ایراناینترنشنال دوشنبه اول اردیبهشت از مخاطبان خود پرسید چرا دولت پزشکیان با حضور نیروی انتظامی در مدارس موافقت کرد؟
بسیاری از شهروندان در پیامهای صوتی خود خواستار لغو فوری تفاهمنامه امضا شده میان فرمانده کل انتظامی و وزیر آموزش و پرورش شدند.
شماری از مخاطبان نیز در پیامهای خود تاکید کردند که پلس حق ورود به مدارس با بهانههایی از جمله «حجاب اجباری» را ندارد و دانشآموزان، خانوادهها و معلمان با این اقدامات سرکوبگرایانه مقابله خواهند کرد.
گروهی از شهروندان نیز در واکنش به این موضوع و اینکه علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش در دولت مسعود پزشکیان خود را سرباز احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی کشور نامید، خواستا استعفای فوری وزیر آموزش و پرورش شدند.
یکی از مخاطبان ایراناینترنشنال نیز با ارسال پیام صوتی گفت: «واقعا این کار خجالتآور است. در کوچه و خیابان امنیت نداریم و سارقان همهجا هستند، آنوقت ماموران پلیس را گذاشتهاند در مدارس برای موی دختران.»
رسانههای ایران یکشنبه ۳۱ فروردین گزارش دادند که با امضای تفاهمنامه مشترکی میان فرمانده کل انتظامی کشور و وزیر آموزش و پرورش، به نیروهای نظامی اختیاراتی در امر آموزش داده شده و آنها میتوانند برای تحمیل حجاب به دانشآموزان در مدارس اقدام کنند.
در واکنش به امضای این تفاهمنامه، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان، دوشنبه اول اردیبهشت به وزیر آموزش و پرورش هشدار داد که فرهنگیان اجازه نمیدهند مدارس به پادگان تبدیل شوند.
محمد حبیبی، سخنگوی شورای این تشکل صنفی، با تاکید بر اینکه وزارت آموزش و پرورش، ملک شخصی وزیر یا میدان رژه نیروهای نظامی نیست، هشدار داد: «ورود احتمالی نیروی انتظامی به حریم امن مدارس، اقدامی آشکارا غیرقانونی، سرکوبگرانه و ناقض حقوق دانشآموزان و معلمان است.»
محمود بهشتی لنگرودی، معلم، فعال مدنی و زندانی سیاسی سابق، نیز در شبکه اجتماعی ایکس خطاب به وزیر آمورش و پرورش نوشت:«مدرسه جای باتوم و قوای قهریه نیست. کار فرهنگ را به سرهنگ نسپارید. دودش به چشم خودتان خواهد رفت.»
پزشکیان تحت امر خامنهای است
شهروندان بسیاری با ارسال ویدیوها و پیامهای صوتی به ایراناینترنشنال ضمن اعلام مخالفت صریح خود با این تفاهمنامه، اعلام کردند که اجازه اجرای آن را به هیچ قیمتی نخواهند داد.
برخی مخاطبان نیز تاکید کردند که مسعود پزشکیان و وزیران دولت او کارهای نیستند و تنها دستورات علی خامنهای برای سرکوب هر چه بیشتر مردم در زمینه حجاب اجاری را اجرا میکنند.
یکی از مخاطبان در پیام خود به ایراناینترنشنال گفت: «مسعود پزشکیان یک مترسک به تمام معناست. اما آنها حتی اگر مدارس را کنترل کنند، باز جنبش زن، زندگی، آزادی ادامه دارد. وقتی این دختران را در مدارس و خیابانها میبینم به وجودشان افتخار میکنم. ما نمونه کارهای رادان و کهریزک را به یاد داریم و نمیگذاریم زندگی کودکان و نوجوانانمان را نابود کنند.»
یکی از مخاطبان ایراناینترنشنال با ارسال ویدیویی میگوید: «ورود پلیس به مدارس، دستور علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی است و مسعود پزشکیان آن را اجرا میکند. او از ابتدا هم گفته بود که فقط منویات خامنهای را پیش خواهد. خدا او را برای نوکری خامنهای خلق کرده است.»
