انبیسی نیوز: پنتاگون در حال بررسی طرح خروج ۱۰ هزار نیروی آمریکایی از اروپای شرقی است
شبکه انبیسی نیوز به نقل از شش مقام اروپایی و آمریکایی گزارش داد مقامهای ارشد وزارت دفاع ایالات متحده در حال بررسی طرحی برای خارج کردن شماری از سربازان خود از اروپای شرقی هستند.
انبیسی نیوز سهشنبه ۱۹ فروردین خبر داد در چارچوب این طرح پنتاگون، حدود ۱۰ هزار نیروی آمریکایی، اروپای شرقی را ترک خواهند کرد.
این گزارش در شرایطی منتشر میشود که اقدامات اخیر دولت دونالد ترامپ در عرصه سیاست خارجی، از جمله مشروط کردن کمکهای نظامی به اوکراین و کاهش فشارها بر روسیه، نگرانی جدی کشورهای اروپایی را در پی داشته و به تردیدها در خصوص چشمانداز همکاریهای امنیتی و نظامی اروپا و آمریکا دامن زده است.
بیشتر بخوانید: فرانسه: موضع ترامپ درباره اوکراین پیامی فاجعهبار به ایران، چین و کره شمالی است
پیشتر و در ۱۸ اسفند ۱۴۰۳، روزنامه سوئدی اکسپرسن به نقل از منابع آگاه گزارش داد آمریکا متحدانش در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را از قصد خود برای پایان دادن به مشارکت در برنامهریزی رزمایشهای آتی در اروپا مطلع کرده است.
اکسپرسن نوشت این تصمیم بر رزمایشهای ناتو که برای سال جاری میلادی برنامهریزی شدهاند تاثیری نخواهد داشت اما رزمایشهایی که قرار است پس از سال ۲۰۲۵ برگزار شوند، تحتالشعاع قرار خواهند گرفت.
مارک روته، دبیرکل ناتو، ششم فروردین با اشاره به برخی گمانهزنیها درباره احتمال تضعیف مشارکت آمریکا یا اروپا در این ائتلاف نظامی هشدار داد که اکنون زمان «تکروی» نیست.
روته گفت: «چالشهای امنیتی جهانی گستردهتر از آن هستند که هیچیک از ما بتوانیم بهتنهایی با آنها مقابله کنیم. وقتی صحبت از حفظ امنیت اروپا و آمریکای شمالی است، هیچ جایگزینی برای ناتو وجود ندارد.»
بیشتر بخوانید: شکاف فزاینده اروپا و آمریکا؛ مکرون سران اروپا را به بحث درباره بازدارندگی هستهای فراخواند
خبرگزاری رویترز ۱۳ فروردین به نقل از پنج منبع آگاه گزارش داد با وجود اختلافاتی در خصوص آینده همکاریهای امنیتی آمریکا و اتحادیه اروپا، واشینگتن همچنان خواهان آن است که کشورهای اروپایی تسلیحات مورد نیاز خود را از ایالات متحده خریداری کنند.
در اواسط ماه مارس، کمیسیون اروپا طرحی را برای افزایش بودجه نظامی و یکپارچهسازی منابع در پروژههای دفاعی مشترک ارائه داد؛ اقدامی که در واکنش به احتمال کاهش حضور نظامی آمریکا در اروپا در دوران ریاستجمهوری ترامپ صورت میگیرد.
ناظران معتقدند برخی از این تدابیر پیشنهادی ممکن است به کاهش نقش شرکتهای خارج از اتحادیه اروپا، از جمله شرکتهای مستقر در ایالات متحده و بریتانیا، منجر شود.
مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، در واکنش به این طرح هشدار داد حذف شرکتهای آمریکایی از مناقصههای تسلیحاتی اروپا از دید واشینگتن اقدامی «منفی» و «نامناسب» قلمداد خواهد شد.
پیش از این و در بهمنماه سال گذشته، شبکه خبری انبیسی به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داده بود پنتاگون در حال تدوین طرحی برای خارج کردن تمامی نیروهای این کشور از سوریه است.
دولت ترامپ بارها بر تعهد خود به سیاست «اول آمریکا» تاکید کرده است. «اول آمریکا» شعار و گفتمانی است که ترامپ در دوران پیشین حضور خود در کاخ سفید آن را ترویج داد. اهداف این گفتمان «تمرکز بر مسائل داخلی آمریکا، میهنپرستی و عدم مداخله مستقیم در مناقشههای بینالمللی» عنوان شده است.