رئیسی چهارشنبه سوم اردیبهشت در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا گفت یکی از مواردی که پرداختی از جیب مردم در آن واقعا زیاد و کمرشکن است، حوزه دندانپزشکی است.
این مقام وزارت بهداشت دولت پزشکیان در این خصوص گفت: «اکنون ۶۰ درصد از دندانهای افراد بالای ۵۰ سال ما سالم نیست؛ یا پوسیده است یا کشیده شده است.»
او از این موضوع به عنوان یکی از معضلات اصلی کشور نام برد و گفت: «اگر بخواهیم الان به سراغ این افراد برویم و دندانهایشان را درست کنیم کار خاصی انجام ندادهایم. راهکار ما این است که از قبل مدرسه در حوزه آموزش و پیشگیری وارد شویم.»
پیش از این و در ۲۴ فروردین، امیررضا رکن، مشاور وزیر بهداشت در امور دندانپزشکی، گفت که ۱۵ درصد از مردم در کشور مسواک نمیزنند و تحت هیچ عنوانی تا قبل از درد یا آبسه، به دندانپزشک مراجعه نمیکنند؛ تا زمانی که نیاز باشد دندانشان را بکشند.
او همان زمان گفت که سهم بیمهها در پرداخت هزینههای دندانپزشکی ناچیز است.
رئیسی در بخشی از گفتوگوی خود با ایلنا درباره بالا بودن تعرفه دندانپزشکی در ایران گفت: «تعرفه بخش دولتی خیلی پایین است و این بخش خصوصی است که تعرفه در آن بالاست. این وظیفه ما در حوزه بهداشت است که به سمت پیشگیری و درمان برویم تا به مرحلهای نرسند که نیاز به پرداخت بالا باشد.»
او اضافه کرد وزارت بهداشت در حال حاضر مشغول تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی و آموزش به تکنسینها و دندانپزشکهاست.
تشدید بحران اقتصادی در کنار هزینههای بالای دندانپزشکی و ادامه بیتوجهی مسئولان به بهداشت دهان و دندان موجب شده است بسیاری از مردم ایران سلامت دهان و دندان را از اولویتهای خود خارج کنند.
مرکز آمار ایران در آخرین گزارش رسمی خود، افزایش هزینه بخش «بهداشت و درمان» در ۱۲ ماه گذشته را حدود ۳۰.۲ درصد اعلام کرد.
مطابق این آمار، خدمات دندانپزشکی در فروردین ۱۴۰۴، به طور متوسط نسبت به زمان مشابه سال گذشته، بیش از ۱۱۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
در ۲۴ فروردین و به دنبال گرانی شدید خدمات پزشکی در ایران و ناتوانی مقامات جمهوری اسلامی در مهار بحران اقتصادی، مخاطبان ایراناینترنشنال با ارسال پیامهایی گفتند از پس هزینههای سنگین دندانپزشکی برنمیآیند و ناچارند از درمان صرفنظر کنند یا دندانهای خود را بکشند.
بیشتر بخوانید: سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس: با حذف ارز دولتی دارو مردم را به قتل میرسانیم