وای‌نت: هدف ترامپ از دیدار با نتانیاهو، جلوگیری از کارشکنی او در مذاکره ایران و آمریکا بود

سایت وای‌نت در گزارشی نوشت اظهارات دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو پس از دیدار دوشنبه آن‌ها در کاخ سفید، فاش کرد که دلیل واقعی سفر شتاب‌زده نتانیاهو به واشینگتن، برخلاف تصور عده‌ای، آغاز مذاکرات آمریکا با ایران بوده، نه تعرفه‌هایی که بر کالاهای اسرائیلی اعمال شده است.

این رسانه سه‌شنبه ۱۹ فروردین نوشت که ترامپ می‌خواست در جلسه‌ای خصوصی، نتانیاهو را در جریان «مذاکرات سطح بالا با جمهوری اسلامی» قرار دهد؛ هم برای این‌که او غافل‌گیر نشود و هم برای این‌که مطمئن شود اسرائیل با اقداماتی نظیر حمله به ایران، در این روند کارشکنی یا مداخله نمی‌کند.

منابع دیپلماتیک در خاورمیانه پیش از این به ایران‌اینترنشنال گفتند نتانیاهو در جریان این سفر تلاش خواهد کرد دولت ترامپ را متقاعد به برچیدن کلیت برنامه غنی‌سازی‌ هسته‌ای در ایران کند.

وای‌نت گزارش داد که مذاکرات مستقیم واشینگتن و تهران، احتمالا چیزی نبود که نتانیاهو انتظار شنیدنش را داشت.

مقام‌های جمهوری اسلامی گفته‌اند حاضر به گفت‌وگوی مستقیم با آمریکایی‌ها نیستند و به ترامپ اعتماد ندارند اما به‌ نظر می‌رسد تهدیدهای رییس‌جمهوری آمریکا باعث شده است در نهایت پای میز مذاکره بیایند.

نتانیاهو شامگاه دوشنبه زمانی بیشتر خشنود شد که ترامپ مقابل دوربین رسانه‌ها گفت اگر مذاکرات شکست بخورد، «روز بسیار بدی» برای ایران خواهد بود.

ترامپ برخلاف جو بایدن، تهدید به اقدام نظامی را هم مطرح کرد. نتانیاهو این سخنان را با تایید و تکان دادن سر دنبال می‌کرد.

اما بر اساس گزارش وای‌نت، نتانیاهو در نهایت دست خالی به اسرائیل بازمی‌گردد: «نه تنها تعرفه‌ها فعلا باقی می‌مانند، بلکه ترامپ حتی به چهار میلیارد دلاری که ایالات متحده به عنوان کمک نظامی به اسرائیل می‌پردازد نیز اشاره کرد.»

در این دیدار دو جانبه، ترامپ از نخست‌وزیر اسرائیل بابت برداشتن گام‌هایی برای حذف تعرفه از کالاهای آمریکایی وارداتی به این کشور تمجید کرد و گفت کشورهای دیگر باید از این رویکرد منصفانه نسبت به آمریکا درس بگیرند.

بر اساس این گزارش، تنها چیزی که نتانیاهو با خود به همراه می‌برد، «وعده‌ای مبهم مبنی بر این است که گفت‌وگوها درباره تعرفه‌ها ادامه خواهد یافت».

این دیدار همچنین هیچ پیشرفتی در زمینه آزادی گروگان‌های باقی‌مانده در غزه به‌همراه نداشت و جز اشاره‌ای به «خشونت و بی‌رحمی شدید در نحوه برخورد حماس با گروگان‌ها»، ترامپ هیچ سخن مشخصی درباره توافقی که بتواند به آزادی آن‌ها منجر شود، مطرح نکرد.

وای‌نت نوشت که ترامپ بار دیگر احتمال انتقال بخشی از جمعیت غزه را مطرح و نتانیاهو او را قانع کرد کشورهایی وجود دارند که حاضرند فلسطینی‌هایی را که نوار غزه را ترک می‌کنند، بپذیرند.

ترامپ همچنین گفت که نمی‌فهمد چرا اسرائیل تصمیم گرفت این «قطعه زمین خارق‌العاده» را ترک کند و افزود شاید این تصمیم به‌خاطر وعده صلح بوده: «اما همه دیدیم نتیجه‌اش چه شد.»

در نهایت، ترامپ درباره ترکیه و نفوذ فزاینده‌اش در سوریه، گفت که رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهوری ترکیه را دوست دارد و اگر اسرائیل مشکلی با او دارد، حاضر است کمک کند.

این نکته نشان می‌دهد که ایالات متحده تلاش خواهد کرد مانع از بروز درگیری میان دو کشور شود.