روزنامه تلگراف: سر اختاپوس در تهران است اما شاخک‌هایش در جهان گسترده شده است

روزنامه بریتانیایی تلگراف با اشاره به بازداشت شماری از ایرانیان این کشور در ارتباط با اقدام تروریستی و سایر تهدیدات قبلی جمهوری اسلامی در این کشور نوشت ممکن است سر این اختاپوس در تهران باشد، «اما شاخک‌های آن در سراسر جهان گسترده‌ شده‌اند، از جمله در قلب بریتانیا».

این روزنامه در شماره روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت خود افزود: «این اتفاق هشداری جدی است که نشان می‌دهد چگونه امنیت بریتانیا می‌تواند به کارتی در دستان یکی از شرورترین، افراطی‌ترین و مستبدترین رژیم‌های جهان، در فاصله‌ای چهار هزار مایلی، بدل شود.»

تلگراف با اشاره به سابقه تهدید افراد وابسته به جمهوری اسلامی علیه روزنامه‌نگاران مخالف حکومت ایران افزود: «شاخک‌های ماموران ایران و مزدوران جنایتکار اروپای شرقی مدت‌هاست که به‌طرزی آرام در خیابان‌های بریتانیا و دیگر دموکراسی‌ها خزیده‌اند.»

تاکنون در مجموع ۹ نفر، از جمله هشت ایرانی، در ارتباط با دو پرونده جداگانه مرتبط با اقدامات مشکوک به تروریسم در سراسر بریتانیا دستگیر شده‌اند که از این تعداد، یک نفر با قید وثیقه آزاد شده است.

وب‌سایت خبری نَشنال ۱۹ اردیبهشت با اشاره به بازداشت شماری از شهروندان ایرانی در ارتباط با اقدامات تروریستی در بریتانیا گزارش داد پنج تن از آن‌ها اعضای «یگان ۸۴۰» سپاه پاسداران هستند که نهاد مسئول برای برنامه‌ریزی و اجرای عملیات ترور و آدم‌ربایی در خارج از ایران به شمار می‌رود.

نشنال به نقل از یک منبع امنیتی نوشت احتمال می‌رود این پنج نفر در پوشش مهاجر و به‌صورت غیرقانونی با قایق‌های مهاجران وارد بریتانیا شده‌ باشند.

بر اساس این گزارش، سه ایرانی بازداشت‌شده دیگر نیز عضو وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی هستند.

بیشتر بخوانید: منابع امنیتی بریتانیا: رد پای جمهوری اسلامی در تهدیدهای تروریستی در بریتانیا آشکار است

پلیس بریتانیا شنبه ۲۰ اردیبهشت اعلام کرد بازرسی‌ها در چندین نقطه در منچستر، لندن و سوئیندون همچنان ادامه دارد.

در بخش دیگری از این مطلب روزنامه تلگراف آمده: «طرح خنثی‌شده در لندن شاهدی است بر ورود خشونت به غرب، آن‌هم در نتیجه دسیسه‌ها و خطاهای محاسباتی یک رژیم بی‌ثبات خارجی، به‌همراه برنامه‌ ایدئولوژیک حاکمی مستبد و افراط‌گرا که آن را رهبری می‌کند.»

تلگراف نوشت آنچه در خطر است، تنها امنیت اسرائیل یا کشورهای خلیج فارس نیست؛ بلکه امنیت کل خاورمیانه، جهان و حتی امنیت روزمره در خیابان‌های بریتانیا در گرو این رویارویی است.

این روزنامه ۱۸ اردیبهشت با اشاره به بازداشت چند تبعه ایرانی در بریتانیا، به نقل از منابع آگاه نوشت سپاه پاسداران قصد داشت با طراحی حمله به سفارت اسرائیل در لندن به دست این افراد، مذاکرات اخیر میان تهران و واشینگتن را به شکست بکشاند.

پیش‌تر در ۱۷ اردیبهشت نیز نشریه تایمز گزارش داد هدف اصلی این شبکه حمله به سفارت اسرائیل در لندن بود.

علیرضا یوسفی، مدیرکل غرب اروپای وزارت خارجه جمهوری اسلامی، ۱۷ اردیبهشت خواستار دسترسی کنسولی به بازداشت‌شدگان در این پرونده شد و بر ضرورت «رعایت اصول دادرسی عادلانه» در مورد آن‌ها تاکید کرد.