بر اساس این بیانیه، در روزهای اخیر نشانههایی از فعالیت مجدد در ساختمان پیشین کنسولگری جمهوری اسلامی در هامبورگ مشاهده شده و برنامه مشابهی نیز برای روز جمعه آینده در فرانکفورت در جریان است.
این در حالی است که کنسولگریهای حکومت ایران در هامبورگ، فرانکفورت و مونیخ ماهها پیش به دستور دولت آلمان تعطیل شده بودند.
آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳ اعلام کرد هر سه سرکنسولگری جمهوری اسلامی در شهرهای فرانکفورت، مونیخ و هامبورگ بسته میشوند.
وزارت امور خارجه آلمان در پاسخ به پرسشها اعلام کرده که کنسولگریها همچنان بهطور رسمی بستهاند، اما سفارت جمهوری اسلامی در برلین مجاز است خدمات موقت کنسولی را در مکانهای مختلف ارائه دهد.
بهروز اسدی، سخنگوی انجمن «زن، زندگی، آزادی»، با ابراز نگرانی از این روند گفت: «این اماکن در گذشته اغلب پوششی برای فعالیتهای امنیتی و پیگرد مخالفان جمهوری اسلامی بودهاند.»
او گفت:«آنچه اکنون شاهد آن هستیم، تلاشی خزنده برای بازگشایی مجدد کنسولگریها با همراهی پنهان یا سکوت مقامهای آلمانی است. این اماکن در گذشته نه تنها خدمات کنسولی ارائه نمیدادند، بلکه عمدتا بهعنوان پوششی برای فعالیتهای اطلاعاتی، امنیتی و تهدید و تعقیب مخالفان جمهوری اسلامی در خارج از کشور عمل میکردند.»
این انجمن ضمن هشدار نسبت به مخاطرات امنیتی و ضددموکراتیکی این روند، از دولت آلمان خواسته است که با هرگونه احیای زیرساختهای رژیم جمهوری اسلامی در خاک آلمان، که فراتر از امور کنسولی عمل میکنند، برخورد جدی و قاطع انجام دهد.
اسدی گفت:«ما وظیفه داریم با صدای بلند اعلام کنیم: آنچه در این ساختمانها اتفاق میافتد، صرفا امور اداری و کنسولی نیست، بلکه بخشی از شبکه سازمانیافتهای است که منافع جمهوری اسلامی را در اروپا پیش میبرد؛ نه منافع مردم ایران را.»
این انجمن از ایرانیان خواسته است نسبت به این تحولات هوشیار باشند و در برابر گسترش نفوذ جمهوری اسلامی در اروپا واکنش نشان دهند.