حماس برای بررسی پیشنهاد جدید آتش‌بس و تبادل گروگان‌ها زمان خواست

حماس در واکنش به پیشنهاد جدید تبادل گروگان و آتش‌بس در غزه، درخواست زمان بیشتری کرده است. در حالی که برخی منابع آگاه از مخالفت این گروه با بازگشت به توافق قبلی خبر می‌دهند، حماس اعلام کرد هر توافقی باید به پایان کامل جنگ در غزه منجر شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز و به نقل از یک منبع مصری، حماس دوشنبه ۲۵ فروردین برای پاسخ به آخرین پیشنهاد مربوط به تبادل گروگان و آتش‌بس، درخواست زمان بیشتری کرد.

منابع آگاه گفتند هیاتی از حماس به ریاست خلیل الحیه، از رهبران شاخه غزه این گروه، با بازگشت به توافق آتش‌بس پیشین مخالفت کرده و اعلام کرده‌اند که هر توافقی باید منجر به پایان کامل جنگ در غزه شود.

پیش‌تر شبکه العربیه به نقل از منابع خود نوشت متن توافق جدید برای آتش‌بس در غزه در مراحل نهایی تدوین است و حماس با افزایش تعداد گروگان‌هایی که آزاد می‌شوند، موافقت اولیه کرده است.

مذاکرات پیشین به‌دلیل اختلاف بر سر تعداد گروگان‌هایی که باید آزاد شوند متوقف شده بود. اسرائیل خواهان آزادی ۱۱ گروگان بود در حالی که حماس تنها با آزادی پنج نفر موافقت کرده بود.

العربیه همچنین گزارش داد که آمریکا به حماس اعلام کرده قصد دارد اسرائیل را برای ورود به گفت‌وگوهای پایان جنگ تحت فشار قرار دهد.

ادامه حملات هوایی به نوار غزه

صبح دوشنبه خبر ادامه گلوله‌باران شدید نوار غزه از سوی ارتش اسرائیل منتشر شد.

هم‌زمان منابع پزشکی این باریکه، آمار کشته‌شدگان ۲۴ ساعت گذشته را ۴۰ نفر اعلام کردند.

منابع فلسطینی یک‌شنبه از حمله گسترده اسرائیل به غزه خبر دادند و نوشتند حمله هوایی به ساختمان یکی از بیمارستان‌های اصلی این منطقه، بخش اورژانس و پذیرش آن را به‌طور کامل ویران کرد.

اسرائیل گفت در این حمله «مقر فرماندهی حماس» را هدف قرار داده است.

ساکنان غزه گزارش دادند اسرائیل شامگاه شنبه و بامداد یک‌شنبه ۲۴ فروردین در چندین حمله هوایی، مناطق مرکزی این باریکه را هدف گرفتند.

مقام‌های بهداشتی بیمارستان «باپتیست الاهلی» اعلام کردند دقایقی پیش از حمله و پس از دریافت تماسی از سوی فردی که خود را وابسته به نیروهای امنیتی اسرائیل معرفی کرده بود، بیماران را از ساختمان خارج کردند.

اعتراض‌ها به تشدید حملات اسرائیل

هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه، یک‌شنبه با اشاره به اقدامات اسرائیل در نوار غزه گفت: «همه دنیا نسبت به آن‌چه اسرائیل انجام می‌دهد اعتراض دارد. مشکل اینجاست که تقریبا همه درباره آن هم‌نظرند اما اقدامی نمی‌شود.»

فیدان با اشاره به انتقاد رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهوری ترکیه از ساختار شورای امنیت سازمان ملل افزود: «تنها کشوری که می‌تواند بر اسرائیل خارج از چارچوب نظامی فشار بیاورد، ایالات متحده است و انتظار ما برداشتن گام‌هایی برای برقراری صلح پایدار است.»

در پی تشدید محاصره اسرائیل بر ورود اقلام ضروری به غزه، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی، جمعه خواستار اعمال فشار برای تضمین ورود مداوم کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه شد.