قیمت بلیت مترو و اتوبوس و کرایه تاکسی در تهران از اول اردیبهشت گران می‌شود

بر اساس مصوبه شورای شهر تهران، کرایه مترو، اتوبوس و تاکسی در تهران از اول اردیبهشت افزایش می‌یابد. بر این اساس قیمت بلیت مترو ۲۵ درصد، اتوبوس‌های بی‌آرتی ۲۵ درصد، اتوبوس‌های عادی ۳۶.۸ درصد و کرایه تاکسی نیز ۳۶.۸ درصد افزایش خواهد یافت.

جعفر تشکری هاشمی، رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران، یک‌شنبه ۳۱ فروردین اعلام کرد که نرخ‌های جدید از اول اردیبهشت اعمال خواهد شد.

او در خصوص نرخ کرایه تاکسی‌ها گفت: «افزایش نرخ کرایه تاکسی‌های برخط به اقتضای شرایط ترافیکی از منفی ۵۰ تا مثبت ۵۰ درصد متغیر خواهد شد تا در ساعات اوج ترافیک جذابیتی برای رانندگان نیز ایجاد شود.»

افزایش ۱۵ تا ۲۵ درصدی بلیت مترو

بر این اساس، در مترو برای کسانی که کارت بلیت شخصی‌سازی شده دارند، ۱۵ درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۳ پیش‌بینی شده و کارت بلیت عمومی مترو نیز ۲۵ درصد افزایش پیدا می‌کند.

بر اساس مصوبه شورای شهر تهران، نرخ هر سفر درون‌شهری مترو تهران با کارت بلیت مبلغ‌دار به چهار هزار و ۱۲۵ تومان، نرخ بلیت تک‌سفره به پنج هزار و ۸۳۴ تومان و نرخ بلیت نقدی به هفت هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

در مورد خطوط حومه برای پرند و هشتگرد نرخ هر سفر با استفاده از کارت بلیت مبلغ‌دار به ۱۳ هزار و ۳۲۵ تومان، نرخ بلیت تک‌سفره به ۱۶ هزار و ۴۱ تومان و نرخ بلیت نقدی به ۱۸ هزار تومان افزایش یافته است.

در خط پنج مترو تهران نیز مسافران برای هر سفر با استفاده از کارت بلیت مبلغ‌دار پنج هزار و ۹۵۰ تومان، هر سفر با بلیت تک‌سفره هفت هزار و ۱۶۳ تومان و هر سفر با بلیت نقدی هشت هزار تومان پرداخت خواهند کرد.

افزایش ۲۵ تا ۳۶ درصدی بلیت اتوبوس‌ها

بر این اساس، قیمت تمام شده در اتوبوس تندرو (بی‌آرتی) ۲۵ درصد و اتوبوس عادی ۳۶.۸ درصد نسبت به سال ۱۴۰۳ رشد داشته است.

در این شرایط، شهروندان برای ورود به اتوبوس تندرو و طی مسافتی تا پنج کیلومتر باید دو هزار و ۷۵۰ تومان بدهند و به ازای هر پنج کیلومتر بیشتر، ۶۰۰ تومان دیگر بپردازند.

برای اتوبوس‌های خطوط عادی نیز شهروندان باید برای ورود و طی مسافتی تا دو و نیم کیلومتر، سه هزار تومان و به ازای هر دو و نیم کیلومتر دیگر، ۷۶۶ تومان پرداخت کنند.

افزایش ۳۶ درصدی کرایه تاکسی

بهای کرایه تاکسی‌ها در پایتخت در سال ۱۴۰۴ بر اساس نرخ اعلامی وزارت کشور با افزایش ۳۶.۸ درصدی روبه‌رو خواهد بود.

بر این اساس یک مسافر برای استفاده از تاکسی‌های خطی و گردشی باید ۹ هزار و ۹۱۸ تومان به عنوان ورودی بپردازد و به ازای هر کیلومتر نیز دو هزار و ۸۸۸ تومان دیگر پرداخت کند.

نرخ ورودی برای تاکسی‌های «راه‌آهن و ویژه» و «تاکسی تلفنی» ۴۹ هزار و ۵۹۰ تومان و برای تاکسی‌های فرودگاه، ۶۸ هزار و ۵۰۲ تومان خواهد بود.

بیشتر شدن فاصله دستمزد و هزینه‌های زندگی

افزایش بهای کرایه‌های مترو، اتوبوس و تاکسی‌ها در شرایطی صورت گرفته که میزان شکاف دستمزد با سبد معیشت مردم نسبت به سال‌های گذشته بیشتر شده است.

سایت خبرآنلاین در گزارشی درباره افزایش کرایه تاکسی نوشت: «۲۰ هزار تومان کرایه برای یک مسافت کوتاه هم صدای مسافران تاکسی را بلند می‌کند هم رانندگان. این افزایش جبران هزینه‌های رانندگان را نمی‌کند از سویی برای مسافران هم دیگر نمی‌صرفد که از تاکسی برای ترددهای روزانه استفاده کنند.»

پیش از این در ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ و درحالی‌که نمایندگان کارگران خواستار افزایش حداقل ۷۰ درصدی دستمزد بودند، شورای عالی کار که شورایی حکومتی است، تنها با افزایش ۴۵ درصدی حداقل حقوق کارگران مشمول قانون کار موافقت کرد و پایه حقوق آن‌ها برای سال ۱۴۰۴ را به ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رساند.

شماری از نمایندگان مجلس این میزان افزایش دستمزد را ناکافی دانسته و خواستار تطبیق حقوق کارگران با نرخ تورم و هزینه‌های واقعی سبد معیشت خانوار شدند.

ستار رحمانی، فعال کارگری، نیز در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال گفت: «حاکمیت هیچ‌گاه حداقل دستمزد را به‌ گونه‌ای تعیین نکرده که دست‌کم مساوی با خط فقر باشد.»