مخاطبان ایران‌اینترنشنال: بدون تغییر حاکمیت، نتیجه مذاکرات نفعی برای مردم ندارد

مذاکرات جمهوری اسلامی و آمریکا در عمان واکنش‌های گسترده‌ای در میان افکار عمومی داشته است. شماری از مخاطبان ایران‌اینترنشنال با ارسال پیام‌هایی گفتند بدون تغییر حاکمیت، نتیجه مذاکرات منفعتی برای شهروندان از جمله در زمینه بهبود وضع اقتصادی نخواهد داشت.

بعد از ظهر شنبه ۲۳ فروردین، هیاتی ایرانی به سرپرستی عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی با هیاتی آمریکایی به رهبری استیو ویتکاف، نماینده ویژه دولت دونالد ترامپ در امور خاورمیانه، در عمان به شکل «غیر مستقیم» مذاکره کردند.

شهروندان زیادی با ارسال ویدیو و پیام صوتی به ایران‌اینترنشنال، نظرشان را درباره این مذاکره بیان کردند.

ده‌ها شهروند در پیام‌هایی مشابه گفتند این مذاکرات به نفع مردم نیست و شهروندان باید خودشان به فکر خودشان باشند.

ناکارآمدی حکومت و مشکلاتی که با مذاکره هم رفع نمی‌شوند

یک مخاطب با ارسال ویدیویی نسبت به نتایج احتمالی مذاکرات ایران و آمریکا ابراز تردید کرد و گفت: «اگر تریلی‌تریلی پول هم آزاد شود، ریالی به جیب مردم نمی‌رود. همه‌چیز به نفع جمهوری اسلامی است. به نام ماست، به کام آن‌ها.»

شمار دیگری از شهروندان به مشکلات اقتصادی ایران اشاره کردند و گفتند این بحران ناشی از ناکارآمدی حکومت است.

مخاطبی، وضعیت بازار را «سردرگم و خراب» توصیف کرد و گفت مشکل اقتصادی حتی با مذاکره هم رفع نمی‌شود و امیدی به ایجاد ثبات در بلندمدت ندارد.

شهروندی دیگر در ویدیویی که برای ایران‌اینترنشنال ارسال کرد، سبد چند قلم خرید خود که بیش از یک میلیون تومان شده را نشان داد و پرسید: «آیا این مذاکره باعث ارزانی می‌شود؟ اقتصاد را درست می‌کند؟»

او در ادامه گفت: «آن‌قدر مشکلات وجود دارد که نمی‌توانند به هیچ کدام برسند.»

پس از اتمام مذاکرات ویتکاف گفت قرار است دور بعدی گفت‌وگوها میان دو طرف در ۳۰ فروردین برگزار شود.

انتقاد از غرب به دلیل مذاکره با حکومتی که ضعیف‌تر از همیشه است

با انتشار گزارش‌هایی درباره مذاکرات، یکی از شهروندان با ارسال پیامی صوتی به ایران‌اینترنشنال از این روند انتقاد کرد.

او در این پیام گفت: «چرا وقتی جمهوری اسلامی در موقعیت ضعف قرار گرفته است، قدرت‌های جهانی ترجیح می‌دهند با آن وارد مذاکره شوند؟ چرا از مردم ایران حمایت نمی‌کنند؟ تا هم‌ ملت ایران و هم کشور‌های منطقه خیالشان از این سایه خبیث یکبار برای همیشه راحت شود.»

پیش‌تر مقام‌های جمهوری اسلامی تاکید کرده بودند که محور اصلی مذاکرات، کنترل برنامه هسته‌ای ایران در ازای رفع تحریم‌هاست.

مقامات آمریکایی و به ویژه ترامپ بارها بر «برچیدن کامل» برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی و جلوگیری از تسلیحاتی شدن آن تاکید کرده‌اند.

از لحظه‌ای که ترامپ کارزارش برای دور اول ریاست جمهوری را آغاز کرد، توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی در صدر حملات کلامی او بوده است.

در همین زمینه بخوانید:ترامپ در ۱۰ سال اخیر درباره مذاکره با ایران چه گفته و چه می‌گوید؟

از توصیف برجام به عنوان «بدترین توافق تاریخ» تا اجرای سیاست «فشار حداکثری»، ترامپ همواره سیاستی تقابلی در برابر تهران اتخاذ کرده اما در لابه‌لای هشدارها و تهدیدهای او، همواره رگه‌هایی از آمادگی برای مذاکره نیز به چشم خورده است.

مخاطبان ایران‌اینترنشنال با اشاره به این تهدیدها، تاکید کردند که جمهوری اسلامی از ترس عملی شدن تهدیدات ترامپ و برای بقای خود، راه مذاکره را انتخاب کرده است.

جمهوری اسلامی از ترس ترامپ تن به مذاکره با «قاتل سلیمانی» داد

یکی از شهروندان در پیامی صوتی گفت: «آخوند حاضر است همه کار بکند تا در قدرت بماند. دست ترامپ را هم می‌بوسد.»

شهروندی دیگر تاکید کرد که خامنه‌ای در ضعیف‌ترین موقعیت خود قرار گرفته و با ذلت تن به مذاکره داده است.

مقامات جمهوری اسلامی و رسانه‌های حکومتی در ایران، طی هفته گذشته و با علنی شدن آغاز مذاکره بین تهران و واشینگتن، تاکید کرده بودند که این مذاکره «هر نتیجه‌ای» داشته باشد، به نفع تهران است.

