سناتورهای جمهوری‌خواه: زمان تحریم‌های جدید علیه روسیه فرا رسیده است

جمهوری‌خواهان سنای آمریکا با بهره‌گیری از نارضایتی فزاینده دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، از ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، خواستار اعمال فوری تحریم‌های جدید علیه مسکو شده‌اند.

لحن ترامپ نسبت به پوتین در روزهای اخیر تغییر کرده است. او رییس‌جمهوری روسیه را «دیوانه» خوانده و هشدار داده که پوتین در اوکراین «با آتش بازی می‌کند»؛ این در حالی است که ترامپ خود را فردی توصیف کرده که جلو «اتفاقات بسیار بد» را می‌گیرد.

کرملین نیز به این انتقادات واکنش نشان داده است. پس از آنکه روسیه در تعطیلات آخر هفته حملات موشکی و پهپادی خود را به کی‌یف افزایش داد، دیمیتری مدودف، رییس‌جمهوری پیشین روسیه، در واکنشی کنایه‌آمیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:«من فقط یک اتفاق واقعاً بد را می‌شناسم، جنگ جهانی سوم. امیدوارم ترامپ این را درک کند!»

اکنون سنای آمریکا در تلاش است سخنان ترامپ را به یک اقدام سیاسی ملموس تبدیل کند.

چاک گرسلی، سناتور جمهوری‌خواه از ایالت آیووا، سه‌شنبه شش خرداد در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:«زمان آن رسیده که تحریم‌هایی آن‌قدر قوی اعمال شود که پوتین بفهمد بازی تمام است.»

او در پستی دیگر افزود:«رییس‌جمهوری ترامپ باید همان برخورد قاطعانه‌ای را با پوتین داشته باشد که با هاروارد دارد. تحریم‌هایی علیه پوتین مانند حذف کمک‌های فدرال به هاروارد.»

جان تون، رهبر اکثریت جمهوری‌خواهان در سنا از داکوتای جنوبی، هفته گذشته اعلام کرد که در صورت ادامه‌ بی‌میلی روسیه برای مذاکره‌ واقعی، آماده است لایحه تحریمی مورد حمایت هر دو حزب را به جریان بیندازد.

او با این حال تأکید کرد که در خصوص زمان و شیوه اجرای این لایحه، با کاخ سفید همکاری خواهد کرد.

اظهارات اخیر ترامپ علیه پوتین، به‌ویژه با توجه به فشار فزاینده‌ سیاستمداران ضدروسی در درون حزب جمهوری‌خواه، ممکن است فضای لازم را برای حرکت سناتور تون فراهم کند.

در همین حال، دموکرات‌های سنا از کندی حرکت تون برای آوردن این لایحه به صحن علنی رای‌گیری ابراز نارضایتی کرده‌اند.

کوین کرامر، سناتور جمهوری‌خواه از داکوتای شمالی در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت:«من دوست دارم این کار (تحریم‌ها) را با همکاری کاخ سفید انجام دهم یا بدون آن، اما می‌خواهم این کار به شیوه‌ای انجام شود که بیشترین فایده را برای دولت فعلی داشته باشد.»

لیندزی گراهام، سناتور ارشد جمهوری‌خواه از کارولینای جنوبی) نیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:«همان روسیه پوتینیِ همیشگی. اما حالا کلانتر جدیدی در شهر است. نقشه‌های قدیمی دیگر کارایی ندارند.»

گراهام همچنین در پاسخ به یک یادداشت تحلیلی منتشرشده در وال‌استریت ژورنال مقاله‌ای منتشر کرد و در آن خواستار وضع تحریم‌های بیشتر علیه روسیه شد.

لیندزی گراهام و ریچارد بلومنتال سناتور دموکرات از ایالت کنتیکت، طرحی را پیشنهاد کرده‌اند که در صورت امتناع پوتین از مذاکره با اوکراین یا حمله دوباره روسیه پس از توافق صلح، تحریم‌های اقتصادی شدیدی علیه مسکو اعمال می‌کند.

بر اساس این طرح، تعرفه‌ای ۵۰۰ درصدی بر واردات کالا از کشورهایی که نفت روسیه را خریداری می‌کنند، اعمال خواهد شد. این طرح در حال حاضر ۸۲ حامی در سنا دارد.