• العربية
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

پولیتیکو از تغییر در فهرست اهداف آمریکا در ایران برای فرار از اتهام جنایت جنگی خبر داد

۱۸ فروردین ۱۴۰۵، ۰۳:۰۴ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۵:۰۴ (‎+۱ گرینویچ)

پولیتیکو نوشت که پنتاگون در حال گسترش فهرست تاسیسات انرژی در ایران است، به‌نحوی که شامل تاسیساتی شود که انرژی را به غیرنظامیان و نیروهای نظامی می‌رسانند. آنها احتمال داده‌اند که این اقدام راهی برای فرار از اتهام جنایت جنگی در صورت حمله آمریکا به زیرساخت‌های اساسی در ایران باشد.

این رسانه آمریکایی بامداد سه‌شنبه ۱۸ فروردین، کمتر از ۲۴ ساعت به پایان ضرب‌الاجل دونالد ترامپ برای حمله به پل‌ها و نیروگاه‌های برق در ایران، به نقل از دو مقام دفاعی نوشت که «ماهیت دوگانه» اهداف مندرج در این فهرست می‌تواند آنها را به اهدافی مشروع تبدیل کند.

یک منبع سوم نیز به‌شرط ناشناس ماندن به این رسانه گفت که در میان مقام‌های پنتاگون درباره «مرزگذاری میان اهداف نظامی و غیرنظامی» اختلاف نظر وجود دارد و «معتبر بودن این توجیه» سبب بحث میان آنها شده است. این منبع برای روشن شدن موضوع به تاسیسات آب‌شیرین‌کُن اشاره کرده که ممکن است هدف تلقی شوند، چون نیروهای نظامی نیز به آب آشامیدنی نیاز دارند.

پولیتیکو نوشته است که پنتاگون پاسخ به پرسش‌های این رسانه را به کاخ سفید ارجاع داد و کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید نیز «ایجاد آمادگی لازم جهت فراهم کردن بیشترین گزینه‌ها برای فرمانده کل قوا» را وظیفه پنتاگون خواند.

او همچنین به این رسانه گفت: «این به معنای آن نیست که رییس‌جمهور تصمیمی گرفته است. حکومت ایران تا سه‌شنبه ساعت ۸ شب [به وقت شرق آمریکا] فرصت دارد با ایالات متحده به توافق برسد. اگر این کار را انجام ندهد، رییس‌جمهور همان‌طور که وعده داده، آنها را به عصر حجر بازمی‌گرداند.»

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری ایالات متحده، ۱۳ فروردین در سخنرانی خود در کاخ سفید از عبارت «عصر حجر» برای توصیف وضعیت ایران در صورت باز نشدن تنگه هرمز به دست جمهوری اسلامی و حمله به زیرساخت‌های کشور استفاده کرد.

پولیتیکو نوشت که کارزار بمباران مشترک آمریکا و اسرائیل تاکنون تا حد زیادی از هدف قرار دادن سازه‌هایی که در تامین برق و سوخت در ایران نقش دارند پرهیز کرده است، اما با افزایش نارضایتی در کاخ سفید از امتناع حکومت ایران از تسلیم شدن در برابر خواسته‌های آمریکا، کاخ سفید در حال تجدید نظر در فهرست اهداف حملات است.

ترامپ دوشنبه ۱۷ فروردین در حاشیه مراسم عید پاک در کاخ سفید گفت که درباره هدف قرار دادن نیروگاه‌های برق در ایران «نگرانی» ندارد و سپس جمهوری اسلامی را به ارتکاب جنایت جنگی در کشورهای دیگر متهم کرد.

او گفت: «می‌دانید جنایت جنگی چیست؟ داشتن سلاح هسته‌ای؛ این‌که اجازه دهید کشوری بیمار با رهبری دچار اختلال روانی سلاح هسته‌ای داشته باشد، این یک جنایت جنگی است.»

کنوانسیون ژنو، شامل چهار معاهده مجزا که قواعد بشردوستانه در زمان جنگ را تعیین می‌کنند، در خصوص حمله به اهدافی که هم به نظامیان و هم غیرنظامیان سود می‌رساند، انعطاف نشان داده است. یکی از اصول کلیدی این کنوانسیون این است که اگر حمله به یک هدف غیرنظامی به عملیات نظامی «کمک موثر» کند، می‌تواند مشروع تلقی شود اما همچنان باید اصل تناسب و کاهش آسیب به غیرنظامیان رعایت شود.