روزنامه جوان، وابسته به سپاه پاسداران، ۲۴ فروردین نوشت مذاکرات عمان در هر دو سناریوی «بن‌بست یا تداوم» به نفع جمهوری اسلامی تمام خواهد شد.

تعدادی از مخاطبان در پیام‌های خود به ایران‌اینترنشنال، به مذاکره خامنه‌ای با ترامپ که همواره او را «قاتل قاسم سلیمانی» خوانده بود، اشاره کردند.

یک شهروند با طعنه به خامنه‌ای گفت: «مستقیم یا غیرمستقیم، با قاتل قاسم سلیمانی مذاکره کردید.»

در همین زمینه بخوانید:ایران و مذاکره؛ توافق یا تقابل؟

شهروندی در پیام صوتی خود خامنه‌ای را مخاطب قرار داد و گفت: «تو می‌گفتی کفش سلیمانی شرف دارد به تمام وجود ترامپ، حالا چه شد که خودت افتادی زیر کفش ترامپ؟»

ترامپ بامداد ۲۴ فروردین به خبرنگاران گفت مذاکرات با جمهوری اسلامی خوب پیش می‌رود، اما افزود: «تا زمانی که کار تمام نشود، هیچ‌چیز اهمیت ندارد. بنابراین دوست ندارم درباره‌اش صحبت کنم.»

هنوز جزییات زیادی درباره مشروح مذاکرات منتشر نشده، اما پس از اتمام گفت‌وگوها، عراقچی و ویتکاف در اظهارنظرهایی جداگانه، آن را «مثبت و سازنده» توصیف کردند.

یکی از شهروندان خطاب به خامنه‌ای گفت: «اگر قرار بود مذاکره کنید چرا ۴۵ سال مردم را اذیت کردید و سر کار گذاشتید؟»

پس از اشغال سفارت ایالات متحده در تهران از سوی انقلابیون و گروگان‌گیری ۵۳ آمریکایی برای بیش از یک سال، جیمی کارتر، رییس‌جمهوری وقت آمریکا، فروردین سال‌ ۱۳۵۹ روابط دیپلماتیک این کشور را با ایران قطع کرد.

رد مذاکره با آمریکایی‌ها که علی خامنه‌ای آنان را «باج‌خواه» می‌داند، در ۳۶ سال رهبری و در ۱۲۱ موضع‌گیری او، همواره پیدا بوده است.

در همین زمینه بخوانید: ۳۶ سال وحشت از آمریکایی‌ها و مذاکره در ضمیر رهبر ۸۶ ساله جمهوری اسلامی

شهروندی یادآوری کرد که خامنه‌ای زمان مرگ و میر مردم در همه‌گیری کرونا، ورود واکسن آمریکایی را ممنوع کرد ولی حالا برای بقای خودش پای میز مذاکره با آمریکایی‌ها رفته است.

شماری از شهروندان: برای آزادی از سلطه جمهوری اسلامی به جنگ هم راضی هستیم

ایران‌اینترنشنال از مخاطبان خود پرسید چگونه حکومت ایران در تلاش است روایت واقعی مذاکرات با آمریکا را از مردم پنهان کند؟

در واکنش به این پرسش، یکی از شهروندان به سابقه عملکرد جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: «این حکومت ۴۶ سال است که با دروغ و ظلم کشور را اداره کرده است. به عنوان نمونه، در ماجرای حمایت از گروه‌های نیابتی، دخالت در جنگ اوکراین و قراردادهای پنهان با چین حقیقت را از مردم پنهان کرد و این‌بار هم مذاکرات با آمریکا را با دروغ و فریب پیش خواهد برد.»

مخاطب دیگری نیز گفت: «نمونه مشخص پنهان‌کاری حکومت، پارازیت انداختن روی شبکه‌های خبری ماهواره‌ای است.»

ترامپ از تهدید به حمله‌ای «بی‌سابقه» تا ابراز «احترام به مردم ایران» و دعوت به مذاکره، تمام ابزارهای گفتمانی خود را برای اعمال فشار و ساختن یک «توافق بهتر» به کار گرفته است.

او بارها تهران را تهدید کرده است که در صورت عدم توافق، با خطر بمباران و حمله مواجه خواهد شد.

فضای دیپلماتیکی که با تهدید همراه بود، ۲۲ فروردین از سوی کارولین لویت، سخنگوی کاخ سفید نیز تکرار شد و او گفت: «هدف نهایی این است که ایران هیچ‌گاه به سلاح هسته‌ای دست نیابد ... همه گزینه‌ها روی میز است و ایران باید انتخاب کند؛ یا خواسته ترامپ را می‌پذیرد یا باید بهای سنگینی بپردازد.»

یکی از شهروندان با ارسال پیام صوتی به ایران‌اینترنشنال گفت: «ما حاضر به جنگ هم هستیم به شرط اینکه این حکومت نابود شود.»

شهروندی دیگر نیز به ایران‌اینترنشنال گفت: «ما ایرانی‌ها تنها مردمی هستیم که دوست داریم جنگ شود تا از شر حکومت خود خلاص شویم.»

تصاویر منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی، بنر نصب‌شده روی پل عابرپیاده‌ای در تهران را نشان می‌دهد که روی آن نوشته‌اند: «چه با توافق، چه بی‌توافق، جمهوری اعدامی به دست ملت به جان‌آمده ایران سرنگون خواهد شد.»