غریبآبادی درباره نشست روز جمعه میان نمایندگان جمهوری اسلامی و فرانسه، آلمان و بریتانیا به خبرنگاران بینالمللی گفت که این مذاکرات «مهم» هستند، اما «سرنوشتساز» محسوب نمیشوند، چرا که حتی در صورت عدم توافق نیز «هنوز زمان باقی است».
غریبآبادی در واکنش به احتمال فعالسازی مکانیسم ماشه از سوی تروئیکای اروپایی هشدار داد این تهدیدها ممکن است تهران را به خروج از انپیتی، معاده عدم اشاعه سلاحهای هستهای، سوق دهد.
او گفت: «آنها حق چنین اقدامی را ندارند؛ در صورت فعالسازی، ما پاسخ خواهیم داد.»
غریبآبادی همچنین ضربالاجل تعیینشده از سوی اروپا برای دستیابی به توافق تا پایان ماه اوت را «قابل انعطاف» توصیف کرد و گفت مقامات سه کشور اروپایی از طریق تماس با عباس عراقچی، تمایل خود برای رسیدن به توافق را ابراز کردهاند.
قرار است معاونان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، بریتانیا، فرانسه و آلمان جمعه در استانبول با یکدیگر دیدار کنند.
در پاسخ به پرسشهای مکرر خبرنگاران درباره وضعیت تاسیسات و مواد هستهای در ایران پس از حملات اخیر، غریبآبادی با لحنی کنایهآمیز گفت: «بهجای پرسیدن از من، بهتر است به حرفهای ترامپ اعتماد کنید که گفته بود کاملا نابود شدهاند!»
دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، دوشنبه با اشاره به سخنان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی درباره آسیب شدید به تاسیسات هستهای ایران، بار دیگر بر نابودی این تاسیسات در حمله آمریکا تاکید کرد و در عین حال هشدار داد که حاضر است بار دیگر در صورت نیاز به جمهوری اسلامی حمله کند.
چهارشنبه یکم مرداد، دوروتی شی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، در نشست شورای امنیت گفت که ایران اکنون در «نقطهای حساس» قرار دارد و جمهوری اسلامی باید میان دو مسیر تصمیم بگیرد؛ ادامه نقض تعهدات هستهای و حمایت از گروههای نیابتی، یا بازگشت به دیپلماسی معنادار برای پایاندادن به برنامه تسلیحاتیاش.
سفیر آمریکا تاکید کرد که با پایان جنگ ۱۲ روزه میان اسرائیل و جمهوری اسلامی و برقراری آتشبس، اکنون زمان تصمیمگیری برای تهران فرا رسیده است.
او هشدار داد که ادامه مسیر کنونی و در غیاب توافق، آمریکا به اعمال فشار حداکثری دیپلماتیک و اقتصادی ادامه خواهد داد تا هرگونه فعالیتی مانند تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای را که امنیت شهروندان، نیروها و شرکای ایالات متحده در منطقه را تهدید میکند، مهار کند.
نماینده آمریکا تاکید کرد که مسیر مطلوب واشینگتن، بازگشت تهران به تعهدات هستهای و آغاز «دیپلماسی معنادار و زمانمند» است. او افزود: «این تنها راه دستیابی به صلح پایدار و ادغام جهانی برای ایران و مردم آن است.»