وزیر امور خارجه فرانسه از شهروندان این کشور خواست به ایران سفر نکنند

ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه اعلام کرد که از شهروندان فرانسوی می‌خواهد به ایران سفر نکنند و آن‌هایی نیز که در حال حاضر در ایران هستند، هر چه سریع‌تر این کشور را ترک کنند.

بارو در پیامی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، به تحریم‌هایی که علیه افراد مسئول در بازداشت شهروندان خارجی در ایران شد، اشاره کرد و این رفتار جمهوری اسلامی را «سیاست گروگان‌گیری دولتی» خواند.

او تاکید کرد که فرانسه از هیچ تلاشی برای آزادی سیسیل کولر و ژاک پاریس، دو شهروند فرانسوی «که همچنان در شرایطی وحشتناک در ایران در گروگان نگه داشته شده‌اند»، دریغ نخواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اروپا چند نهاد و مقام قضایی ایران از جمله رییس زندان اوین و زندان شیراز را تحریم می‌کند

او نوشت: «با توجه به امتناع مقامات ایرانی از انجام ملاقات‌های کنسولی که حق مسلم این دو هم‌میهن ماست، فرانسه شکایتی را نزد دیوان بین‌المللی دادگستری مطرح خواهد کرد.»

به تازگی، اتحادیه اروپا هفت فرد و دو نهاد جمهوری اسلامی را به‌دلیل نقش آن‌ها در بازداشت و زندانی کردن شهروندان اروپایی در ایران، به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرد.

این تصمیم دوشنبه ۲۵ فروردین در نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ اتخاذ شد.

هدایت‌الله فرزادی، رییس زندان اوین، علی صالحی، دادستان عمومی تهران، عباسعلی حوزان، قاضی شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، محمد خسروانی، دادستان ویژه دادگاه انقلاب شیراز، محمود ساداتی، قاضی دادگاه انقلاب شیراز، کامران زارع، قاضی دادگاه تجدیدنظر شیراز و مهدی نعمتی، رییس حفاظت اطلاعات زندان‌های استان فارس از سوی اتحادیه اروپا تحریم شدند.

زندان عادل‌آباد شیراز و شعبه اول دادگاه انقلاب این شهر نیز در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار گرفتند.

پیشتر وزیر امور خارجه فرانسه، اعلام کرد که این کشور قصد دارد پرونده بازداشت فرانسوی‌ها در ایران را در دیوان بین‌المللی دادگستری مطرح کند.

پاریس جمهوری اسلامی را به نقض حقوق کنسولی متهم کرده و آن را اقدامی غیرقانونی و مغایر با حقوق بین‌المللی دانسته است.

بیشتر بخوانید: فرانسه به دلیل بازداشت فرانسوی‌ها در ایران، از جمهوری اسلامی در دیوان لاهه شکایت می‌کند

فرانسه بارها شهروندان زندانی در ایران را «گروگان‌های دولتی» توصیف کرده است.

اکنون، سسیل کولر، معلم و ژاک پاریس، شریک زندگی‌اش، در ایران به اتهام‌های سیاسی زندانی هستند.

خواهر کولر با ابراز خرسندی از اظهارات وزیر امور خارجه فرانسه گفت که شکایت از جمهوری اسلامی در دیوان لاهه باعث «پیشرفت پرونده» خواهد شد.

کمیسیون امور خارجه سنای فرانسه تاکنون دو بار خواهر سیسیل کوهلر را برای ارائه شهادت دعوت کرده است.

او ضمن حضور در این جلسات، نمایندگان را در جریان وضعیت سلامت سیسیل کوهلر و ژاک پاریس و شرایط نگهداری آنان قرار داده است.

بیشتر بخوانید: سسیل کوهلر، شهروند فرانسوی زندانی در ایران چهارم آذر محاکمه می‌شود
خواهر سسیل کوهلر: دیدن اعتراف اجباری خواهرم بدترین روز زندگی‌ام بود