سفیر بریتانیا در واشینگتن: حکومت ایران در ضعیف‌ترین و شکننده‌ترین وضعیت خود قرار دارد

پیتر مندلسون، سفیر بریتانیا در واشینگتن، گفت که جمهوری اسلامی از زمان انقلاب ۵۷ تاکنون هرگز به اندازه امروز ضعیف و شکننده نبوده است. او دلیل این وضعیت را «فشار تحریم‌ها، تلفات نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه و کاهش حمایت عمومی از حکومت، به‌ویژه در میان جوانان» عنوان کرد.

این مقام بریتانیایی در نشست اندیشکده شورای آتلانتیک با اشاره به ادامه غنی‌سازی اورانیوم در ایران که می‌تواند برای ساخت سلاح هسته‌ای مورد استفاده قرار گیرد، تاکید کرد: «ما نمی‌توانیم چنین چیزی را بپذیریم.»

به گفته مندلسون، لندن از ابتکار دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا برای مذاکره با هدف حذف تاسیسات غنی‌سازی و امکانات مرتبط در ایران به‌شدت حمایت می‌کند.

ترامپ ۲۵ اردیبهشت در جریان سفر خود به قطر گفت: «ما به دست‌یابی به توافق بسیار نزدیک شده‌ایم. احتمالا امروز خبرهایی را دیده‌اید مبنی بر این‌که ایران تا حدودی با شرایط مورد نظر موافقت کرده است. ما اجازه نخواهیم داد هیچ‌گونه فعالیت هسته‌ای در ایران صورت گیرد.»

ایران‌اینترنشنال ۱۸ اردیبهشت به نقل از منابع آگاه گزارش داد دو طرف بر سر موضوع ادامه غنی‌سازی در خاک ایران با یکدیگر اختلاف نظر دارند و این مساله ادامه گفت‌وگوها را تحت‌الشعاع قرار داده است.

مندلسون با اشاره به برگزاری مذاکرات تهران و واشینگتن به رهبری استیو ویتکاف، نماینده آمریکا در امور خاورمیانه، تاکید کرد هنوز مشخص نیست این تلاش‌ها بتواند حکومت ایران را «به واقع‌بینی» و یافتن راه‌حلی برای خروج از بحران وادار کند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، ۳۰ اردیبهشت و در نخستین سالگرد مرگ ابراهیم رئیسی، رییس دولت سیزدهم جمهوری اسلامی، نسبت به نتایج مذاکرات با آمریکا ابراز تردید و ناامیدی کرد و گفت که تهران برای غنی‌سازی اورانیوم از کسی «اجازه» نخواهد گرفت.

او افزود: «در دوره رئیسی مذاکرات غیرمستقیم بود ولی بدون نتیجه، حالا هم گمان نمی‌کنیم به نتیجه برسد و نمی‌دانیم چه خواهد شد.»

ترامپ ۲۵ اردیبهشت گفته بود جمهوری اسلامی «تا حدی» با شروط مورد نظر واشینگتن در مذاکرات هسته‌ای موافقت کرده است.

از سوی دیگر سفیر بریتانیا در نشست اندیشکده شورای آتلانتیک افزود کشورهای اروپایی ابزارهای خود را در اختیار دارند و سه کشور آلمان، بریتانیا و فرانسه با جدیت و در هماهنگی نزدیک با ایالات متحده در روند مذاکرات مشارکت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی: اروپا از مکانیزم ماشه استفاده کند، پاسخ متناسب می‌دهیم

مندلسون با اشاره به احتمال فعال شدن مکانیزم ماشه که می‌تواند تحریم‌های سازمان ملل علیه تهران را بازگرداند، هشدار داد: «زمان در حال گذر است و ایران باید نسبت به این موضوع هوشیار باشد.»