وارد شدن دادستانی به پرونده آزار جنسی دانش‌آموزان در شهر‌ ری

پس از انتشار گزارشی درباره آزار جسمی و جنسی چند دانش‌آموز به دست معلمشان در نمازخانه یک مدرسه پسرانه در شهر ری، محمدمهدی رحیمی، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ری گفت دادستانی به ماجرا ورود کرده و پرونده‌ای تشکیل شده است.

رحیمی اعلام کرد که این پرونده تحت «قانون حمایت از اطفال و نوجوانان» تشکیل شده و تا حصول نتیجه نهایی، «با قاطعیت» دنبال خواهد شد.

او اضافه کرد: «بررسی دقیق و پیگیری ترک‌ فعل احتمالی مدیران و مسئولان مرتبط در دستور کار قرار دارد و هیچ‌گونه قصوری در این زمینه قابل اغماض نخواهد بود.»

بر اساس «قانون حمایت از اطفال و نوجوانان»، وقوع هرگونه آزار جنسی علیه کودکان مصداق بارز «وضعیت مخاطره‌آمیز» بوده و مستلزم ورود فوری مقام قضایی است.

بیژن سلیمان‌پور، معاون استاندار و فرماندار ری نیز گفت پیشنهاد داده است مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک شهر ری به دلیل «ناکامی در نظارت و گزارش‌دهی» از سمت خود کنار گذاشته شود.

پیش از این و در ۲۴ فروردین، روزنامه هم‌میهن از آزار جسمی و جنسی دست‌کم ۹ دانش‌آموز یک مدرسه پسرانه در شهر ری به دست معلمشان گزارش داد و نوشت این معلم، کودکان را به بهانه «تنبیه سربازی» به نمازخانه می‌برد و با لمس اعضای خصوصی بدن آن‌ها، مرتکب آزار و تعرض جنسی می‌شد.

هم‌میهن در گزارش خود نوشت از اوایل آذر سال ۱۴۰۳ این معلم مرد، چند نفر از بچه‌های کلاس پنجم را به ‌بهانه درس نخواندن دست‌کم یک‌بار به نمازخانه روبه‌روی کلاس برده است.

این معلم نام آزارهایش را «تنبیه سربازی» گذاشته بود که شامل بشین و پاشو، لمس اعضای خصوصی بدن با پا و آزار جنسی همراه با تهدید بوده‌ است.

هم‌میهن ۲۵ فروردین در خبری دیگر نوشت سازمان بازرسی کل کشور هم درجریان این پرونده قرار گرفته و به این ماجرا وارد شده است.

حسین قاضیان، جامعه‌شناس، درباره نقش رسانه‌ها برای جلوگیری از چنین فجایعی گفت: «افشاگری می‌تواند مقامات را مجبور به اقدام موثر کند.»

آموزش و پرورش: در نمازخانه مدرسه به دانش‌آموزان تعرض شد

حسین صادقی، رییس مرکز روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، دوشنبه ۲۵ فروردین در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا گفت آزار جسمی و جنسی به دانش‌آموزان در نمازخانه مدرسه «تعرض» بوده و «تجاوز» اتفاق نیفتاده است.

صادقی درباره معلمی که اقدام به این کار کرده، گفت:‌ «فرد خاطی به حالت تعلیق درآمده و چون قراردادش پیمانی بود، لغو پیمان شد.»

این مقام دولت مسعود پزشکیان افزود:‌ «هنگام جذب معلمان باید ابعاد روحی، روانی، جسمی و فکری افراد بررسی و آسیب‌شناسی شود.»

پیش از این والدین شش نفر از این کودکان به هم‌میهن گفتند قبلا درباره بدرفتاری‌های این معلم، اخراج پسرشان از کلاس، فریادها و دشنام‌های او خطاب به دانش‌آموزان و پرتاب ماژیک به سویشان، چندین بار به مدیر مدرسه شکایت کردند اما این شکایت‌ها بی‌نتیجه ماند.

بیشتر بخوانید: شرح روایت آزار و تعرض کودکان در مدرسه شهر ری

در سال‌های گذشته چندین پرونده مربوط به کودک‌آزاری در مراکز نگهداری کودکان یا تعرض جنسی به دانش‌آموزان در ایران خبرساز شده است.

یک پرونده که به رسانه‌ها راه یافت درباره آزار و اذیت جنسی تعدادی از دانش‌آموزان دبیرستان پسرانه معین در تهران بود.

در ماجرای دیگری نیز خبر تعرض جنسی به تعدادی از دانش‌آموزان یک دبستان در اصفهان از سوی یک عضو انجمن اولیا و مربیان این مدرسه منتشر شد.

در هر دو مورد، وزارت آموزش و پرورش و مدیران ارشد و میانی آن، «تجاوز» را به «آزار جنسی» و در مراحل بعدی به «رفتار خارج از عرف» تقلیل دادند.

شکنجه، تجاوز، آزار جنسی و قتل کودکان در ایران مسبوق به سابقه است. با این‌ حال بر اساس گزارش‌ها، تنها ۲۰ درصد از موارد جرم و خشونت جنسی و جسمی علیه کودکان کشف یا گزارش می‌شوند.