حکم تاریخی دیوان عالی بریتانیا: افراد ترنس از نظر قانونی «زن» محسوب نمیشوند
دیوان عالی بریتانیا در پی فرجامخواهی گروه «برای زنان اسکاتلند» رای داد واژه «زن» در قوانین برابری جنسیتی به جنبه «زیستشناختی و جنسیتزیستی» اشاره دارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، قضات بریتانیایی در دیوان عالی این کشور، چهارشنبه ۲۷ فروردین، تاکید کردند این رای نباید بهعنوان پیروزی یک گروه بر گروهی دیگر تلقی شود و قانون همچنان از افراد ترنسجندر در برابر تبعیض محافظت میکند.
موضوع این پرونده تفسیر قانونی از واژه «زن» در قوانین برابری در خصوص افرادی است که گواهی تطبیق جنسیت به «زن» دریافت کردهاند.
قائممقام دیوان عالی بریتانیا در توضیح این رای اضافه کرد تصمیم یکپارچه دادگاه این است که واژههای «زن» و «جنسیت» در قانون برابری سال ۱۳۸۹ به زن بیولوژیکی و جنسیت زیستی اشاره دارد، نه جنسیت اکتسابی.
استدلال مخالفان
دولت اسکاتلند استدلال کرده بود که افراد ترنس دارای گواهی تطبیق جنسیت باید از حمایتهای قانونی مبتنی بر جنسیت برخوردار باشند، اما گروه «زنان برای اسکاتلند» معتقد بود این حمایتها صرفا باید شامل افرادی شود که زن به دنیا آمدهاند.
رسانههای بریتانیا نوشتند که این رای میتواند تاثیرات گستردهای در سراسر اسکاتلند، انگلستان و ولز بهدنبال داشته باشد.
گروه «زنان برای اسکاتلند» پس از رای دادگاه در بیانیهای اعلام کرد که در حال مطالعه و بررسی دقیق رای است و از همه طرفها خواست آرامش خود را حفظ کنند چون ممکن است برداشتهای مختلفی بهزودی منتشر شود که تاثیر این حکم را بر زندگی تمام افراد ترنس عمدا بزرگنمایی کنند.
تغییر قوانین در آمریکا
با انتخاب مجدد دونالد ترامپ بهعنوان رییسجمهوری آمریکا، موج جدیدی از تغییرات در برخی قوانین آمریکا در حوزه حقوق افراد ترنس به راه افتاد.
ترامپ ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ با صدور یک فرمان اجرایی شرکت افراد ترانس را در ورزش زنان ممنوع اعلام کرد.
بر اساس این فرمان اجرایی، مدارسی که از حضور افراد ترنس در ورزش زنان جلوگیری نکنند، از بودجه فدرال محروم خواهند شد. طبق این فرمان، وزارت آموزش آمریکا موظف شد به مدارس اطلاع دهد شرکت افراد ترنسجندر در ورزش زنان، نقض قانون «عنوان نهم» در نظر گرفته خواهد شد.
ترامپ همچنین هشتم بهمن با صدور یک فرمان اجرایی، خواستار برچیده شدن «ایدئولوژی ترنسجندر» از ارتش آمریکا شد.
شش عضو تراجنسیتی ارتش آمریکا با انتقاد از دستور ترامپ برای بازنگری در سیاستهای ارتش در ارتباط با سربازان ترنس، علیه این فرمان به دادگاه فدرال شکایت کردند و خواستار لغو آن شدند.
پیشتر حضور دو ورزشکار زن، ایمان خلیف از الجزایر و لین یوو تینگ از تایوان، در مسابقات المپیک ۲۰۲۴ پاریس حاشیههای فراوانی به همراه داشت و نشر اطلاعات کذب درباره ترنس بودن این دو ورزشکار، باعث شکل گرفتن موجی از اظهارات ترنسستیزانه در سراسر جهان شد.
در پی این رویداد، خلیف از ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیساکس و مالک شبکه اجتماعی ایکس، و جیکی رولینگ، نویسنده اثر مشهور «هری پاتر» بهدلیل دامن زدن به حملات ترنسستیزانه علیه او به دستگاه قضایی فرانسه شکایت کرد.
ماسک از حامیان جدی ترامپ و رییس اداره بهرهوری در دولت جدید آمریکاست که اقداماتش در هفتههای اخیر به موجی از مخالفت در میان سناتورهای و نمایندههای دموکرات کنگره دامن زده است.