ادامه حملات هوایی گسترده آمریکا به مواضع حوثیها در صنعا و دیگر مناطق یمن
در ادامه حملات هوایی آمریکا به مواضع حوثیهای یمن، شبکه تلویزیونی المسیره، وابسته به این گروه، اعلام کرد که جنگندههای آمریکایی روز چهارشنبه ۲۷ فروردینماه بیش از دهها بار مناطق مختلفی در صنعا، پایتخت حکومت حوثیها، را بمباران کردند که در نتیجه آن دستکم یک نفر کشته شد.
شبکه العربیه نیز گزارش داد که در مجموع ۲۰ حمله هوایی به نقاط مختلف صنعا صورت گرفته که منجر به انفجارهای شدید شد و صدای آن در سراسر پایتخت شنیده شده است.
در میان این حملات، اردوگاه الحفاء در کوه نقم در شرق صنعا بهطور گسترده هدف قرار گرفت و پرواز جنگندهها در منطقه ادامه داشت.
به گزارش العربیه، پنج حمله دیگر به مواضع حوثیها در منطقه النهضین در مرکز پایتخت انجام شد و شبکه ارتباطات حوثیها در شهرستان مناخه در غرب صنعا نیز هدف قرار گرفت.
گزارشها حاکی از آن است که مناطق طخیه در استان صعده نیز هدف حمله قرار گرفته و جنگندههای آمریکایی در آسمان استان اب بهطور گسترده پرواز کردهاند.
این حملات تنها یک روز پس از آن انجام شد که ایالات متحده شدیدترین حملات خود در هفتههای اخیر را به مواضع حوثیها انجام داد؛ حملاتی که شامل هدف قرار دادن چندین اردوگاه آموزشی، سکوهای پرتاب موشک و مقر کارشناسان نظامی این گروه در نقاط مختلف یمن بود.
بیشتر بخوانید: ناو هواپیمابر آمریکا برای عملیات علیه حوثیها در دریای سرخ مستقر شده است
بمبهای ۱۲ تنی برای بمباران حوثیها
روزنامه سان بریتانیا چهارشنبه در گزارشی نوشت دونالد ترامپ در اقدامی هشدارآمیز به جمهوری اسلامی از بمبهای سنگرشکن ۲۷ هزار پوندی (۱۲ تنی) که با بمبافکنهای رادارگریز بی۲- حمل میشوند، علیه مواضع حوثیهای یمن استفاده کرده است.
ترامپ پیشتر گفته بود که برای بازگرداندن صلح به منطقه، بهشدت با تهدیدات برخورد خواهد کرد و هشدار داده بود که در صورت شکست مذاکرات با تهران، از گزینه نظامی استفاده میکند.
والاستریت ژورنال هم سهشنبه به نقل از مقامهای آمریکایی نوشت که ایالات متحده آماده حمایت از یک عملیات زمینی به وسیله نیروهای نظامی وابسته به دولت یمن علیه حوثیها است اما هنوز تصمیم نهایی در این مورد اتخاذ نشده است.
در این گزارش به نقل از مقامات یمنی و آمریکایی گفته شده نیروهای حامی دولت یمن فرصت کنونی را برای بازپسگیری مناطق از حوثیهای تحت حمایت جمهوری اسلامی مناسب میبینند و تمرکز اصلی این عملیات بر تصرف بندر راهبردی الحدیده است.
به گفته این مقامات، نیروهای دولتی یمن قصد دارند دستکم حوثیها را از بخشهایی از سواحل دریای سرخ که در طول یک دهه گذشته در اختیار داشتهاند، بیرون برانند.
والاستریت ژورنال افزود پیمانکاران خصوصی امنیتی آمریکایی به این نیروهای یمنی در مورد عملیات زمینی مشاوره دادهاند.
بر اساس این گزارش، امارات متحده عربی که از این نیروها حمایت میکند، این طرح را طی هفتههای اخیر با مقامات آمریکایی در میان گذاشته است.
برایان هیوز، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، هفته گذشته به والاستریت ژورنال گفت: «در نهایت، مسوولیت امنیت در دریای سرخ بر عهده شرکای منطقهای ماست و ما با آنان همکاری نزدیکی داریم تا اطمینان حاصل کنیم که کشتیرانی در این آبراهها در آینده نیز امن و باز باقی بماند.»
طبق طرحی که در حال بررسی است، جناحهای محلی مستقر در جنوب یمن قرار است نیروهای خود را به سمت سواحل غربی یمن که در کنترل حوثیهاست اعزام و تلاش کنند بندر الحدیده در ساحل دریای سرخ را تصرف کنند.
در صورت موفقیت، این عملیات زمینی حوثیها را از بخشهای بزرگی از سواحل عقب خواهد راند.