به‌دلیل ناتوانی مالی درمان را رها کردند و جان باختند

    کانون بازنشستگان هما: دو بازنشسته به‌دلیل ناتوانی مالی درمان را رها کردند و جان باختند

  • مردم در ایران چشم‌انتظار سرنوشت «بی‌بی» در انتخابات اسرائیل

    مردم در ایران چشم‌انتظار سرنوشت «بی‌بی» در انتخابات اسرائیل

  • تحریم ۴۰ شرکت و کشتی؛ آمریکا یک شبکه جهانی تجارت نفت جمهوری اسلامی را تحریم کرد

    تحریم ۴۰ شرکت و کشتی؛ آمریکا یک شبکه جهانی تجارت نفت جمهوری اسلامی را تحریم کرد