حمله موشکی و پهپادی روسیه به کی‌یف ۱۲ کشته و بیش از ۷۰ زخمی بر جا گذاشت

حمله پهپادی و موشکی روسیه در کی‌یف
حمله پهپادی و موشکی روسیه در کی‌یف

مقام‌های اوکراینی پنج‌شنبه اعلام کردند حمله شبانه روسیه با ترکیبی از موشک و پهپاد به کی‌یف، پایتخت اوکراین، آتش‌سوزی‌هایی به‌راه انداخت، ساختمان‌ها را ویران کرد و شماری از ساکنان را زیر آوار دفن کرد. در نتیجه این حملات، دست‌کم ۱۲ نفر جان باختند و بیش از ۷۰ نفر زخمی شدند.

به گفته مقام‌ها، شش کودک نیز در میان زخمی‌ها هستند.

سرویس اضطراری دولتی اوکراین در پیام‌رسان تلگرام نوشت: «تخریب‌هایی به‌وقوع پیوسته است. عملیات جست‌وجو برای افراد زیر آوار ادامه دارد.»

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، در واکنش به این حملات با انتشار پیامی در شبکه‌ اجتماعی تروث‌سوشال، نارضایتی خود را از ادامه جنگ و تلفات انسانی آن ابراز کرد.

ترامپ نوشت: «از حملات روسیه به کی‌یف خوشحال نیستم. این حملات غیرضروری و در زمانی بسیار بد صورت گرفتند. ولادیمیر، بس کن! هر هفته پنج هزار سرباز جان خود را از دست می‌دهند. بیایید توافق صلح را نهایی کنیم!»

هم‌زمان، فایننشال‌تایمز گزارش داد اروپا از هرگونه اقدام ایالات متحده برای «به‌رسمیت شناختن کنترل روسیه بر کریمه اشغالی» حمایت نخواهد کرد و قصد ندارد کی‌یف را برای پذیرش آن تحت فشار بگذارد.

این گزارش به نقل از مقام‌های غربی که نامشان فاش نشده، منتشر شد.

بر اساس این گزارش، آخرین پیشنهاد دولت دونالد ترامپ برای پایان دادن به جنگ تمام‌عیار روسیه علیه اوکراین شامل به‌رسمیت شناختن رسمی کنترل روسیه بر کریمه از سوی ایالات متحده و همچنین به‌رسمیت شناختن عملی اشغال بخشی از دیگر مناطق اوکراین - از جمله استان‌های لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپوریژیا - بوده است.

ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، چهارشنبه اعلام کرد واشینگتن اوکراین را مجبور به پذیرش حاکمیت روسیه بر کریمه نمی‌کند.

او همچنین اوکراین را مقصر دانست که در سال ۲۰۱۴ و هنگام اشغال غیرقانونی این شبه‌جزیره به وسیله روسیه، «مقابله کافی» نکرده است.

یک مقام ارشد اروپایی که نامش فاش نشده در گفت‌وگو با فایننشال‌تایمز گفت دولت ترامپ از قبل مطلع شده که کشورهای اروپایی هرگز کریمه را به‌عنوان بخشی از خاک روسیه به‌رسمیت نخواهند شناخت.

به گفته این مقام، قدرت‌های بزرگ عضو ناتو در اروپا باید ایالات متحده را از انجام چنین اقدامی به‌صورت یک‌جانبه «بازدارند».

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در روزهای گذشته تاکید کرد این اتحادیه هرگز کریمه اشغالی را به‌عنوان قلمرو قانونی روسیه به‌رسمیت نخواهد شناخت.

حمله‌های سخت روسیه به کی‌يف

یک مجتمع مسکونی در منطقه سفياتوشینسکی در غرب مرکز شهر کی‌یف، در شدیدترین حادثه پس از حمله روسیه به‌طور کامل ویران شد.

تصاویر منتشرشده در تلگرام نشان می‌دهند تیم‌های نجات با استفاده از نورافکن‌ها و با‌احتیاط از میان آوار عبور می‌کنند و از نردبان‌هایی که در امتداد نمای ساختمان‌ها نصب شده، بالا می‌روند.

ماموران پلیس نیز واحد به واحد در می‌زنند تا از ایمنی ساکنان مطمئن شوند.

