خبرگزاری فرانسه از عقب‌نشینی حزب‌الله از اکثر پایگاه‌های خود در جنوب لبنان خبر داد

خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع نزدیک به حزب‌الله گزارش داد این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی کنترل اکثر پایگاه‌های نظامی خود در جنوب لبنان را به ارتش این کشور واگذار کرده است.

این منبع شنبه ۲۳ فروردین گفت: «از مجموع ۲۶۵ موضع نظامی شناسایی‌شده در جنوب رود لیتانی، حزب‌الله تاکنون ۱۹۰ پایگاه را به ارتش [لبنان] واگذار کرده است.»

این منبع به شرط فاش نشدن هویت خود، با خبرگزاری فرانسه گفت‌وگو کرد.

اسرائیل و لبنان هفتم آذر ۱۴۰۳ برای برقراری آتش‌بس و اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد به توافق دست یافتند.

بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱، حزب‌الله باید نیروهای خود را به شمال رودخانه لیتانی (حدود ۳۰ کیلومتری مرز اسرائیل) منتقل کند و بدین ترتیب، تنها ارتش لبنان و نیروهای حافظ صلح سازمان ملل اجازه استقرار در جنوب این کشور را دارند.

طبق مفاد توافق آتش‌بس، ارتش اسرائیل نیز موظف است از جنوب لبنان عقب‌نشینی کند، اما نظامیان اسرائیلی همچنان در پنج نقطه راهبردی در این منطقه حضور دارند.

اسرائیل در ماه‌های اخیر بارها حزب‌الله را به نقض آتش‌بس متهم کرده و مواضع و اعضای این گروه را در خاک لبنان هدف قرار داده است.

بیشتر بخوانید: کشته شدن یک مقام ارشد حزب‌الله در حمله هوایی اسرائیل به بیروت

مورگان اورتگاس، معاون فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، ۱۶ فروردین راهی لبنان شد و با ژوف عون، رییس‌جمهوری این کشور، دیدار کرد.

رسانه‌ها گزارش دادند خلع سلاح حزب‌الله یکی از محورهای اصلی دیدار اورتگاس و عون بود.

اورتگاس ۱۷ فروردین در مصاحبه با شبکه ال‌بی‌سی‌آی لبنان گفت: «ما همچنان به دولت [لبنان] برای پایبندی کامل به اجرای آتش‌بس فشار می‌آوریم، و این امر، خلع سلاح حزب‌الله و تمامی گروه‌های شبه‌نظامی را شامل می‌شود.»

او تاکید کرد خلع سلاح حزب‌الله باید در «کوتاه‌ترین زمان ممکن» محقق شود.

بیشتر بخوانید: آمریکا: دولت لبنان موظف است حزب‌الله را خلع سلاح کند

خبرگزاری رویترز ۱۹ فروردین به نقل از یک مقام ارشد حزب‌الله نوشت در صورت پایان حملات اسرائیل، این گروه برای گفت‌وگو درباره خلع سلاح خود آمادگی دارد.

حسن فضل‌الله، از نمایندگان وابسته به حزب‌الله در پارلمان لبنان، ۲۱ فروردین اعلام کرد این گروه حاضر است با دولت لبنان برای تدوین راهبرد «دفاع ملی» وارد گفت‌وگو شود، مذاکراتی که به گفته او می‌تواند بر «تضمین خروج نیروهای اسرائیلی از قلمرو لبنان» متمرکز باشد.​

حزب‌الله که از مهم‌ترین گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه به شمار می‌رود، در پی نابودی زیرساخت‌های نظامی خود در حملات اسرائیل و کشته شدن رهبران و فرماندهان برجسته‌اش، از جمله حسن نصرالله و هاشم صفی‌الدین، به‌شدت تضعیف شده است.