مدیر فستیوال کوچه در بیانیهای که جمعه پنجم اردیبهشت منتشر شد، گفت: «فعالیتهایی که در اماکنی به غیر از اماکن یاد شده برگزار میشود، هیچ ارتباطی با فستیوال کوچه ندارد.»
این بیانیه پس از آن صادر شد که خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران نسبت به «جشن و پایکوبی» در فستیوال کوچه بوشهر اعتراض کرد و نوشت: «رقص گردشگران مروج فساد در شام عزای امام صادق موجب اعتراض مردم شده است.»
همچنین غلامعلی صفایی بوشهری، نماینده خامنهای در بوشهر، در بیانیهای اعلام کرد: «برگزارکنندگان و کسانی که اجازه برگزاری فستیوال کوچه را دادند، باید پاسخگوی حرمتشکنی رخ داده باشند.»
امام جمعه شهرستان برازجان و چند رسانه دیگر وابسته به حکومت نیز نسبت به آنچه «حرمتشکنی» خواندند، اعتراض کردهاند.
پیشتر اعلام شده بود فستیوال موسیقی کوچه در بوشهر با اعتراض امام جمعه دشتستان لغو شده و خبرگزاری فارساز تعطیلی این فستیوال بهدلیل «بیحجابی، اختلاط و رقص» خبر داده بود.
این رسانه اعلام کرد: «پس از وقفه بهخاطر کرونا، انتشار تصاویری ناهنجار از کشف حجاب، رقص و پایکوبی خارج از عرف محلی و اختلاط باعث شد این جشنواره به حاشیه برود.»
مدیر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه بوشهر نیز از برگزاری جشنواره «قلب شهر» در این استان خبر داد و گفت که این جشنواره با هدف «شناسایی و معرفی نمونه موفق میزبانی و برگزاری مراسم نماز جمعه» و «هویتبخشی به ستادهای نماز جمعه» برگزار میشود.
اما دولت پزشکیان پس از این اعتراض و اعلام لغو این برنامه تلاش کرد این جشنواره را که در سالهای گذشته به صورت مردمی و در فضاهای عمومی بوشهر برگزار میشد، به سالنی تحت کنترل حکومت منتقل کند.
مسعود تاتلاری، سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور، در واکنش به برگزاری فستیوال کوچه حتی با محدودیت اعمالشده بر آن نوشت «شادی جمعی با ساختارشکنی فرهنگی به نام فستیوال کوچه محقق نمیشود.»
تاتلاری افزود: «شادی جمعی با کاهش اختلاف طبقاتی، حذف امتیازات ویژه آقازادهها، کنترل قیمتها، ایجاد ثبات اقتصادی و گسترش رفاه اجتماعی برای همه مردم محقق میشود. لطفا آدرس اشتباه ندهید.»
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در شبکه ایکس درباره فستیوال کوچه بوشهر نوشت: «احترام به شادیهای جمعی بخشی از نگاه دولت به زیست فرهنگی جامعه است.»
چهارمین دوره فستیوال کوچه شامل کنسرت زنده موسیقی و برنامههای فرهنگی در سه مکان مشخص (مدرسه سعادت، کشتی گرند فری و تالار لیان) و بدون بافت قدیم از پنجم تا دهم اردیبهشت برگزار خواهد شد.
اما کیهان آنلاین تصویری از یک نامه نیروی انتظامی را منتشر کرده و نوشته است: «فستیوال کوچه در حالی برگزار میشود که مطابق تصویر نامه رسمی منتشرشده، نیروی انتظامی با استعلام امنیتی و انتظامی این رویداد مخالفت کرده بود.»
در این نامه، که خطاب به مدیرکل ارشاد استان بوشهر نوشته شده، نیروی انتظامی با برگزاری جشنواره در تالار لیان مخالفت کرده است.
بیشتر بخوانید: دولت پزشکیان با جلوگیری از برگزاری فستیوال موسیقی «کوچه»، آن را به یک سالن منتقل کرد
سال گذشته نیز پس از جلوگیری مقامهای بوشهر از برگزاری اختتامیه فستیوال موسیقی «کوچه» در این شهرستان، رضا خدری، مدیر حوزه علمیه استان بوشهر این رویداد موسیقی را «ابتذال» خواند و خطاب به وزیر ارشاد گفت: «شادی را با حاشیههای مبتذلی که اتفاق افتاده است مساوی میدانید؟»
در سومین دوره این جشنواره، اختتامیه فستیوال لغو شد و مقامهای امنیتی «بیحجابی و هنجارشکنی» را دلیل لغو این مراسم عنوان کردند.
جمهوری اسلامی از بدو تاسیس همواره هنرمندان به ویژه هنرمندان عرصه موسیقی را سرکوب کرده و مانع برگزاری کنسرتهای مختلف شده است.
در ماههای گذشته موج تازهای از برخورد با هنرمندان بهویژه زنان خواننده در ایران با همکاری گسترده دستگاه قضایی و نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی به راه افتاده و بسیاری از این رخداد به عنوان تلاش حکومت برای خفه کردن صدای زنان یاد کردهاند.
سازمانهای بینالمللی حقوق بشر در سالهای گذشته بارها سرکوب هنرمندان در ایران را محکوم کردهاند.
این سرکوبها از زمان آغاز خیزش «زن، زندگی، آزادی» در شهریور ۱۴۰۱ شدت گرفت و در ماههای گذشته تشدید شد.
در یکی از خبرسازترین نمونهها که با اعتراضات گسترده هنرمندان و فعالان مدنی همراه شد، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی، مهدی یراحی، خواننده معترض را برای خواندن ترانه اعتراضی «روسریتو» ۷۴ ضربه شلاق زد.