سرویس اضطراری اوکراین اعلام کرد نیروهای امدادی در ۱۳ نقطه از پایتخت مشغول عملیات هستند و از نیروهای ویژه و سگ‌های جست‌وجوگر استفاده شده است.

در این مناطق ۴۰ مورد آتش‌سوزی به ثبت رسیده است.

در این پیام آمده است: «زنگ تلفن‌های همراه از زیر آوار شنیده می‌شود. جست‌وجو تا زمانی ادامه خواهد یافت که مشخص شود همه پیدا شده‌اند.»

آتش‌سوزی‌ها همچنین در گاراژها و ساختمان‌های اداری شعله‌ور شده و تکه‌های فلزیِ پرتاب‌شده، خودروها را نیز هدف قرار داده‌اند.

در پایتخت برای شش ساعت آژیر هشدار حمله هوایی به‌صدا درآمد.

روسیه هنوز واکنشی رسمی به این حملات نشان نداده است.

حملات متقابل و آینده جنگ

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد یگان‌های پدافند هوایی این کشور شبانه ۱۱ پهپاد اوکراینی را در چندین منطقه روسیه و همچنین بر فراز شبه‌جزیره کریمه منهدم کرده‌اند.

فرمانداران محلی گفته‌اند هیچ گزارشی از خسارات فوری وجود ندارد.

این حملات در لحظه‌ای حساس از جنگ روی داده‌اند؛ جنگی که در سال ۲۰۲۲ با تهاجم تمام‌عیار روسیه آغاز شد و اکنون هر دو طرف - کی‌یف و مسکو - تحت فشار ایالات متحده قرار دارند تا پیشرفتی در مسیر توافق صلح حاصل کنند.

رییس‌جمهوری آمریکا و ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، چهارشنبه بار دیگر درباره تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ سه‌ساله اختلاف نظر پیدا کردند.

ترامپ، زلنسکی را به‌دلیل نپذیرفتن اشغال کریمه از سوی روسیه به‌عنوان بخشی از طرح صلح پیشنهادی ایالات متحده، مورد انتقاد قرار داد.

دولت ترامپ هشدار داده است اگر کی‌یف و مسکو با طرح صلح آمریکا موافقت نکنند، ممکن است واشینگتن از تلاش‌ها برای پایان جنگ عقب‌نشینی کند.

آندری سیبیها، وزیر خارجه اوکراین، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «درخواست‌های حداکثری روسیه برای عقب‌نشینی اوکراین از مناطق خود همراه با این حملات بی‌رحمانه، نشان می‌دهد این روسیه است -نه اوکراین- که مانع صلح است. فشار باید بر مسکو وارد شود نه بر کی‌یف.»

ایهور کلیمنکو، وزیر کشور اوکراین، گفت که علاوه بر کی‌یف و مناطق اطراف آن، هفت منطقه دیگر نیز تحت «حمله گسترده» قرار داشته‌اند.

در خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین در شمال شرق کشور، حملات پی‌درپی پهپادی و موشکی روسیه در طول شب ادامه داشت.

ایهور ترخووف، شهردار خارکیف، در تلگرام نوشت که این شهر ۱۴ بار با پهپاد و ۱۰ بار با موشک هدف حمله قرار گرفت. ساختمان‌های مسکونی چندطبقه، یک درمانگاه شهری، یک مدرسه، حیاط‌های خصوصی، کارخانه‌های صنعتی و یک مجموعه هتل آسیب دیده‌اند و یک نفر نیز بستری شده است.

در منطقه ژیتومیر در غرب کی‌یف نیز خساراتی به‌بار آمد؛ جایی که سرویس اضطراری اعلام کرد نیروهای روسی بار دیگر به تیم‌های امدادی حاضر در محل آتش‌سوزی حمله کردند و یک امدادگر زخمی شد.

راه‌آهن دولتی اوکراین (اوکرزالیزنیتسیا) اعلام کرد زیرساخت‌های ریلی هدف قرار گرفته‌اند و دو نفر از کارکنان راه‌آهن زخمی شده‌اند.

در مناطق کی‌یف و خارکیف، گلوله‌باران به مسیرهای فنی، ساختمان‌های اداری و تاسیسات راه‌آهن آسیب وارد کرده اما تردد قطارها طبق برنامه ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: حمله پهپادی روسیه به اتوبوس کارگران در اوکراین؛ نشست صلح لندن به تعویق افتاد