گزارشگران بدون مرز تصمیم دولت ترامپ برای اخراج گسترده کارکنان صدای آمریکا را محکوم کرد

سازمان گزارشگران بدون مرز از تصمیم دولت دونالد ترامپ برای اخراج بیش از ۵۰۰ نفر از کارکنان و خبرنگاران صدای آمریکا انتقاد کرد.

این سازمان غیردولتی مستقر در پاریس در بیانیه‌ای هشدار داد در صورت نبود حمایت یک نهاد پشتیبان، شماری از خبرنگاران صدای آمریکا که در ایالات متحده اقامت دارند، ممکن است ناچار به بازگشت به کشورهایی شوند که در آن‌جا به‌دلیل فعالیت‌های رسانه‌ای خود با خطر بازداشت یا حتی تهدیدهای جدی‌تری روبه‌رو هستند.

گزارشگران بدون مرز با کارکنان اخراج‌شده‌ صدای آمریکا اعلام همبستگی کرد و افزود هم‌اکنون در چارچوب روند قضایی، در برابر تلاش‌های دولت ترامپ برای تعطیلی این رسانه مقابله می‌کند.

بیشتر بخوانید: دولت ترامپ کارکنان صدای آمریکا را به مرخصی اجباری فرستاد و بودجه رادیو آزادی را قطع کرد

۲۵ اردیبهشت، بیش از ۵۰۰ نفر از کارکنان صدای آمریکا، چه پیمان‌کار و چه کارمند رسمی نامه‌ خاتمه‌ همکاری دریافت کردند و قرارداد آنان تا پایان ماه جاری میلادی (۱۰ خرداد) به پایان خواهد رسید.

در جریان روند اخراج، افرادی که با ویزای کاری در ایالات متحده حضور دارند، تنها ۳۰ روز فرصت خواهند داشت تا این کشور را ترک کنند یا راه‌حلی جایگزین، مانند درخواست پناهندگی یا یافتن شغلی دیگر، بیابند.

گزارشگران بدون مرز خاطرنشان کرد از حدود یک ماه پیش، موج گسترده‌ای از اخراج و تعلیق کارکنان در رسانه‌های وابسته به آژانس رسانه‌ای جهانی ایالات متحده، از جمله صدای آمریکا، آغاز شده که این امر به اختلال جدی در روند تولید و پخش برنامه‌های این رسانه‌ها انجامیده است.

این سازمان هشدار داد در نتیجه این اختلال‌ها، دسترسی مردم به معدود منابع خبری معتبر در بخش‌هایی از جهان که فعالیت رسانه‌ای در آن‌ها با بالاترین سطح خطر همراه است، قطع شده است.

ترامپ ۲۴ اسفند دستور کاهش حداکثری فعالیت هفت نهاد فدرال، از جمله آژانس ناظر بر صدای آمریکا و سایر رسانه‌های دولتی را صادر کرد.

کلیتون وایمرز، مدیر اجرایی گزارشگران بدون مرز در آمریکای شمالی، در این زمینه گفت: «در حالی که کارکنان صدای آمریکا در انتظار رای نهایی دادگاه تجدیدنظر هستند، دونالد ترامپ و کری لیک [مشاور ارشد سازمان رسانه‌های جهانی آمریکا] از روند کند رسیدگی قضایی سوءاستفاده کرده‌اند تا موج گسترده‌ای از اخراج‌ها را به اجرا بگذارند و خساراتی جبران‌ناپذیر وارد کنند؛ آن هم پیش از آنکه دادگاه تجدیدنظر حتی فرصتی برای اظهارنظر داشته باشد.»

اول فروردین، گزارشگران بدون مرز به‌همراه جمعی از کارکنان صدای آمریکا و اتحادیه‌های صنفی آن‌ها، شکایتی را در دادگاه فدرال آمریکا ثبت و آنچه را نقض آشکار متمم اول قانون اساسی ایالات متحده می‌دانستند، محکوم کردند.

بیشتر بخوانید: قاضی فدرال آمریکا حکم بازگشت هزاران کارمند اخراج‌شده را صادر کرد

چند روز بعد، گزارشگران بدون مرز موفق شد از دادگاه، دستور توقف موقت تصمیم دولت ترامپ را دریافت کند. در ادامه، ماه گذشته میلادی یک قاضی فدرال با صدور حکمی اولیه، فرمان به فعال‌سازی فوری حساب‌های کاربری روزنامه‌نگاران صدای آمریکا داد و اجازه بازگشت آنان به محل کار را صادر کرد.

۱۳ اردیبهشت، تیم‌های صدای آمریکا اطلاع یافتند که می‌توانند کار خود را از سر بگیرند، اما در همان روز، یک دادگاه تجدیدنظر با ازسرگیری پخش برنامه‌های صدای آمریکا و بازگشت کارکنان به کار مخالفت کرد.

گزارشگران بدون مرز اعلام کرد قصد دارد در مورد این تصمیم فرجام‌خواهی کند.