عملیات نظامی ارتش اسرائیل در غزه ۵ کشته و ۲۱ زخمی بر جای گذاشت
منابع پزشکی در غزه گزارش دادند در حمله ارتش اسرائیل به یک خانه و چادر محل اقامت فلسطینیان در منطقه خان یونس، ۵ نفر جان باخته و ۲۱ تن دیگر زخمی شدند. همزمان با ادامه حملات ارتش اسرائیل به نوار غزه، منابع فلسطینی از «نرمش» حماس در قبال آینده غزه پس از جنگ خبر دادهاند.
بر اساس این گزارش، عملیات نظامی اسرائیل در جنوب نوار غزه بهویژه در رفح و خان یونس شدت گرفته و ارتش اسرائیل ساختمانهایی را در منطقه میراج در شمال رفح با مواد منفجره ویران کرده است.
این عملیات در حالی انجام میشود که دولت اسرائیل ۱۳ فروردین اعلام کرد قصد دارد بخشهای وسیعی از جنوب غزه را نیز تحت کنترل درآورد.
اسرائیل پنجشنبه دستور تخلیه این منطقه را صادر کرد و صدها فلسطینی -برخی پیاده، برخی با چرخدستی، دوچرخه یا در ونها و گاریها- خانههای خود را ترک کردند.
شبکه الحدث نیز در گزارشهای میدانی خود از ادامه انفجارهای عمدی اسرائیل برای جداسازی دو شهر رفح و خان یونس خبر داد.
الحدث گزارش داد که توپخانه ارتش اسرائیل اطراف منطقه نتساریم در شمال استان مرکزی غزه را هدف قرار داده است.
بسیاری از ساکنان غزه معتقدند که هدف این دور از عملیات نظامی اسرائیل، تخلیه دائمی آنان از زمینهایی است که شامل آخرین اراضی کشاورزی و زیرساختهای آبی غزه میشود.
به گفته برخی فلسطینیها هدف نهایی اسرائیل، جابهجایی کامل جمعیت غزه است؛ اقدامی که با طرح اعلامشده از سوی دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، هماهنگ است.
آمادگی حماس برای بعد از جنگ
به گزارش شبکه العربیه، یک منبع فلسطینی گفت حماس در ارتباط با «روز بعد از جنگ» و آینده اداره غزه، «انعطافپذیری» نشان داده است.
برخی رسانهها از ارائه پیشنهادی از سوی مصر به حماس برای پایان دادن به درگیریها خبر داده بودند.
این منبع فلسطینی در گفتوگو با العربیه صحت چنین اخباری را رد کرده است.
نگرانی اسرائيل از کاهش حمایتهای آمریکا
کانال ۱۲ اسرائیل شنبه شب گزارش داد مقامهای این کشور نسبت به کاهش علاقه آمریکا به پرونده گروگانهای اسرائیلی ابراز نگرانی کردهاند.
بنا بر این گزارش، اسرائیل امیدوار است که سفر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این کشور به واشینگتن در روز دوشنبه و دیدار او با استیو ویتکاف، فرستاده ترامپ در امور خاورمیانه، بتواند مذاکرات در این زمینه را احیا کند.
به گزاش کانال ۱۲، اسرائیل با پشتیبانی ویتکاف، بهدنبال تمدید مرحله اول توافقی است که در ژانویه امضا شد؛ توافقی که طی آن برخی گروگانهای زنده آزاد شدند. اسرائیل مایل است این روند ادامه پیدا کند و وارد مرحله دوم توافق که این کشور را ملزم به توقف جنگ میکند، نشود.