• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

پس از واکنش‌های جهانی؛ دستور توقف اجرای حکم اعدام محمدجواد وفایی‌ثانی صادر شد

۱ دی ۱۴۰۴، ۱۱:۳۰ (‎+۰ گرینویچ)

بابک پاک‌نیا، وکیل محمدجواد وفایی‌ثانی، بوکسور ۳۰ ساله و زندانی سیاسی خبر داد که دیوان عالی کشور دستور توقف اجرای حکم اعدام موکلش را صادر کرد. حکم اعدام وفایی ثانی که از معترضان آبان ۹۸ است، با واکنش‌های گسترده جهانی مواجه شده است.

وب‌سایت حقوق بشری هرانا پیش از این خبر داده بود که حکم اعدام محمدجواد وفایی‌ثانی، بوکسور ۳۰ ساله و زندانی سیاسی محبوس در زندان وکیل‌آباد مشهد، پس از رد درخواست اعاده دادرسی، بار دیگر در دیوان عالی کشور تایید شد.

او به اتهام «افساد فی‌ الارض از طریق تحریق و تخریب اموال عمومی» به اعدام محکوم شده است.

در روزهای گذشته، سازمان حقوق بشری عفو بین‌الملل خواستار لغو فوری حکم اعدام محمدجواد وفایی‌ثانی، ورزشکار و زندانی سیاسی، شد.

عفو بین‌الملل درباره پرونده وفایی ثانی به روزنامه گاردین بریتانیا گفت: «این اتهام با اصول قانونی بودن و شفافیت مورد نظر حقوق بین‌الملل همخوانی ندارد. تحقیقات ما نشان می‌دهد دادگاه‌های انقلاب استقلال ندارند و پس از محاکمه‌های به‌شدت ناعادلانه احکام سنگین صادر می‌کنند.»

به گفته عفو بین‌الملل «متهمان در این دادگاه‌ها به‌طور سیستماتیک از حقوق دادرسی عادلانه محروم می‌شوند، از جمله وفایی‌ثانی.»

همچنین رییس شورای جهانی بوکس درباره این بوکسور زندانی گفت: «بوکس ورزشی است که الهام‌بخش شجاعت، احترام و تلاش برای پیشرفت فردی است، نه ابزاری برای مجازات سیاسی. اعدام یک بوکسور، یک قهرمان، به دلیل بیان دیدگاه‌هایش، حمله‌ای مستقیم به ارزش‌های بنیادین ورزش و کرامت انسانی است.»

دو ماه پیش گروهی از ورزشکاران شناخته‌شده خارجی و ایرانی با انتشار بیانیه‌ای مشترک خطاب به سازمان ملل متحد، فدراسیون‌های بین‌المللی ورزشی و دولت‌ها با ابراز نگرانی از اعدام قریب الوقوع محمدجواد وفایی ثانی، خواستار نجات جان این ورزشکار شدند.

همچنین ویتالی کلیچکو، شهردار شهر کی‌یف اوکراین و قهرمان پیشین بوکس جهان، با انتشار نامه‌ای خواستار توقف اجرای حکم اعدام محمدجواد وفایی‌ثانی، بوکسور ایرانی، شد.

کلیچکو با انتشار این نامه به جمع ورزشکاران المپیکی و چهره‌های مشهور ورزشی پیوسته که در بیانیه‌ای مشترک خواستار نجات جان این بوکسور ایرانی شده‌اند.

Banner

پربازدیدترین‌ها

جمهوری اسلامی دو تن دیگر از معترضان دی‌ماه در اصفهان را در ملاعام اعدام کرد
۱

جمهوری اسلامی دو تن دیگر از معترضان دی‌ماه در اصفهان را در ملاعام اعدام کرد

۲

آسوشیتدپرس از «پیشرفت چشمگیر» تلاش‌های میانجیگرانه میان تهران و واشینگتن خبر داد

۳

شهروندان اعدام دو معترض دی‌ماه در خیابان‌های اصفهان را «جنایت علیه بشریت» خواندند

۴
اختصاصی

قائم حسینی، امیرحسین ملکی و علی دشتی، از معترضان دی‌ماه در اصفهان، در آستانه اعدام هستند

۵

کارشناسان سازمان ملل خواستار توقف اعدام‌ها در پرونده میدان علیخانی اصفهان شدند

انتخاب سردبیر

  • خانواده‌های دادخواه خیزش دی‌ماه تحت فشار روانی شدید قرار دارند

    خانواده‌های دادخواه خیزش دی‌ماه تحت فشار روانی شدید قرار دارند

  • مرکز آمار ایران: تورم نقطه‌به‌نقطه تیرماه به حدود ۸۸ درصد رسید

    مرکز آمار ایران: تورم نقطه‌به‌نقطه تیرماه به حدود ۸۸ درصد رسید

  • وقتی بحران از تیتر اول پایین می‌آید؛ اقتصاد توجه، فرسودگی اجتماعی و رقابت بر سر ذهن جامعه
    تحلیل

    وقتی بحران از تیتر اول پایین می‌آید؛ اقتصاد توجه، فرسودگی اجتماعی و رقابت بر سر ذهن جامعه

  • ثروت جنوب ایران به مرکز می‌رود، محرومیت همان‌جا می‌ماند
    تحلیل

    ثروت جنوب ایران به مرکز می‌رود، محرومیت همان‌جا می‌ماند

  • عفو بین‌الملل: دست‌کم ۶۰ نفر، از جمله سه فرد زیر ۱۸ سال، در ایران در خطر اعدام قرار دارند

    عفو بین‌الملل: دست‌کم ۶۰ نفر، از جمله سه فرد زیر ۱۸ سال، در ایران در خطر اعدام قرار دارند