شان تیمونز، دادستان نظامی پیشین ارتش آمریکا، در این باره به پولیتیکو گفت: «پیش از تائید اهداف، آنها باید تحت بررسی حقوقی عملیاتی قرار گیرند. برخی زیرساخت‌های غیرنظامی، اگر به‌طور دوگانه از سوی نیروهای نظامی استفاده شوند، طبق قوانین جنگ هدف مشروع تلقی می‌شوند. نگرانی مردم درباره افراطی شدن این روند، نگرانی به‌جایی است، اما سازوکارهای نظارتی وجود دارد.»

این رسانه تاکید کرده است پیت هگست، وزیر جنگ آمریکا، پس از بر عهده گرفتن مسئولیت این وزارت‌خانه در سال گذشته، آن بخش‌هایی از پنتاگون را که «به عیین اهداف نظامی و جلوگیری از آسیب به غیرنظامیان کمک می‌کردند» به‌شدت تضعیف کرد و تعداد کارکنان این دفترها را از ۲۰۰ نفر به کمتر از ۴۰ نفر کاهش داد.

کارکنان اخراجی در کمک به فرماندهان نظامی آمریکا در انتخاب اهدافی کمک می‌کردند که جان غیرنظامیان را حفظ کند و همچنین پس از وقوع حملات، آنها را بررسی می‌کردند تا در آینده از آسیب به غیرنظامیان جلوگیری شود.

با این حال، تیمونز اشاره کرد که ترامپ بارها از مردم ایران خواسته است که به سرنگونی رهبران حکومت کمک کنند اما حمله به تاسیسات کلیدی پشتیبانی غیرنظامی می‌تواند خلاف این هدف عمل کند.

او گفت: «اگر هدف واقعا تضعیف توان نظامی آنهاست، بمباران کورکورانه فقط رنج مردم عادی را طولانی‌تر می‌کند.»

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

آمریکا می‌گوید دو دیپلمات ایرانی را پس از نادیده گرفتن دستور خروج اخراج کرده است
۱

آمریکا می‌گوید دو دیپلمات ایرانی را پس از نادیده گرفتن دستور خروج اخراج کرده است

۲

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس: بر مرگ مردم به‌دلیل نبود دارو و گرانی درمان چشم بسته‌ایم

۳

جمهوری اسلامی سیاوش جمشیدی را در ارتباط با اعتراضات دی‌ماه در شهرکرد اعدام کرد

۴

نتانیاهو: جمهوری اسلامی سقوط خواهد کرد؛ محاصره ترامپ سپاه پاسداران را تضعیف کرده است

۵

دو ایرانی به اتهام برنامه‌ریزی برای حمله با بمب کلر به یهودیان منچستر در دادگاه حاضر شدند

انتخاب سردبیر

  • انتقال دوباره علیرضا سپاهی به انفرادی؛ خانواده برای آخرین دیدار فراخوانده شدند
    اختصاصی

    انتقال دوباره علیرضا سپاهی به انفرادی؛ خانواده برای آخرین دیدار فراخوانده شدند

  • هشدار دبیرکل خانه پرستار: حقوق پرستاران به حدود ۱۰۰ دلار در ماه رسیده است

    هشدار دبیرکل خانه پرستار: حقوق پرستاران به حدود ۱۰۰ دلار در ماه رسیده است

  • سردبیر خبر اورشلیم‌پست: مردم ایران بدانند تنها نیستند

    سردبیر خبر اورشلیم‌پست: مردم ایران بدانند تنها نیستند

  • زندان گوهردشت با وجود هشدارها درباره محو شواهد کشتار زندانیان تخریب می‌شود

    زندان گوهردشت با وجود هشدارها درباره محو شواهد کشتار زندانیان تخریب می‌شود

  • بسنت: برای اولین بار در تاریخ، ایران این هفته هیچ نفتی روی آب نخواهد داشت

    بسنت: برای اولین بار در تاریخ، ایران این هفته هیچ نفتی روی آب نخواهد داشت

  • ترامپ: ایرانیان برای رسیدن به آزادی حاضرند این رنج را تحمل کنند

    ترامپ: ایرانیان برای رسیدن به آزادی حاضرند این رنج را تحمل کنند