اسرائیل اعلام کرد کنترل بخش‌های بیشتری از نوار غزه را به دست می‌گیرد

اسرائیل اعلام کرد به‌منظور افزایش فشار بر حماس برای آزادی گروگان‌های در بند این گروه،‌ عملیات نظامی خود را در نوار غزه گسترش می‌دهد و بخش‌های بیشتری از این باریکه را در اختیار خواهد گرفت. بدین ترتیب، شمار دیگری از ساکنان غزه نیز مجبور به ترک خانه‌های خود خواهند شد.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، چهارشنبه ۱۳ فروردین گفت نیروهای این کشور در حال تغییر راهبرد خود در نوار غزه هستند و قصد دارند کنترل «محور موراگ» در این منطقه را به دست بگیرند.

او افزود: «ما اکنون در حال قطع ارتباطات [حماس] در نوار غزه هستیم و گام‌ به گام فشار را افزایش می‌دهیم تا آن‌ها گروگان‌های ما را آزاد کنند. هرچه بیشتر در آزادسازی آن‌ها تعلل کنند، فشار نیز بیشتر خواهد شد تا زمانی که مجبور به این کار شوند.»

محور موراگ به منطقه‌ای در نوار غزه گفته می‌شود که نام آن برگرفته از یک شهرک اسرائیلی سابق است. این شهرک بین شهرهای رفح و خان‌یونس در جنوب غزه قرار داشت و در سال ۲۰۰۵ در چارچوب برنامه خروج اسرائیل از این باریکه، تخلیه شد.

نتانیاهو در ادامه سخنان خود، به اهمیت راهبردی محور موراگ برای ارتش اسرائیل اشاره کرد و از آن با عنوان «فیلادلفیای دوم» نام برد.

کریدور فیلادلفیا که با نام محور صلاح‌الدین نیز شناخته می‌شود، مسیری ۱۴ کیلومتری است که باریکه غزه را به مصر متصل می‌کند.

نتانیاهو در جریان مذاکرات کنونی آتش‌بس، کنترل اسرائیل بر محور فیلادلفیا را یکی از اولویت‌های اصلی خود اعلام کرده و هشدار داده خروج ارتش از این منطقه، راه را برای قاچاق تسلیحات به داخل غزه هموار می‌کند.

فلسطینیان در حال گریختن از رفح در جنوب غزه برای در امان ماندن از درگیری‌ها، ۱۱ فروردین
فلسطینیان در حال گریختن از رفح در جنوب غزه برای در امان ماندن از درگیری‌ها، ۱۱ فروردین

اسرائیل و حماس ۲۶ دی سال گذشته برای برقراری یک آتش‌بس سه‌مرحله‌ای در غزه به توافق دست یافتند. مرحله نخست این توافق که شش هفته به طول انجامید، ۱۲ اسفند به پایان رسید و اسرائیل ۲۸ اسفند بمباران غزه را از سر گرفت.

با شدت گرفتن عملیات نظامی اسرائیل در شمال و جنوب نوار غزه، غیرنظامیان فلسطینی ناگزیرند برای فرار از درگیری‌ها به مناطق مرکزی این باریکه پناه ببرند.

پیش از این، ارتش اسرائیل ۱۱ فروردین دستور تخلیه اکثر مناطق رفح در جنوب غزه و ۱۲ فروردین دستور تخلیه بیت‌ حانون در شمال غزه را صادر کرده بود.

یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، ۱۳ فروردین ساکنان غزه را به اعتراض علیه حماس تشویق کرد و گفت این «تنها راه پایان دادن به جنگ» است.

صدها تن از ساکنان غزه ششم فروردین در مخالفت با سیاست‌های حماس و ادامه جنگ، در نقاط مختلف این باریکه دست به تجمع اعتراضی زدند.

وب‌سایت خبری وای‌نت ۱۰ فروردین به‌نقل از ساکنان غزه گزارش داد حماس دست‌کم شش تن از سازمان‌دهندگان اعتراضات اخیر را اعدام کرده است.