مخاطبان ایران‌اینترنشنال: از پس هزینه‌های سرسام‌آور دندان‌پزشکی برنمی‌آییم

در پی گرانی‌ شدید خدمات پزشکی در ایران و ناتوانی مقامات جمهوری اسلامی در مهار بحران اقتصادی، مخاطبان ایران‌اینترنشنال می‌گویند از پس هزینه‌های سنگین دندان‌پزشکی برنمی‌آیند و ناچارند از درمان صرف‌نظر کنند یا دندان‌های خود را بکشند.

ایران‌اینترنشنال یک‌شنبه ۲۴ فروردین از مخاطبان خود پرسید با توجه به گرانی‌ شدید خدمات پزشکی در ایران، از پس هزینه‌های سنگین دندان‌پزشکی برمی‌آیند؟

مخاطبان ایران‌اینترنشنال در پاسخ‌، با اشاره به افزایش چشمگیر نرخ خدمات دندان‌پزشکی و پایین بودن دستمزد خود در ایران تاکید کردند با وضعیت موجود، تنها در صورتی که درد امانشان را بریده باشد، به دندان‌پزشک مراجعه می‌کنند.

برخی شهروندان نیز گفتند ترجیح می‌دهند با درد دندانشان بسازند، اما به دندان‌پزشک مراجعه نکنند.

شماری نیز با اشاره به بحران اقتصادی موجود در کشور گفتند به‌دلیل فقر، قید درمان اصولی را زده‌اند.

یکی از مخاطبان ایران‌اینترنشنال با ارسال پیامی صوتی گفت: «در ایران توان پرداخت هزینه‌های ۱۰ تا ۳۰ میلیونی دندان‌پزشکی را نداریم. مجبوریم دندان‌ها را بکشیم.»

«تنها قشر مرفه توان پرداخت هزینه‌های دندان‌پزشکی را دارد»

یکی از مخاطبان ایران‌اینترنشنال در پیامی صوتی گفت: «فقط قشر مرفه توان پرداخت هزینه‌های دندان‌پزشکی را دارد. مردم حتی نمی‌توانند دندان عقل خود را بکشند.»

مخاطب دیگری با بیان اینکه ۴۵ ساله و پدر چهار فرزند است، گفت: «ما اجاره‌نشین هستیم. تمام دندان‌های خودم و همسرم خراب است و با این هزینه‌ها هیچ‌وقت نمی‌توانیم برویم دندان‌پزشکی و با حقوق ماهی ۱۴ میلیون تومان دندان درست کنیم.»

برخی مخاطبان در پیام‌های خود، هزینه‌های دندان‌پزشکی را «بالا و کمرشکن» توصیف کردند و گفتند در شرایطی که بیمه‌ها پرداخت هزینه‌ها را نمی‌پذیرند، نمی‌توانند سراغ درمان بروند.

یکی از شهروندان به ایران‌اینترنشنال گفت با ۶۶ سال سن، دندان سالم در دهان ندارد و قادر به مراجعه به دندان‌پزشکی نیز نیست. او اضافه کرد: «دندان‌پزشکی رفتن گنج قارون می‌خواهد.»

شهروند دیگری در پیام خود نوشت: «هزینه‌های دندان‌پزشکی از عصب‌کشی و پر کردن گرفته تا ترمیم و ایمپلنت و ارتودنسی، کمرشکن است و بیمه هم اصلا نمی‌پذیرند.»

او اضافه کرد: «پرداخت هزینه از توانایی بسیاری از مردم خارج است. به‌غیر از درصد کمی که توانایی مالی نسبتا خوبی دارند، دیگر مردم نه‌تنها برای دندان‌پزشکی بلکه برای دریافت سایر خدمات پزشکی تخصصی و فوق‌تخصصی هم توانایی ندارند.»

بیشتر بخوانید: گزارشی از مراکز درمانی ایران؛ افزایش پنج برابری قیمت‌ها، از دارو تا حق ویزیت

امیررضا رکن، مشاور وزیر بهداشت در دولت مسعود پزشکیان، ۲۴ فروردین در جلسه شورای برنامه‌ریزی سلامت دهان و دندان اعلام کرد ۱۵ درصد مردم تا زمانی که مجبور به کشیدن دندان خود نباشند، به دندان‌پزشکی مراجعه نمی‌کنند.

پیش از این در ۱۳ اسفند ۱۴۰۳، علیرضا رییسی، معاون وزارت بهداشت، وضعیت بهداشت دهان و دندان در ایران را نامناسب توصیف کرد و افزود نیمی از افراد بالای ۶۰ سال در ایران دندان ندارند.

مرکز آمار ایران در آخرین گزارش رسمی خود، افزایش قیمت بخش «بهداشت و درمان» در ۱۲ ماه منتهی به بهمن‌ماه ۱۴۰۳ را حدود ۲۹ درصد اعلام کرد. بر اساس این آمار، قیمت خدمات دندان‌پزشکی تا ۱۸۰ درصد افزایش یافت.

خدمات دندان‌پزشکی در اسفندماه ۱۴۰۳ به‌طور متوسط نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، با جهش ۱۱۰ درصدی مواجه شد.

تشدید بحران اقتصادی در کنار هزینه‌های بالای دندان‌پزشکی و ادامه بی‌توجهی مسئولان جمهوری اسلامی موجب شده بسیاری از مردم ایران سلامت دهان و دندان را از اولویت‌هایشان خارج کنند.

علی شیرازی، عضو تحریریه ایران‌اینترنشنال، با اشاره به اینکه ۳۰ درصد از مردم ایران زیر خط فقر زندگی می‌کنند، گفت: «در چنین شرایطی حکومت با حذف ارز ترجیحی، به‌دنبال جبران هزینه‌هایش از جیب مردم است.»