مشاور ترامپ: بیش از ۵۰ کشور برای آغاز مذاکرات تجاری با کاخ سفید تماس گرفته‌اند

کوین هَسِت، رییس شورای ملی اقتصاد کاخ سفید، اعلام کرد پس از اعمال تعرفه‌ها، بیش از ۵۰ کشور برای آغاز مذاکرات تجاری با آمریکا تماس گرفته‌اند. العربیه هم گزارش داد در پی تصمیم اخیر ترامپ برای وضع تعرفه‌های متقابل، بازارهای بورس مصر و کشورهای حاشیه خلیج فارس با افتی شدید مواجه شدند.

هَسِت یک‌شنبه ۱۷ فروردین در مصاحبه‌ای با شبکه ای‌بی‌سی، با اشاره به انتقادات از وضع تعرفه‌ها تاکید کرد این سیاست هرگز با هدف ضربه‌زدن به بازارهای مالی یا تحت فشار قرار دادن بانک مرکزی برای کاهش نرخ بهره نبوده است.

او افزود هیچ «فشار سیاسی» بر بانک مرکزی وجود نخواهد داشت.

ترامپ ۱۵ فروردین با به اشتراک گذاشتن ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی، به این گمانه‌زنی دامن زد که سیاست تعرفه‌ای او با هدف تحت فشار قرار دادن بازار سهام و در نهایت بانک مرکزی برای کاهش نرخ بهره طراحی شده است.

در واکنشی دیگر به تحولات اخیر، اسکات بِسِنت، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، کاهش ارزش بازار سهام پس از اعمال تعرفه‌ها را کم‌اهمیت خواند و آن را واکنشی کوتاه‌مدت توصیف کرد.

ادامه واکنش‌های بین‌المللی به سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ

یک مقام هندی به خبرگزاری رویترز گفت این کشور قصد ندارد در واکنش به تعرفه‌های آمریکا اقدامات تلافی‌جویانه را در دستور کار قرار دهد.

او افزود دولت هند در حال بررسی بندی از فرمان تعرفه‌ای ترامپ است که به کشورهایی که «اقدامات موثری در جهت اصلاح ترتیبات تجاری ناعادلانه و غیرمتقابل» انجام دهند، امکان بهره‌مندی از معافیت تعرفه‌ای را می‌دهد.

این مقام به دلیل حساسیت موضوع خواست هویتش فاش نشود.

اورزلا فون در لاین، رییس کمیسیون اروپا، نیز پس از گفت‌وگوی تلفنی با کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، هشدار داد تعرفه‌های تجاری آمریکا به ضرر همه کشورها خواهد بود.

او اضافه کرد: «ما متعهد به مذاکره با آمریکا درباره تعرفه‌های تجاری هستیم، اما در عین حال آماده‌ایم در صورت لزوم با اقدامات متقابل متناسب از منافع خود دفاع کنیم.»

سقوط بازارهای بورس مصر و کشورهای حاشیه خلیج فارس با اعمال تعرفه‌های آمریکا

العربیه گزارش داد بازارهای مالی در منطقه خلیج فارس و مصر یک‌شنبه ۱۷ فروردین افت‌های شدیدی را تجربه کردند که حاکی از نگرانی‌های فزاینده در میان سرمایه‌گذاران است.

این وضعیت مشابه زیان‌های سنگینی است که اخیرا بازارهای جهانی را در پی سیاست‌های تعرفه‌ای دونالد ترامپ تحت تاثیر قرار داده و درباره احتمال وقوع رکود تورمی هشدار می‌دهد.

اقتصاددانان هشدار داده‌اند که با آغاز به‌کار بازارهای جهانی در دوشنبه، ممکن است یک روز سیاه دیگر در راه باشد.

بر اساس گزارش‌ها، بازار بورس عربستان سعودی با کاهش حدود هفت درصدی شاخص‌هایش، یکی از بزرگ‌ترین ضررهای مالی را در منطقه تجربه کرده است.

با اعمال تعرفه‌های جدید آمریکا، بازار عربستان سعودی تحت فشار شدید فروش سهام شرکت‌های بزرگ فعال در حوزه‌های بانکداری، انرژی و پتروشیمی قرار گرفت و شاخص تاسی آن حدود ۶۵۰ واحد کاهش یافت.

تاسی یا تداول، شاخص اصلی بورس عربستان سعودی و نمایش‌دهنده تغییرات قیمت آن است.

شاخص اصلی بورس کویت در پایان معاملات هفدهم فروردین با زیان ۵.۷ درصدی مواجه شد.

در میان کشورهای خلیج فارس یکی دیگر از بزرگترین سقوط‌ها مربوط به قطر با ریزش ۴.۲۵ درصدی شاخص بورس بود.

افت بازار مالی قطر در پی فشارهای گسترده فروش سهام در اکثر بخش‌ها، به‌ویژه در حوزه بانکداری و صنعت، رقم خورد.

شاخص‌های بورس مصر در حال حاضر با افت شدید تا سه درصد مواجه شده‌اند.

بر اساس گزارش العربیه، نرخ دلار در مصر نیز بار دیگر جهش کرد و به سطح تاریخی تازه‌ای در برابر پول ملی این کشور رسید.

در کشور عمان نیز شاخص بورس مسقط در پایان معاملات یک‌شنبه ۲.۶ درصد سقوط کرد.

این افت چشم‌گیر در پی موج فروش گسترده بسیاری از سهام‌های شاخص رقم خورد.

شاخص بورس بحرین هم به دلیل فروش سهام بخش‌های بانکداری و خدمات، با افت یک درصدی مواجه شد.

العربیه وضعیت کنونی را شدیدترین سقوط بازارهای خلیج فارس از سال ۲۰۲۰ تاکنون نامید.

بیشتر بخوانید: نگرانی شدید کشورهای صنعتی پس از تعرفه ۲۵ درصدی ترامپ بر واردات خودرو