مشاور وزیر بهداشت: ۱۵ درصد مردم تا وقتی مجبور به کشیدن نباشند، دندانپزشکی نمی‌روند

امیررضا رکن، مشاور وزیر بهداشت ایران در امور دندانپزشکی گفت ۱۵ درصد از مردم در کشور مسواک نمی‌زنند و تحت هیچ عنوانی تا قبل از درد یا آبسه، به دندانپزشک مراجعه نمی‌کنند تا زمانی که نیاز باشد دندانشان را بکشند.

خبرگزاری ایلنا یکشنبه ۲۴ فروردین گزارش داد او در جلسه شورای برنامه‌ریزی سلامت دهان و دندان افزود: «سهم بیمه‌ها در پرداخت هزینه‌های دندانپزشکی ناچیز است.»

مشاور وزیر بهداشت به کمبود شدیدی در تجهیزات آموزشی دندانپزشکی هم اشاره کرد و گفتن علاوه بر فضای فیزیکی، حداقل ۲۲ هزار یونیت دندانپزشکی در دانشکده‌های ایران مورد نیاز است.

پیشتر علیرضا رئیسی، معاون وزارت بهداشت دولت مسعود پزشکیان وضعیت بهداشت دهان و دندان در ایران را نامناسب توصیف کرده و گفته بود نیمی از افراد بالای ۶۰ سال در ایران دندان ندارند.

رئیسی ۱۳ اسفند، به صدا و سیمای جمهوری اسلامی گفت: «در حال حاضر وضعیت کشور ما از نظر بهداشت دهان و دندان مناسب نیست و بیش از ۵۰ درصد دندان‌های افراد بالای ۵۰ سال پوسیده است.»

تشدید بحران اقتصادی در کنار هزینه‌های بالای دندان‌پزشکی و ادامه بی‌توجهی مسئولان جمهوری اسلامی به بهداشت دهان و دندان موجب شده که بسیاری از مردم ایران سلامت دهان و دندان را از اولویت‌های خود خارج کنند.

مرکز آمار ایران در آخرین گزارش رسمی خود، افزایش قیمت بخش «بهداشت و درمان» در ۱۲ ماه منتهی به بهمن‌ماه ۱۴۰۳ را حدود ۲۹ درصد اعلام کرد. مطابق این آمار قیمت خدمات دندان‌پزشکی تا ۱۸۰ درصد افزایش یافته است.

خدمات دندانپزشکی در اسفند ۱۴۰۳، به طور متوسط نسبت به زمان مشابه سال گذشته، ۱۱۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

شهروندان پرشماری با اشاره به هزینه‌های بالای زندگی از طرفی و افزایش قیمت خدمات دندان‌پزشکی، ترجیح دادند با دندان درد بسازند اما به دندانپزشک مراجعه نکنند.

روایت شهروندانی در گزارش ۱۳ اسفند صدا و سیما با آن‌ها گفت‌وگو شده است نیز از بالا بودن هزینه‌های دندان‌پزشکی و پایین بودن میزان پوشش بیمه‌های درمانی حکایت دارد.

یکی از شهروندان پوشش بیمه‌ها در زمینه دندان‌پزشکی را «افتضاح» خواند و گفت بیمه‌ها اصلا پوششی در این زمینه ندارند.

پیش از این در ۱۲ اسفند، فاطمه محمدبیگی، نماینده قزوین در مجلس با اشاره به این‌که «مردم با پدیده انصراف از خرید دارو مواجه‌اند و توان خرید دارو را ندارند»، گفت: «مردم علاوه بر غم نان، با مشکلات دارویی و گرانی خدمات دندانپزشکی روبه‌رو هستند و دیگر دندانی برای خوردن نان ندارند.»

در ۲۵ دی نیز محمد رئیس‌زاده، رییس کل سازمان نظام پزشکی، وجود ۲۵۰ میلیون دندان پوسیده در ایران را نگران‌کننده خواند و دلیل آن را هزینه‌های بالای دندان‌پزشکی در کشور ذکر کرد.

بیشتر بخوانید: گزارشی از مراکز درمانی ایران؛ افزایش پنج برابری قیمت‌ها، از دارو تا حق ویزیت