• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

نیویورک‌پست: پسر معصومه ابتکار، از گروگانگیران تهران، در لس‌آنجلس زندگی مجللی دارد

۱۸ فروردین ۱۴۰۵، ۰۱:۳۵ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۴:۰۲ (‎+۱ گرینویچ)

روزنامه نیویورک‌پست در گزارشی درباره فرزند معصومه ابتکار، رییس پیشین سازمان محیط زیست جمهوری اسلامی، نوشت عیسی هاشمی در حالی که سرسختانه از محکوم کردن نقش مادرش در گروگان‌گیری ۱۹۷۹ پرهیز می‌کند، در لس‌آنجلس زندگی مجللی دارد و به فرزندان ثروتمندان کالیفرنیا روان‌شناسی درس می‌دهد.

این روزنامه در گزارشی که دوشنبه ۱۷ فروردین منتشر شد، نوشت که «گروهی از فعالان مدنی و سازمان‌دهندگان کارزارهای جمع‌آوری امضا» از دولت آمریکا خواسته‌اند عیسی هاشمی، فرزند ۴۳ ساله ابتکار را که «سرسختانه او از محکوم کردن گذشته تکان‌دهنده مادرش امتناع می‌کند» مورد تحقیق قرار دهند و از آمریکا اخراج کنند.

به نوشته نیویورک‌پست هاشمی دوشنبه هنگام خروج از «باشگاه مجللی که در آن ورزش می‌کند» پرسش یک خبرنگار درباره پیشینه مادرش را «با بی‌اعتنایی» بی‌پاسخ گذاشت و از صحبت خودداری کرد.

معصومه ابتکار در جریان اشغال سفارت آمریکا در تهران به‌دست «دانشجویان پیرو خط امام» عضو این گروه بود و از آنجا که پس از سال‌ها درس خواندن در ایالات متحده به زبان انگلیسی تسلط داشت، طی ۴۴۴ روز گروگان‌گیری به‌عنوان سخنگوی این گروه فعالیت می‌کرد.

او در اظهارنظری مشهور، در پاسخ به یک خبرنگار خارجی که از او پرسید آیا حاضری اسلحه به دست بگیری و گروگان‌های آمریکایی را بکُشی؟ پاسخ داد: «بله».

100%

اکنون نیویورک‌پست در این گزارش به فعالیت‌های ابتکار اشاره کرده و به نقل از یکی از سازمان‌دهندگان یک کارزار آنلاین جمع‌آوری امضا علیه هاشمی نوشته است: «در حالی که مادر او هرگز از اشغال سفارت آمریکا -کاری که به زندگی بسیاری از ایرانیان صدمه زد- اظهار پشیمانی نکرد، پسر خودش از زندگی در آمریکا بهره‌مند شده است. حالا درخواست ما این است که عیسی هاشمی و همسرش، مریم طهماسبی، هرچه سریع‌تر از آمریکا اخراج شوند.»

گروهی از ایرانیان ساکن کالیفرنیا، دهم بهمن، همزمان با بیانیه وزارت امور خارجه ایالات متحده مبنی بر اخراج مقام‌های جمهوری اسلامی و خانواده‌های آنها از خاک آمریکا، در مقابل دفتر کار عیسی هاشمی در مدرسه روان‌شناسی شیکاگو تجمع کردند و خواستار برکناری او از سمت دانشگاهی‌اش شدند.

بری روزن، گروگان پیشین سفارت آمریکا در ایران، پنجم بهمن ۱۴۰۴ با انتشار پستی بلند در شبکه اجتماعی ایکس، نوشت که ابتکار، سخنگوی گروگان‌گیرهای سفارت بود و گروگان‌ها را به اعدام تهدید می‌کرد.

او «زندگی راحت» پسر ابتکار در لس‌آنجلس و فعالیتش به عنوان یک دانشگاهی را طنز تلخ تاریخ خواند و با اشاره به اخراج دختر علی لاریجانی از دانشگاه ایموری، گفت حضور فرزندان مقام‌های حکومت ایران در آمریکا خشم بسیاری از ایرانیان خارج از ایران و گروگان‌هایی را که از اسارت جمهوری اسلامی جان سالم به در بردند، برانگیخته است.

به گزارش نیویورک‌پست، عیسی هاشمی در سال ۲۰۰۶ از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد، سال ۲۰۱۰ به آمریکا مهاجرت کرد و در مقطع دکتری در رشته رهبری سازمانی در مدرسه شیکاگو مشغول شد.

او در حال حاضر به‌عنوان استاد مدعو در دانشگاهی که دکتری خود را از آن دریافت کرد، تدریس می‌کند. همسرش، مریم طهماسبی، نیز مدرس روان‌شناسی است و در شهر آگورا هیلز در محدوده سانتا مونیکا زندگی می‌کنند.

