نمایندگان جمهوری اسلامی، چین و روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با گروسی دیدار کردند

به گزارش خبرگزاری شینهوا، نمایندگان جمهوری اسلامی، چین و روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پنج‌شنبه چهارم اردیبهشت به‌صورت مشترک با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، دیدار کردند.

بر اساس این گزارش، در نشست نمایندگان سه کشور با گروسی، گفت‌وگوهای عمیقی درباره چگونگی ایفای نقش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در روند حل‌وفصل سیاسی و دیپلماتیک پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی صورت گرفت.

به گزارش شینهوا، نماینده چین در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت این کشور از تعهد جمهوری اسلامی به عدم تولید سلاح هسته‌ای قدردانی می‌کند.

بر اساس این گزارش، چین، حق تهران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای را محترم می‌شمارد و از گفت‌وگوی ایران با همه طرف‌ها، از جمله آمریکا، حمایت می‌کند.

این گزارش افزود چین آمادگی دارد ارتباط و همکاری خود با روسیه، جمهوری اسلامی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را در ارتباط با پرونده هسته‌ای تهران تقویت کند.

پیشتر هم میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، درباره این دیدار مشترک خبررسانی کرده بود.

به گفته اولیانوف، محور اصلی این دیدار بررسی ابعاد مختلف برنامه اتمی جمهوری اسلامی بوده است.

او در پیامی در حساب ایکس نوشت که نمایندگان سه کشور یادداشتی مشترک درباره جنبه‌های مختلف فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری‌اسلامی به گروسی ارائه کردند.

حمایت گروسی از مذاکرات هسته‌ای

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، چهارشنبه سوم اردیبهشت در واشینگتن به خبرنگاران گفت با استیو ویتکاف، نماینده ترامپ در مذاکرات هسته‌ای با تهران، در ارتباط است و از تلاش‌های او حمایت می‌کند.

گروسی گفت برای ویتکاف احترام زیادی قائل است و مدتی است با او در تماس است.

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تیم ویتکاف را «گروهی از حرفه‌ای‌های بسیار متعهد» توصیف کرد.

گروسی گفت که معتقد است تهران «به‌طور جدی» در مذاکرات با آمریکا مشارکت دارد، اما خاطرنشان کرد که جمهوری اسلامی هنوز درباره آثار اورانیوم یافت‌شده در سایت‌های اعلام‌نشده خود، توضیحی که «از نظر فنی قابل قبول» باشد، ارائه نکرده است.

گروسی سه‌شنبه دوم اردیبهشت در گفت‌وگویی با اندیشکده «شورای روابط خارجی»، با اشاره به بازرسی‌های آژانس از سایت‌های هسته‌ای ایران گفت: «به‌روشنی می‌توان گفت که میزان دید و نظارت ما در حدی که ضروری می‌دانیم، کافی نیست.»

او تاکید کرد که جمهوری اسلامی باید متقاعد شود به محدودیت‌هایی که از نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ضروری است، تن بدهد تا جامعه جهانی اطمینان یابد که اوضاع کم‌وبیش تحت کنترل است.