جزییات طرح حمله آمریکا به جمهوریاسلامی از زبان طراح حمله
ژنرال دیوید پترائوس، فرمانده پیشین ستاد فرماندهی مرکزی ارتش ایالات متحده (سنتکام)، در گفتوگو با ایراناینترنشنال، برای نخستینبار جزییاتی از طرح حمله نظامی آمریکا به تاسیسات هستهای جمهوری اسلامی را فاش کرده است.
به گفته او، این طرح سالها پیش طراحی شده و حتی یک بار بهصورت کامل در خاک آمریکا تمرین و بازبینی شده است.
پترائوس که در فاصله سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۱، فرماندهی سنتکام را بر عهده داشت، گفت این طرح تنها محدود به هدف قرار دادن تاسیسات هستهای نیست، بلکه شامل نابودی سامانههای پدافندی و موشکی جمهوری اسلامی نیز میشود.
او که یکی از چهرههای برجسته ارتش ایالات متحده به شمار میرود، پیشتر در سالهای ۲۰۰۱ و ۲۰۰۲ بهعنوان فرمانده ارشد ناتو در بالکان و سپس در سال ۲۰۰۷ بهعنوان فرمانده ارشد نیروهای آمریکایی در عراق خدمت کرده است.
پترائوس پس از پایان دوران فرماندهیاش در سنتکام در سال ۲۰۱۱، به ریاست سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) منصوب شد. با توجه به سوابق نظامی و اطلاعاتی پترائوس، او بهخوبی با ایران، ساختار سپاه پاسداران و نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی آشنایی دارد.
او در سالهای حضورش در عراق و منطقه، بارها با نیروی قدس سپاه پاسداران و فرمانده وقت آن، قاسم سلیمانی، درگیر شد و تقابل این دو از موضوعات مورد توجه رسانههای جهانی در سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ بود.
پترائوس در گفتوگو با ایراناینترنشنال تاکید کرد طرح عملیات نظامی آمریکا علیه جمهوری اسلامی، یک طرح جامع و چندلایه است که نهتنها تاسیسات هستهای، بلکه سامانههای پدافند هوایی و موشکی، و ظرفیت پهپادی حکومت ایران را نیز هدف قرار میدهد.
او افزود این طرح ۱۵ سال پیش تهیه و از آن زمان بهطور مداوم بهروزرسانی شده است. در دوران فرماندهی او بر سنتکام، این عملیات یک بار بهشکل کامل و عملیاتی در خاک آمریکا تمرین شده تا خلبانان تمامی مراحل را اجرا و ایرادات احتمالی را شناسایی و رفع کنند.
به گفته پترائوس، ارتش آمریکا در مقطعی، برای اجرای این طرح در حالت آمادهباش کامل قرار گرفته بود؛ بهطوری که هواپیماهای جنگی، پایگاههای پروازی، بمبها، هواپیماهای سوخترسان و حتی تدارکات غذایی آماده اجرای عملیات شده بودند، اما در لحظه آخر، تصمیم به عدم اجرای حمله گرفته شد.
یکی از نکات کلیدی در اظهارات پترائوس، تاکید او بر ضرورت نابودی سامانههای پدافند هوایی و موشکی جمهوری اسلامی پیش از آغاز حمله به تاسیسات هستهای است.
او تصریح کرد از آنجا که بمبافکنهای آمریکایی دارای سرنشین هستند، باید پیش از ورود به حریم هوایی ایران، اطمینان حاصل شود که احتمال هدف قرار گرفتن این هواپیماها به حداقل ممکن رسیده باشد.
آمریکا نمیخواهد که هواپیماهایش در جریان حمله سرنگون شوند یا خلبانان آنها اسیر یا کشته شوند، چرا که این موضوع میتواند به ابزار تبلیغاتی جمهوری اسلامی تبدیل شود.
پترائوس همچنین تاکید کرد توان موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی در فهرست اهداف اصلی حمله قرار دارد، زیرا این قابلیتها ممکن است در پاسخ تلافیجویانه حکومت ایران علیه اسرائیل یا پایگاههای آمریکایی در منطقه مورد استفاده قرار گیرند.
او در واکنش به اظهارات اخیر فرماندهان سپاه پاسداران، از جمله امیرعلی حاجیزاده، که تهدید کردهاند در صورت حمله آمریکا، منطقه را به آتش خواهند کشید، گفت: «جمهوری اسلامی خود در خانهای شیشهایتر از دیگران زندگی میکند.»
او افزود آمریکا کاملا آگاه است جمهوری اسلامی در صورت حمله ممکن است اقدام تلافیجویانه انجام دهد و بنابراین برای وارد آوردن ضربات سهمگینتر و موثرتر به جمهوری اسلامی نیز آمادگی دارد.
در همین چارچوب، ایالات متحده اخیرا اقدام به انتقال سامانههای پدافندی پاتریوت از کره جنوبی به منطقه خلیج فارس کرده است. این اقدام تنها بهمنظور بازدارندگی نیست، بلکه نشانهای از آمادگی کامل نظامی آمریکا برای حمله احتمالی به جمهوری اسلامی است.
انتقال یکسوم از کل بمبافکنهای بی۲ به منطقه، همچنین جابهجایی ناو هواپیمابر «کارل وینسون» از اقیانوس آرام به حوزه سنتکام، همه نشانههایی از آمادهسازی نظامی برای حمله است.
پترائوس یادآور شد اسرائیل بهتنهایی توانایی انجام چنین حملهای را ندارد، زیرا نه بمبهای سنگرشکن GBU-57 را در اختیار دارد (که هرکدام وزنی حدود ۱۴ تُن دارند) و نه هواپیماهایی که قادر به حمل این بمبها باشند.
از همین رو، ایالات متحده تنها کشوری است که میتواند چنین عملیاتی را بهصورت کامل و موثر انجام دهد.
او در بخش دیگری از سخنان خود احتمال داد حمله بهطور کامل توسط آمریکا صورت گیرد و نیازی به مشارکت اسرائیل نباشد، چرا که مشارکت اسرائیل ممکن است با موانع لجستیکی و سیاسی مواجه شود.
آمریکا با استقرار ناوهای هواپیمابر، بمبافکنها در جزیره دیهگو گارسیا، و ناوهای موشکانداز همراه، قادر است حمله را از دریا و هوا بهصورت مستقل و بدون نیاز به استفاده از پایگاههای خود در کشورهای عربی منطقه انجام دهد.
برخلاف تصور بسیاری، ترامپ هرچند علاقهمند به آغاز جنگ نبود، اما در صورت ضرورت، هم اراده و هم توان اجرای عملیات نظامی را دارد.
رهبران جمهوری اسلامی در این زمینه دچار سوءبرداشت شدند. جمهوری اسلامی در آستانه تسلیم سیاسی و تن دادن به توافقی دردناک یا روبهرو شدن با خطر حمله کمسابقه آمریکا است.