بازنشستگان معترض در شهرهای مختلف کشور تجمع و راهپیمایی کردند

با ادامه ناتوانی جمهوری اسلامی در رسیدگی به مطالبات بازنشستگان، گروهی از بازنشستگان فولاد و تامین اجتماعی در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالبات صنفی و معیشتی خود در شهرهای مختلف کشور تجمع و راهپیمایی برگزار کردند. بازنشستگان صنعت نفت نیز برای برگزاری تجمعات اعتراضی فراخوان دادند.

تجمعات بازنشستگان فولاد و تامین اجتماعی یک‌شنبه ۲۴ فروردین در شهرهای مختلف کشور از جمله اصفهان، اهواز، تهران، ساری، رشت، شوش و کرمانشاه شکل گرفت.

بازنشستگان معترض در اهواز و شوش علاوه بر تجمع در برابر ساختمان‌های فرمانداری این شهرها، دست به راهپیمایی اعتراضی زدند و شعارهایی از جمله «فقط کف خیابون / به‌دست میاد حقمون» سردادند.

«بازنشسته به‌پا خیز / برای رفع تبعیض»، «جان فدا می‌کنیم در ره آزادگی / مرگ بر این زندگی، مرگ بر این زندگی»، «زیر بار تورم / شکسته پشت مردم»، «این همه بی‌عدالتی / هرگز ندیده ملتی»، «نه دولت نه مجلس / نیستند به فکر ملت» و «ظلم و ستم کافیه / سفره ما خالیه»، از دیگر شعارهای معترضان در این تجمعات بود.

فواد کیخسروی، فعال کارگری، در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال گفت: «تجمع‌های اعتراضی بازنشستگان به‌دلیل بی‌توجهی مسئولان به مطالبات آن‌ها گسترده‌تر شده و اعتراض بازنشستگان از طیف‌های شغلی مختلف را در برگرفته است.»

او با اشاره به نابودی صندوق‌های بازنشستگی در پی سیاست‌‌های حکومت گفت: «بازنشستگان دیگر به مذاکره فکر نمی‌کنند و اعتراضشان را به کف خیابان می‌برند.»

فراخوان تجمع بازنشستگان صنعت نفت

بازنشستگان صنعت نفت در اعتراض به تشدید بحران اقتصادی و معیشتی، برای برگزاری تجمعی گسترده مقابل وزارت نفت در تهران در تاریخ ۲۷ فروردین فراخوان دادند.

این فراخوان از سوی کارگروه اتحاد سراسری بازنشستگان صنعت نفت صادر شده و شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت نیز از آن حمایت کرده است.

سازمان‌دهندگان تجمع بازنشستگان صنعت نفت در فراخوان خود اعلام کردند: «مسئولان باید بدانند که مماشات در کار نخواهد بود و بازنشستگان حق خود را در کف خیابان و با فریاد و اعتراض مطالبه خواهند کرد.»

ویدیوهای رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد گروهی از کارگران پیمانکاری شرکت نفت و گاز گچساران، یک‌شنبه ۲۴ فروردین مقابل دفتر مرکزی این شرکت تجمع کردند.

این تجمع در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت استخدامی کارگران و با مطالبه حذف پیمانکاران شکل گرفت.

بازنشستگان و کارگران در سال‌های اخیر بارها در اعتراض به محقق نشدن مطالبات خود در شهرهای مختلف ایران تجمع و راهپیمایی کرده‌اند.

وضعیت معیشتی کارگران، بازنشستگان و مستمری‌بگیران سبب شده که تعداد تجمعات آن‌ها در سال‌های اخیر به‌شدت افزایش پیدا کند.

سایت حقوق بشری هرانا ۲۹ اسفند در گزارشی درباره نقض حقوق بشر در ایران نوشت در سال ۱۴۰۳، دست‌کم سه هزار و ۷۰۲ تجمع و اعتصاب در بخش‌های مختلف کشور شکل گرفت.

این موضوع نشان می‌دهد با وجود وعده‌های مسئولان جمهوری اسلامی، به‌ویژه مسعود پزشکیان، رییس دولت، وضعیت معیشتی ایرانیان روز به روز وخیم‌تر می‌شود.