وزیر خارجه فرانسه در مصاحبه خود تاکید کرد: «ما هنوز با خطر روبهرو هستیم و همراه با آلمان و بریتانیا کاملا روشن گفتهایم که ایران نباید به سلاح هستهای دست یابد. در ماههای گذشته، در هماهنگی نزدیک با مقامهای آمریکایی، با مقامهای ایرانی تماس گرفتیم تا خواستههای خود را مطرح کنیم.»
به گفته بارو، توافق اتمی برجام «موجب عقبنشینی قابل توجه» برنامه هستهای حکومت ایران شد، اما از آن زمان تاکنون ایران تمام تعهدات خود در چارچوب این توافق را نقض کرده است.
بارو گفت: «اکنون به دنبال توافقی جامعتر هستیم —توافقی که فقط برنامه هستهای ایران را در بر نگیرد، بلکه مولفه موشکی و همچنین فعالیتهای بیثباتکننده منطقهای ایران را هم شامل شود.»
هشدار دوباره درباره فعال شدن مکانیسم ماشه
بریتانیا، فرانسه و آلمان، سه کشور اروپایی عضو توافق اتمی برجام، اعلام کردهاند در صورتی که حکومت ایران به تعهدات مشخصی در زمینه برنامه هستهای خود عمل نکند، آمادهاند مکانیسم ماشه برای بازگشت خودکار تحریمها را فعال کنند.
با این حال، آنها مسیر دیپلماسی را هنوز بسته نمیدانند و در صورت همکاری تهران، احتمال تمدید موقت این ضربالاجل را نیز مطرح کردهاند.
رهبران این سه کشور توافق کردند که در صورت ادامه همکاری نکردن ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، تحریمها علیه تهران در پایان ماه اوت (ماه آینده میلادی) دوباره اعمال خواهد شد.
در همین راستا، وزیر خارجه فرانسه در مصاحبه جدیدش تاکید کرد در صورتی که تا پایان اوت (۹ شهریور) چنین توافقی حاصل نشود، فرانسه، آلمان و بریتانیا «ناچار خواهند بود تحریمهای جهانی که ۱۰ سال پیش پس از امضای توافق برداشته شدند را دوباره اعمال کنند، تحریمهایی در حوزه تسلیحات، تجهیزات هستهای، و نظام بانکی.»
ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس، از بررسی طرح خروج ایران از پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی (انپیتی) در واکنش به احتمال فعال شدن مکانیزم ماشه خبر داده و منوچهر متکی، نماینده تهران هم تاکید کرده مجلس «دست به ماشه» است و این طرح در صورت لزوم ظرف ۲۴ ساعت تصویب خواهد شد.