مادر گروگانگیر، پدر امنیتی

بخش عمده گزارش نیویورک‌پست به رابطه خانوادگی عیسی هاشمی با معصومه ابتکار پرداخته، اما به اشاره‌ای گذرا به پیشینه امنیتی پدرش، سیدمحمد هاشمی، بسنده کرده است.

این گزارش به نقل از فرزند یکی از گروگان‌ها می‌گوید: «پدر او هم یکی از اعضای اصلی گروه دانشجویان مسلمان پیرو خط امام بود و چندین نفر از گروگان‌های سابق، از جمله پدر من، به‌طور مشخص او را به‌عنوان فردی که در جریان شکنجه و بازجویی آنها حضور داشته، شناسایی کرده‌اند.»

هرچند سیدمحمد هاشمی در سال‌های گذشته در مصاحبه‌ها و اظهار نظرهای خود از توضیح دقیق درباره مسئولیت‌هایش در وزارت اطلاعات و همین‌طور فعالیت‌های اقتصادی‌اش، به‌ویژه در زمینه گردشگری طبیعت، شکار، حیات‌وحش و تجارت چوب، طفره رفته است اما در یکی از مصاحبه‌هایش با خبرگزاری ایلنا تایید می‌کند که در سال‌های ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۸ مسئولیت معاونت اطلاعات خارجی این وزارت‌خانه را بر عهده داشت.

کارزار اخراج مقام‌های جمهوری اسلامی و فرزندان‌شان

در یک سال گذشته، به‌ویژه پس از اعتراض‌های ۱۸ و ۱۹ دی و کشتار گسترده مردم ایران، کارزار شناسایی و اخراج بستگان مقام‌های جمهوری اسلامی در ایالات متحده با جدیت بیشتری از سوی دولت آمریکا دنبال می‌شود.

در تازه‌ترین رویداد مرتبط، وزارت امور خارجه آمریکا، شنبه ۱۵ فروردین با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که دختر خواهر یا برادر قاسم سلیمانی، فرمانده کشته شده نیروی قدس سپاه، و فرزند او که در آمریکا اقامت داشتند، پس از لغو اقامت دائم، به‌دست ماموران فدرال بازداشت شده‌اند و همسر او نیز از ورود به ایالات متحده منع شده است.

در این بیانیه، حمیده سلیمانی افشار «از حامیان صریح رژیم تمامیت‌خواه و تروریستی ایران» معرفی و به فعالیت‌های او برای «تبلیغ برای رژیم ایران، شادی بابت حملات علیه سربازان و تاسیسات نظامی آمریکایی در خاورمیانه، تمجید از رهبر جدید ایران، به کار بردن لفظ "شیطان بزرگ" در مورد آمریکا و حمایت بی‌قیدوشرط از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» اشاره شد.

این وزارت‌خانه ۹ بهمن ۱۴۰۴ نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: «همزمان با مبارزه مردم ایران برای دست یافتن به حقوق اولیه خود، ایالات متحده برای لغو امتیاز حضور مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی و خانواده‌های آنها در خاک آمریکا اقدام کرده است.»

پس از اعتراض‌های ۱۸ و ۱۹ دی اقامت فاطمه لاریجانی در آمریکا و اشتغال او در «انستیتو سرطان وینشیپ» وابسته به دانشگاه ایموری در آتلانتا نیز خبرساز شده بود. گروهی از ایرانیان مقیم آتلانتا ۲۹ دی در برابر این موسسه تجمع کردند و خواستار پاسخ‌گویی مسئولان این موسسه درباره استخدام او شدند.

طبق بیانیه اخیر وزارت امور خارجه آمریکا اقامت فاطمه لاریجانی نیز لغو و از آمریکا اخراج شده است. این وزارت‌خانه اعلام کرد که او و همسرش از ورود مجدد به آمریکا در آینده منع شده‌اند.

Banner

پربازدیدترین‌ها

قالیباف: رسانه‌های خارج کشور خبر مرگ خامنه‌ای را زودتر اعلام کردند و برنامه ما عوض شد
۱

قالیباف: رسانه‌های خارج کشور خبر مرگ خامنه‌ای را زودتر اعلام کردند و برنامه ما عوض شد

۲

عملیات ۴ میلیارد دلاری؛ گزارش افشاگرانه رویترز از شبکه قمار وابسته به جمهوری اسلامی

۳

تلگراف: آمریکا و اسرائیل در حال بررسی طرح محاصره زمینی ایران هستند

۴

معاون پلیس فتای خراسان رضوی در اعتراضات دی‌ماه بازداشت شده است

۵

گزارش رسانه‌های آمریکا از احتمال حمله به زیرساخت‌های انرژی ایران در یکی دو روز آینده

