ستاد امر به معروف: لباس بیماران صدای همه را درآورده بود، ۱۸ نوع لباس طراحی کردیم
محمدرضا میرشمسی، معاون اجتماعی و مطالبهگری ستاد امر به معروف و نهی از منکر، از «ورود به موضوع کاشت ناخن کادر درمان» خبر داد و گفت وزارت بهداشت با همکاری این نهاد، ۱۸ نوع لباس برای بیماران طراحی کرده است.
میرشمسی یکشنبه ۱۷ فروردین به خبرگزاری ایلنا گفت: «نوع لباس بیماران روی تخت بیهوشی صدای همه را درآورده بود، حتی خانوادههایی که پایبندی به اصول ندارند. با یک جمله که پزشک محرم است، همه چیز تمام میشد، در حالی که اتفاقات بدی در حال رخ دادن بود. از همین رو ما به این مساله ورود پیدا کردیم.»
او گفت مجموعه وزارت بهداشت حدود ۱۸ نوع لباس مخصوص بیماران را پیشنهاد و طراحی و ستاد امر به معروف هم از آن حمایت کرد.
طی حدود دو سال گذشته مقامهای ستاد امر به معروف و نهی از منکر بارها درباره ضرورت طراحی لباس جراحی «اسلامی» برای بیماران با «رعایت حدود شرعی» صحبت کردهاند.
اواخر آذر سال گذشته محمدحسین طاهری آکردی، دبیر این ستاد، با اشاره به اینکه بحث لباس اسلامی برای بیماران است، نه کادر درمان، گفته بود زنان بسیاری به این ستاد مراجعه کرده و به «برهنه بودن در اتاق عمل» معترض بودند.
آکردی در مصاحبهای دیگر از مسئولان خواسته بود پیگیر پوشش بیماران زن در اتاقهای عمل باشند چون این لباسها «در شان زن مسلمان نیست».
میرشمسی در بخش دیگری از مصاحبه خود با ایلنا، از دخالت ستاد امر به معروف در موضوع کاشت ناخن زنان هم خبر داد و گفت: «این موضوع مانع غسل میشود. وقتی زنی به دلیل موضوعات شرعی موظف به غسل است و ناخنهایش مانع میشود، مشکلاتی بروز میکند.»
بهمن سال گذشته ستاد امر به معروف همایشی با عنوان «کاشت ناخن و مژه و تاثیر آن بر زیست عفیفانه» در شهر قم برگزار کرد که با انتقادها نسبت به هزینههای هنگفت برای موارد بیاهمیت و شوخیهای گسترده کاربران رسانههای اجتماعی مواجه شد.
میرشمسی درباره این همایش گفت با آنکه برای برخی افراد «ناراحتکننده» بود، اما ستاد امر به معروف اجرایش کرد.
تغییر در رسیدگی قضایی به پروندههای «آمران به معروف»
میرشمسی در مصاحبه با ایلنا خبر داد که از این پس، پروندههای «آمران امر به معروف و ناهیان از منکر» در رسیدگی قضایی دیگر به عنوان «پرونده نزاع» شناخته نمیشوند.
معاون ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: «زمانی قضات بر اساس وقوع جرم، قضاوت میکردند. برای مثال قاضی میگفت دعوا را چه کسی شروع کرده و در دادگاه مطرح می شد که چرا فرد آمده و تذکر داده و دعوا شده است. قاضی هم حکم میداد و بر اساس همین موضوع، ناهیان از منکر محکوم میشدند.»
به گفته او، ستاد امر به معروف پس از رایزنی با قوه قضاییه روند رسیدگی به این پروندهها را تغییر داد و از این به بعد اگر مطرح شود که موضوع مربوط به امر به معروف و نهی از منکر بوده، «چارچوب و روش قضاوت» عوض میشود.
اوایل اسفند سال گذشته وبسایت «دیدهبان آزار» به نقل از تعدادی از زنان در ایران گزارش داد ارسال پیامکهای حجاب اجباری و به دنبال آن، تشکیل پرونده قضایی علیه شهروندان در ایران افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش، این پیامکها از سوی نهادهای مختلف جمهوری اسلامی از جمله قوه قضاییه ارسال شده است.
آبان سال گذشته نیز روزنامه شرق خبر داد در چند ماه گذشته به بعضی از زنان در اصفهان پیامکهایی تهدیدآمیز درباره حجاب از سوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر ارسال شده است.
افزایش سرکوبها در زمینه حجاب اجباری در شرایطی است که هنوز قانون جنجالی حجاب اجباری موسوم به «عفاف و حجاب» رسما اجرایی نشده است.