دادستانی تهران علیه مدیران دو رسانه پس از اظهارنظر درباره مذاکرات اعلام جرم کرد
در ادامه پروندهسازی قوه قضاییه جمهوری اسلامی علیه مدیران رسانهها، دادستانی تهران از اعلام جرم علیه مدیران دو رسانه پس از اظهارات آنها درباره مذاکرات میان جمهوری اسلامی و آمریکا خبر داد.
خبرگزاری میزان، رسانه قوه قضاییه جمهوری اسلامی، شنبه ۳۰ فروردین در خبری نوشت: «اظهارات سخیف مدیران دو رسانه در مورد مذاکرات ایران و آمریکا منجر به اعلام جرم علیه آنها شد.»
میزان بدون اشاره به نام افرادی علیه آنها اعلام جرم شده است، نوشت: «این اظهارات طی روزهای گذشته انجام و منجر به اعلام جرم علیه آنها شده است.»
از دیگر سو، خبرگزاری فارس، رسانه وابسته به سپاه پاسداران از مصطفی فقیهی، صاحبامتیاز «پایگاه خبری انتخاب» و سجاد عابدی، مدیرمسئول «تلخند سیاسی»، به عنوان کسانی که دادستانی تهران علیه آنها اعلام جرم کرده است، خبر داد.
اعلام جرم به خاطر مخالفت با نظر خامنهای
ساعاتی پیش از اعلام این خبر، رجانیوز، رسانه وابسته به سپاه پاسداران، در مطلبی با بیان اینکه توهین به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی بیهزینه شده است، نوشت: «در ماههای اخیر، تولید و انتشار اخبار جعلی، شایعات و نسبتهای ناروا به عالیترین مقام کشور، در فضای مجازی و برخی رسانههای رسمی، ابعاد نگرانکنندهای پیدا کرده است.»
رجانیوز در این مطلب از مصطفی فقیهی و سجاد عابدی، به عنوان دو تن از کسانی به خامنهای توهین کردهاند نام برد و به مطالب اخیر آنها در فضای مجازی اشاره کرد.
مصطفی فقیهی و سجاد عابدی
این رسانه وابسته به سپاه پاسداران در خصوص فقیهی نوشت: «مصطفی فقیهی در واکنش به انتقادات نسبت به ابهام در آینده مذاکرات و معطل ماندن کشور، منتقدان این رویکرد را "تندرو" و سخنان آنها را "کلیشهای و مهوع" خواند.
جمله «کشور را معطل مذاکرات نکنید»، از توصیههای علی خامنهای است.
رجانیوز در خصوص عابدی نیز نوشت او صراحتا صحبت اخیر خامنهای مبنی بر وابسته نکردن مسائل کشور به مذاکرات را «حرف مفت» خواند.
عابدی در واکنش به این موضوع در شبکه اجتماعی ایکس نوشت منظورش در آن جمله حرفهای مفت «تندروها» بوده و نه صحبتهای خامنهای.
عقبنشینی؛ از بیشرافتی مذاکره تا مذاکره مستقیم
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی که ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ مذاکره با دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا را «بیشرافتی» و «بیعقلی» خوانده بود، کمتر از دو ماه بعد از موضع خود عقبنشینی کرده و به گفتوگوی مستقیم با آمریکا تن داد.
رسانه قوه قضاییه جمهوری اسلامی ۲۱ فروردین بدون ذکر نام حسامالدین آشنا از اعلام جرم علیه او خبر داد و نوشت: «از سوی دادستانی تهران علیه مدیر اسبق مرکز بررسیهای استراتژیک در دولت دوازدهم (دولت حسن روحانی) به دلیل انتشار مطلبی در فضای مجازی اعلام جرم شد.»
دلیل چنین اعلام جرمی «انتشار مطلبی در شبکه ایکس» اعلام و افزوده شد که «برای نامبرده پرونده قضایی تشکیل شده است.»
آشنا درباره مواضع جمهوری اسلامی در مذاکره با آمریکا در شبکه اجتماعی ایکس نوشته بود: «لیبی نباشید! توهم رهبری جهان عرب و اسلام را نداشته باشید. همسایگان را علیه خود متحد نکنید. فناوری هستهای وارداتی و کهنه را بزرگنمایی نکنید. لاکربی بازی نکنید. ملتتان را از حق انتخاب و گردش قدرت محروم نکنید. برای بقای خاندان خود ملتتان را بدبخت نکنید. به شرق و غرب اعتماد نکنید.»
روزنامهها باید ساکت باشند
در ۲۰ فروردین نیز روزنامه شرق پس از انتشار گزارشی درباره جلسهای در دفتر رهبر جمهوری اسلامی و احتمال نقشآفرینی دوباره محمدجواد ظریف در مذاکرات با آمریکا، از دفتر علی خامنهای عذرخواهی کرد.
هیات نظارت بر مطبوعات ۱۸ فروردین با انتشار اطلاعیهای ضمن تاکید بر آنچه که «ملاحظات خاص امنیتی و منافع ملی» خواند، به مدیر مسوول روزنامه کیهان که از سوی نماینده علی خامنهای اداره میشود، تذکر داد.
این موضوعات به خوبی نشان میدهد که خامنهای و دستگاه قضایی تحت امر او تمام تلاش خود را برای تحت کنترل درآوردن هر دو جناح اصلاحطلب و اصولگرا به کار بستهاند و حتا در این بین برخوردهای کمسابقهای با اصولگرایان منتقد انجام دادهاند.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی پیش از این در سالهای گذشته در موارد بسیاری برای شهروندانی که درباره موضوعات مختلف اظهارنظر کردند و نیز برخی روزنامهنگاران و رسانهها، پرونده قضایی تشکیل داده است.