انتخاب سردبیر

  • درخواست‌ از نخست‌وزیر بریتانیا برای ممنوع اعلام کردن وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی

    درخواست‌ از نخست‌وزیر بریتانیا برای ممنوع اعلام کردن وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی

  • جمهوری اسلامی آروین خیرخواه، جوان معترض زندانی را در شاهرود اعدام کرد

    جمهوری اسلامی آروین خیرخواه، جوان معترض زندانی را در شاهرود اعدام کرد

  • اولتیماتوم یوفا به اینفانتینو: یا استعفا بده یا برکنارت می‌کنیم

    اولتیماتوم یوفا به اینفانتینو: یا استعفا بده یا برکنارت می‌کنیم

  • شلیک از سینما فردیس و اجساد دست‌وپا بسته؛ سرکوب انقلاب ملی در البرز

    شلیک از سینما فردیس و اجساد دست‌وپا بسته؛ سرکوب انقلاب ملی در البرز

  • قالیباف: رسانه‌های خارج کشور خبر مرگ خامنه‌ای را زودتر اعلام کردند و برنامه ما عوض شد

    قالیباف: رسانه‌های خارج کشور خبر مرگ خامنه‌ای را زودتر اعلام کردند و برنامه ما عوض شد

  • عملیات ۴ میلیارد دلاری؛ گزارش افشاگرانه رویترز از شبکه قمار وابسته به جمهوری اسلامی

    عملیات ۴ میلیارد دلاری؛ گزارش افشاگرانه رویترز از شبکه قمار وابسته به جمهوری اسلامی

  • اقامت دو عضو خانواده قاسم سلیمانی در آمریکا لغو و خودشان بازداشت شدند

    اقامت دو عضو خانواده قاسم سلیمانی در آمریکا لغو و خودشان بازداشت شدند

•
•
•

مطالب بیشتر

مردم جشن می‌گیرند، حکومت پلمب می‌کند؛ ممنوعیت شادی از قهوه‌پارتی تا برند پوشاک

۲۴ مهر ۱۴۰۴، ۰۸:۰۹ (‎+۱ گرینویچ)
•
مریم مقدم
100%

جمهوری اسلامی در اقدامی تازه صفحه اینستاگرام برند پوشاک «جین وست» را در پی برگزاری جشنی مختلط، از دسترس خارج و یکی از شعبه‌های آن را در تهران پلمب کرد. چند کافه‌‌دار و شهروند به ایران‌اینترنشنال گفتند حکومت با سیاست پلمب درصدد کنترل شهروندان، اعمال فشار بر آنان و انتقام‌گیری است.

برخی رسانه‌ها در ایران گزارش دادند فروشگاه جین‌وست در خیابان فرشته تهران، شنبه ۱۹ مهر و پس از برگزاری جشنی در ۱۸ مهر و انتشار ویدیوهای آن، به‌دست نیروی انتظامی پلمب شد.

وب‌سایت خبری «آسیانیوز ایران» با اشاره به این اقدام نوشت که به نظر می‌رسد این برخورد، صرفا یک واکنش مقطعی نیست، بلکه بخشی از یک کارزار بزرگ‌تر برای «کنترل بیشتر بر فضای اجتماعی، مقابله با نمایش ثروت و اجرای سختگیرانه‌تر قوانین» است.

بسیاری از کسب‌وکارها نگران تاثیر این سیاست‌ تازه بر معیشت، سلامت روان شهروندان و زندگی اجتماعی آنها هستند.

فشار اقتصادی حکومت بر مردم و استفاده از آنها برای سرکوب

در هفته‌های اخیر فشار حکومت بر کسب‌وکارها و شهروندان به دلیل سرپیچی از قانون حجاب اجباری، رقص و سرو مشروبات الکلی افزایش چشمگیری پیدا کرده است. از جمله، در پی انتشار ویدیوهایی از برگزاری جشنی در جزیره کیش با عنوان «قهوه‌پارتی» در رسانه‌های اجتماعی، دادستان عمومی و انقلاب کیش، از تشکیل پرونده و بازداشت برگزارکنندگان آن خبر داد.

یکی از زنان کافه‌داری که تجربه برخورد عوامل انتظامی با چنین جشن‌هایی را دارد به ایران‌اینترنشنال گفت شاهد بوده که مقامات در بعضی موارد از افراد بازداشت‌‌شده - بدون توجه به موقعیت مالی‌شان - وثیقه چند میلیاردی دریافت کرده و آنها را از کار کردن منع کرده‌اند.