یکی از مخاطبان نیز با تایید این موضوع گفت: «دولت پزشکیان با دیگر دولتها فرقی ندارد و دستنشانده خامنهای است و برای حفظ بقا هر گونه تصمیمی میگیرد.»
ترس حکومت از اعتراضات
یکی از مخاطبان که خود در ایران معلم است، با ارسال پیامی گفت: «دولت فهمیده که دانشآموزان هیچ ترسی از دولت و نظام ندارند و اگر اعتراضات شکل بگیرد اول اینها میآیند کف خیابان. مثل کشتهشدگان عزیز جنبش زن، زندگی، آزادی یا مثل زمانی که تا مدتها دانشآموزان را در مدارس مسموم میکردند تا بترسند.»
شهروند دیگری هم گفت: «دولت میخواهد کاری کند که مجبور نباشد سلاح شیمیایی به کار ببرد و باز دانشآموزان را مسموم کنند. شرایط آبستن اعتراضات جدید است. حکومت میداند امسال بسیار در خطر است.»
یکی از مخاطبان هم در این باره گفت: «حکومت میداند برجستهترین و قدرتمندترین قشری که بتواند در آیندهای نزدیک برای سرنگونی حکومت بیشترین تاثیر را بگذارد، دانشآموزان و قشر نوجوان هستند. به همین خاطر میخواهد در محیط آموزش و پرورش و مدارش عقاید باطل خود را به نسل آینده تحمیل کند. چون به این مهم رسیده که در این آب و خاک پشتوانه مردمی ندارد.»
یکی از شهروندان با ارسال ویدیویی به ایراناینترنشنال میگوید: «میخواهند با ورود پلیس به مدارس، فرهنگ را از بین ببرند. میخواهند باتون و زور را به داخل مدرسهها ببرند.»
کاظمی پیشتر در مراسم انعقاد تفاهمنامه با رادان خود را «با افتخار» سرباز او خواند و از «حجاب و عفاف» بهعنوان یکی از آسیبهای فرهنگی امروز کشور که باید درباره آن کار فرهنگی انجام شود، نام برد.
رادان که بهعنوان یکی از مهمترین عوامل نقض حقوق بشر در ایران تحت تحریمهای اتحادیه اروپا، آمریکا و کاناداست، نیز گفت: «این تعامل بسیار خوب بین دو دستگاه یعنی انتظامی و آموزش و پرورش کافی نیست. اگر آن را کافی و وافی بدانیم به غفلت سوم دچار شدهایم و باز در غفلت سوم هم غافلگیر خواهیم شد.»
رقیه رضایی، عضو تحریریه ایرانوایر در مصاحبه با ایراناینترنشنال گفت: «در عین اینکه این تفاهمنامه و پلیسی و نظامی کردن مدارس خیلی دردناک است و قرار است فشارهایی را بر نوجوانان ما اعمال کند، اما این موضوع نشاندهنده یک نوع پذیرش شکست حاکمیت در خصوص تحمیل حجاب اجباری است.»
امضای این تفاهمنامه میان وزارت آموزش و پرورش و فرمانده کل انتظامی کشور به خوبی نشان میدهد که جمهوری اسلامی قصد دارد برنامههای تازهای برای کنترل و سرکوب هر چه بیشتر دانشآموزان در پیش بگیرد.
این موضوع در کنار سابقه نیروهای انتظامی جمهوری اسلامی در سرکوب مردم و برخوردهای خشن با شهروندان معترض، زنگخطری برای افزایش موارد نقض حقوق دانشآموزان در مدارس ایران است.
فشار و تلاش حکومت برای امنیتیسازی مدارس و کنترل و سرکوب دانشآموزان معترض و معلمان و فعالان صنفی در دو دهه گذشته سابقهای طولانی داشته است.
این فشارها از زمان آغاز خیزش «زن، زندگی، آزادی» در سال ۱۴۰۱ بر معلمان و دانشآموزان معترض به سیاستهای جمهوری اسلامی شدت گرفته است.