پیام خامنه‌ای به چین: نتایج مذاکره با آمریکا هرچه باشد، به روابط خود با پکن پایبندیم

منابع آگاه به ایران‌اینترنشنال گفتند عباس عراقچی در آستانه دور سوم گفتگوهای ایران و آمریکا با دستور و پیام ویژه علی خامنه‌ای راهی چین می‌شود تا به رییس‌جمهوری چین اطمینان دهد تهران به روابطش با پکن پایبند است و هرگونه توافق جمهوری اسلامی با آمریکا، برای کاهش تنش با واشینگتن است.

این منابع گفتند خامنه‌ای در پیام خود به شی جین‌پینگ گفته است در صورت وقوع هرگونه توافق با آمریکا تهران به مفاد توافقنامه راهبردی ۲۵ ساله خود با پکن پایبند خواهد بود و روابط اقتصادی دو کشور ادامه خواهد یافت.

خامنه‌ای در پیام به چین تاکید کرده است رویکرد «نگاه به شرق» جمهوری اسلامی در سیاست خارجی یک راهبرد اساسی است و تغییری در آن بوجود نخواهد آمد.

رهبر جمهوری اسلامی درباره در پیام به رهبران چین گفته است جمهوری اسلامی از مذاکرات با آمریکا به عنوان ابزاری دیپلماتیک برای رفع تنش و بحران استفاده کرده است.

این منابع آگاه به ایران‌اینترنشنال گفتند خامنه‌ای خواسته است در پیام خود به طرف چینی اطمینان بدهد اتفاقی که پس از توافق برجام رخ داد و دولت وقت رویکرد خود را به سمت غرب تغییر داد و تلاش کرد قراردادهای اقتصادی کلان امضا کند، اینبار اتفاق نخواهد افتاد.

عباس عراقچی سه‌شنبه دوم اردیبهشت راهی پکن می‌شود. او قرار است شنبه دور سوم گفتگوهایش را با استیو ویتکاف در عمان پیگیری کند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی پیام مشابهی را هم پیش از دور دوم گفتگوها که در ایتالیا برگزار شد از طرف علی خامنه‌ای به ولادیمیر پوتین منتقل کرده بود.