او افزود بر اساس مشاهداتش بر این باور است که حساسیت بیشتری روی تجمعات تفریحی با حضور جوان‌ها و نسل زد وجود دارد و نیروهای امنیتی با چنین رویدادهایی خشن‌تر برخورد می‌کنند.

مقام‌های جمهوری اسلامی همواره چنین جشن‌هایی را «برخلاف شئونات اسلامی» و «هنجارشکنی» توصیف کرده و به نظر می‌رسد نگران الگوبرداری کسب‌وکارها از یکدیگر در این زمینه‌اند.

در ماه‌های اخیر ویدیوهایی از صاحبان چندین کافه در دزفول و قم در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده که در آن در سخنانی شبیه به اعتراف اجباری یا به دلیل برگزاری جشن همراه با رقص و موسیقی، از مسئولان عذرخواهی و ابراز ندامت می‌کنند یا از مشتریان خود می‌خواهند برای جلوگیری از پلمب شدن، حجاب را رعایت کنند.

کارمند یک کافه در تهران به ایران‌اینترنشنال گفت مقام‌های جمهوری اسلامی تلاش می‌کنند با فشار بر صاحبان کسب‌وکارها و تهدید به برخورد و پلمب اماکن، مردم را در برابر هم قرار دهند و از آنها به عنوان وسیله‌ای برای سرکوب و سانسور خودشان و زنان استفاده کنند.

پلمب به مثابه ابزار فشار سیاسی

از طرف دیگر، شواهد و گزارش‌های رسیده حاکی است حکومت از بستن کسب‌وکارها برای انتقام‌گیری از مخالفانش هم استفاده می‌کند.

اطلاعات و گزارش‌های رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهند دست‌کم در دو مورد، کسب‌وکار شهروندان به دلیل فعالیت سیاسی خود آنها یا نزدیکانشان و با هدف اعمال فشار بر افراد، به دستور نهادهای حکومتی در تهران پلمب شده‌اند.

این برخورد در گذشته هم سابقه داشته و به عنوان مثال در آذر ۱۴۰۱ و همزمان با اعتراضات سراسری در خیزش «زن، زندگی، آزادی»، اداره اماکن برای توقف اعتصاب در شهرهای مختلف کردستان و نیز در ایلام و کرمانشاه، مغازه کسبه‌ای را که در اعتصاب شرکت کرده بودند، پلمب کردند.

کارمند یک کافه در مشهد به ایران‌اینترنشنال گفت حکومت فکر می‌کند با پلمب و بازداشت، باقی رستوران‌ها و کافه‌ها را «از برگزاری ایونت» بازمی‌دارد اما تعداد این رخدادها روز به روز بیشتر می‌شود و در نهایت حتی پلمب هم کارگر نیست و مراسم بسیاری از چشمش در می‌رود.

او افزود: «غول از چراغ جادو بیرون آمده و دیگر به آن برنمی‎‌گردد.»

  • افزایش انتقادها از روند پلمب کافه‌رستوران‌ها در ایران

    افزایش انتقادها از روند پلمب کافه‌رستوران‌ها در ایران

مردم چه می‌گویند؟

رسانه‎‌های اجتماعی از جمله ایکس و اینستاگرام سرشار از روایت شهروندان از پلمب شدن کسب‌وکارها و فشار اجتماعی بر زنان برای حجاب اجباری‌اند.

گروهی از زنان با اشاره به پلمب کافه و رستوران‌ها و جریمه‌های موجود، بر این باورند تنها زمانی می‌توان گفت حجاب اجباری در ایران برچیده شده که زنان بتوانند آزادانه با پوشش دلخواه خود در مدرسه، دانشگاه، محل کار و اماکن دولتی حاضر شوند و مدارک هویتی بدون حجاب اجباری داشته باشند.

برخی دیگر از زنان هم با اشاره به فشار موجود بر آنها در محل کار برای حجاب اجباری، می‌گویند حجاب آزاد نشده، بلکه حکومت به‌دلیل شجاعت زن‌ها در سرپیچی از قانون حجاب اجباری و همچنین ترس از اعتراضات مردم به‌خاطر فشارهای اجتماعی و شرایط سخت معیشتی، مستاصل شده است.

در کشوری با فرهنگ طولانی قهوه‌‌خانه‌داری در کنار نبود فضاهای تفریحی کافی و آزادی‌های اجتماعی، کافه‌ها جزو معدود مکان‌های مورد علاقه جوان‌ها برای جمع شدن و تنفس‌اند.

فشار بر کافه‌ها و رستوران‌ها بر سر حجاب و بگیر و ببند زنان، ممکن است باعث جرقه خوردن دور جدید اعتراضات ضدحکومتی در ایران بشود.