در آستانه مذاکرات مستقیم با جمهوری اسلامی، آمریکا یک شبکه انتقال نفت ایران را تحریم کرد

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا، جوگو ویندر سینگ برار، شهروند هندی مستقر در امارات متحده عربی را که مالک چند شرکت کشتی‌رانی با ناوگانی نزدیک به ۳۰ کشتی است، تحریم کرد. بسیاری از این کشتی‌ها به‌عنوان بخشی از «ناوگان اشباح» جمهوری اسلامی فعالیت می‌کنند.

هم‌زمان، وزارت امور خارجه آمریکا نیز چهار شرکت را به‌دلیل انجام معاملات عمده مرتبط با خرید، فروش، حمل یا بازاریابی نفت یا محصولات نفتی ایران تحریم و دو کشتی متعلق به این شرکت‌ها را به‌عنوان دارایی مسدود شده شناسایی کرد.

وزارت خزانه‌داری، در بیانیه‌ای که روز پنج‌شنبه ۲۱ فروردین منتشر کرد، همچنین اعلام کرد که دو شرکت مستقر در امارات و دو شرکت مستقر در هند را نیز که مالک کشتی‌های سینگ برار هستند یا از آنها استفاده می‌کنند و نفت ایران را به نیابت از شرکت ملی نفت ایران و سپاه پاسداران حمل می‌کنند، تحریم کرد.

این تحریم‌ها در حالی وضع شده که قرار است آمریکا و جمهوری اسلامی، شنبه ۲۳ فروردین، مذاکراتی مستقیم را در عمان انجام دهند. وزارت خزانه‌داری آمریکا، چهارشنبه نیز پنج شرکت و مدیرعامل یکی از این شرکت‌ها را که با سازمان انرژی اتمی ایران در ارتباط هستند، تحریم کرد.

به‌گفته وزارت خزانه‌داری آمریکا، کشتی‌های تحت مدیریت سینگ برار، در عملیات‌ پرخطر انتقال کشتی به کشتی در آب‌های اطراف عراق، ایران، امارات و خلیج عمان شرکت داشته‌اند. این محموله‌ها سپس به واسطه‌های دیگر تحویل داده می‌شود که با ترکیب نفت یا سوخت ایران با محصولات کشورهای دیگر و جعل اسناد حمل‌ونقل، ارتباط آن‌ها با ایران را پنهان می‌کنند و به این ترتیب، این محموله‌ها به بازارهای جهانی راه می‌یابند.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا در این مورد گفت: «حکومت ایران برای فروش نفت و تامین مالی فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده خود به شبکه‌ای از کشتی‌رانان و دلالان بی‌پروا مانند برار و شرکت‌هایش متکی است. ایالات متحده بر آن است که تمامی عناصر زنجیره تامین نفت ایران را مختل کند، به‌ویژه آن‌هایی که از این تجارت سود می‌برند.»

این اقدام در چارچوب فرمان اجرایی ۱۳۹۰۲ که بخش‌های نفتی و پتروشیمی ایران را هدف قرار می‌دهد انجام شده و پنجمین دور تحریم‌هایی است که علیه فروش نفت ایران از زمان صدور فرمان اجرایی دونالد ترامپ در ۱۶ بهمن سال گذشته برای ازسرگیری سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی وضع می‌شود.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه خود اعلام کرد که مصمم است با شدت تمام زنجیره فروش نفت ایران از سوی جمهوری اسلامی را هدف قرار دهد، از جمله با تحریم کسانی که صادرات نفت ایران به کشورهای ثالث و بازار جهانی را امکان‌پذیر می‌کنند. این شبکه شامل شرکت‌های صوری پیچیده، قاچاق پنهانی، انتقال‌های کشتی به کشتی، ذخیره‌سازی و اختلاط نفت و جعل اسناد است.