افزایش تحرکات نظامی آمریکا در منطقه؛ ناو هواپیمابر کارل وینسون وارد اقیانوس هند شد
هفتهنامه نیوزویک با استناد به تصاویر ماهوارهای جدید گزارش داد ناو هواپیمابر آمریکایی «یواساس کارل وینسون» از تنگه مالاکا عبور کرده و وارد اقیانوس هند شده است.
این هفتهنامه دوشنبه ۱۸ فروردین نوشت اعزام ناو کارل وینسون گامی مهم در راستای تقویت حضور نظامی ایالات متحده در منطقه به شمار میرود.
نیوزویک افزود استقرار این ناو در منطقه همزمان با بالا گرفتن تنشها میان آمریکا از یک سو و جمهوری اسلامی و حوثیهای یمن از سوی دیگر انجام شده و میتواند نشاندهنده تصمیم واشینگتن برای اتخاذ رویکردی تهاجمیتر در روزها و هفتههای آتی باشد.
پنتاگون ۱۲ فروردین در بیانیهای اعلام کرد پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، دستور اعزام تجهیزات و اسکادرانهای هوایی بیشتر به خاورمیانه را برای تقویت موضع دفاعی و بازدارندگی این کشور صادر کرده است.
بر اساس این بیانیه، ناو کارل وینسون پس از اتمام رزمایش خود در منطقه هند-پاسیفیک، به ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) در منطقه میپیوندد تا به تلاشها برای «ثبات منطقهای، بازدارندگی در برابر اقدامات خصمانه و حفظ جریان آزاد تجارت» ادامه دهد.
پنتاگون افزود همچنین در راستای دستور دونالد ترامپ برای «دستیابی به صلح از طریق قدرت»، گروه نبرد ناو هواپیمابر «هری اس. ترومن» به ماموریت خود در منطقه تحت پوشش سنتکام ادامه خواهد داد.
بیشتر بخوانید: نقشه نظامی آمریکا در اطراف ایران؛ از بمبافکنهای مخفی تا پایگاههای دریایی
وزارت دفاع آمریکا و مقامهای جمهوری اسلامی تاکنون واکنشی به گزارشها درباره ورود ناو کارل وینسون به اقیانوس هند نشان ندادهاند.
با استقرار دو ناو هواپیمابر و اعزام بمبافکنهای بی-۲، آمریکا اکنون از یک نیروی تهاجمی نیرومند در منطقه برخوردار است و ظرفیت انجام حملات هوایی و موشکی خود را به شکل چشمگیری تقویت کرده است.
پیشتر و در ۱۳ فروردین، روزنامه هاآرتص با اشاره به اعزام تجهیزات نظامی و اسکادرانهای هوایی آمریکا به نزدیکی ایران و یمن گزارش داد ایالات متحده در هفتههای اخیر، گستردهترین عملیات اعزام نیرو و تسلیحات خود به خاورمیانه را از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس در اکتبر ۲۰۲۳ به اجرا گذاشته است.
در روزهای اخیر، گمانهزنیها درباره احتمال حمله نظامی به ایران برای توقف برنامه هستهای جمهوری اسلامی شدت یافته است.
رییسجمهوری آمریکا ۱۰ فروردین هشدار داد اگر جمهوری اسلامی درباره برنامه هستهای خود توافق نکند، بمباران خواهد شد.
ترامپ افزود در صورت حمله به ایران، «این بمباران بهگونهای خواهد بود که نظیر آن را هرگز ندیدهاند».
بیشتر بخوانید: آمادهباش نیروهای مسلح جمهوری اسلامی و افزایش احتمال آغاز جنگ
رسانهها پنجم فروردین گزارش دادند ایالات متحده چندین فروند بمبافکن استراتژیک بی۲، هواپیماهای سوخترسان و هواپیماهای ترابری سی۱۷ را به پایگاه دیهگو گارسیا در اقیانوس هند منتقل کرده است.
بمبافکن بی۲ یکی از پیشرفتهترین جنگندههای راهبردی آمریکا محسوب میشود و قادر است سنگینترین بمبهای موجود در زرادخانه این کشور را حمل کند.