چین در واکنش به سیاست تعرفههای آمریکا، توافق برای فروش تیکتاک را متوقف کرد
به گزارش رویترز و به نقل از دو منبع آگاه، توافق برای واگذاری داراییهای آمریکایی اپلیکیشن تیکتاک، به حال تعلیق درآمده، زیرا چین پس از اعلام تعرفههای متقابل از سوی دونالد ترامپ، رییسجمهور ایالات متحده اعلام کرده است که توافق برای فروش این اپلیکیشن را تایید نخواهد کرد.
به گفته یکی از این دو منبع، ساختار این توافق تا روز چهارشنبه تقریبا نهایی شده بود و قرار بود عملیات و داراییها و مدیدیرت تیکتاک در ایالات متحده به یک شرکت جدید مستقر در آمریکا منتقل شود تا مالکیت و مدیریت آن عمدتا در اختیار سرمایهگذاران آمریکایی باشد.
شرکت چینی بایتدنس، مالک این اپلیکیشن محبوب قرار بود سهمی کمتر از ۲۰ درصد در این شرکت جدید داشته باشد.
این منبع افزود که توافق مذکور مورد تایید سرمایهگذاران فعلی، سرمایهگذاران جدید، شرکت بایتدنس و دولت ایالات متحده قرار گرفته بود.
شرکت بیاتدنس و کاخ سفید و سفارت چین در واشینگتن، هنوز به درخواست اظهار نظر رسانهها درباره این خبر پاسخ ندادهاند.
گزارشهای پیشین از توافق تیکتاک
ترامپ، پیشتر در ۱۱ فروریدن گفت توافقی با شرکت چینی بایتدنس، مالک اپلیکیشن تیکتاک، برای فروش این اپ پیش از ضربالاجل روز شنبه ۱۶ فروردین حاصل خواهد شد.
ترامپ در ماه ژانویه ضربالاجل پنجم آوریل را تعیین کرد تا تیکتاک خریدار غیرچینی پیدا کند، وگرنه طبق قانونی که در سال ۲۰۲۴ تصویب شده، به دلایل امنیت ملی در آمریکا ممنوع خواهد شد.
او یکشنبه در هواپیمای ریاستجمهوری به خبرنگاران گفت: «خریداران بالقوه زیادی داریم. علاقه زیادی به تیکتاک وجود دارد و دوست دارم تیکتاک به کارش ادامه دهد.»
بر اساس مصوبه کنگره آمریکا، بایتدنس، شرکت مادر تیکتاک، یا باید سهام این شبکه اجتماعی را تا قبل از ۳۰ دی به مالکی غیرچینی میفروخت، یا دسترسی به این شبکه اجتماعی در آمریکا مسدود میشد.
پس از تایید این مصوبه در دیوان عالی آمریکا در ۲۸ دی، تیکتاک تصمیم گرفت فعالیت خود را در ایالات متحده متوقف کند اما سپس اعلام کرد که ارائه خدمات خود را دوباره از سر گرفته و با دونالد ترامپ بر سر راهحلی بلندمدت کار میکند.
شو چو، مدیرعامل تیکتاک، پیش از آغاز به کار رسمی ترامپ در عمارت مارالاگو با او دیدار کرده بود. ترامپ هم در روز اول ریاست جمهوری خود فرمان اجازه ادامه فعالیت شبکه اجتماعی تیکتاک به مدت ۹۰ روز را امضا کرد.
ترامپ پیشتر پیشنهاد مالکیت ۵۰ درصدی یک یا چند سرمایهگذار آمریکایی بر تیکتاک در کنار مالک چینی را مطرح کرده بود. درصدر که در توافق فعلا معل شده به ۸۰ درصد رسیده است.
وزارت خارجه چین اما علام کرده بود که حتی در این صورت تیکتاک باید تابع قوانین و مقررات چین باشد.