ادامه تورم افسارگسیخته در ایران؛ شکر ۴۰ درصد گران شد

بهمن دانایی، دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر، از افزایش ۴۰ درصدی قیمت شکر در ایران خبر داد.

دانایی دوشنبه ۱۲ خرداد اعلام کرد بر اساس مصوبه جدید، نرخ فروش هر کیلوگرم شکر فله به ۵۹ هزار تومان رسیده است.

شکر بسته‌بندی شده یک کیلوگرمی نیز با ۳۱ درصد افزایش قیمت، اکنون با نرخ ۶۵ هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد.

او دلیل افزایش قیمت شکر را مواردی مانند «بالا رفتن هزینه‌های تولید، افزایش نرخ دستمزدها و هزینه‌های حمل‌ونقل» عنوان کرد.

در سال‌های گذشته، مواد خوراکی پرمصرف خانوارها در صدر اقلامی قرار داشته‌اند که بیشترین میزان تورم را تجربه کرده‌اند.

مرکز پژوهش‌های اتاق ایران آبان‌ماه ۱۴۰۳ گزارش داد تا پایان سال ۱۴۰۰، حدود ۳۲ میلیون نفر در کشور زیر خط فقر غذایی قرار داشتند.

این نهاد افزود این روند به‌‌دلیل تورم شدید چند سال اخیر به‌سرعت در حال گسترش است.

دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر در ادامه اظهارات خود گفت: «هدف از اصلاح قیمت‌ها، پایداری تولید و حمایت از زنجیره تامین شکر در کشور است تا کارخانه‌ها بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند و امنیت غذایی در این بخش حفظ شود.»

در سال‌های اخیر، مقام‌های جمهوری اسلامی از عبارت «اصلاح قیمت‌ها» برای توجیه افزایش مداوم بهای کالاها در کشور استفاده کرده‌اند.

در پی تشدید بحران اقتصادی و ناتوانی جمهوری اسلامی در مهار گرانی‌ها، در روزهای اخیر گزارش‌هایی درباره افزایش قیمت نان در استان‌های مختلف کشور و واگذاری قیمت‌گذاری به استانداری‌ها منتشر شد.

بر اساس مصوبه‌های جدید، قیمت هر نان سنگک ۱۶ هزار تومان و نان بربری ۱۵ هزار تومان اعلام شده است.

در اواخر اردیبهشت‌ماه نیز قیمت شیر خام در ایران حدود ۲۸ درصد افزایش یافت و رسانه‌ها پیش‌بینی کردند به‌دنبال آن، بازار لبنیات با جهش قیمت حدود ۴۲ درصدی و گرانی چشم‌گیر مواجه شود.

افزایش قیمت‌ها در ایران در شرایطی ادامه می‌یابد که گرانی‌ها طی سال‌های گذشته شمار افراد «فقیر» را بیشتر کرده است.

روزنامه دنیای اقتصاد ‌شهریور سال گذشته خبر داد خط فقر برای یک خانوار سه نفره در تهران در سال جاری حدود ۲۰ میلیون تومان است.

کارشناسان اقتصادی هشدار داده‌اند حدود یک‌سوم جمعیت ایران توانایی برآورده کردن نیازهای اساسی خود را ندارند.