ترامپ فرمان وضع تعرفههای متقابل بر شرکای تجاری آمریکا را صادر کرد
دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، اعلام کرد با امضای یک فرمان اجرایی، دستور اعمال تعرفههای متقابل بر شرکای تجاری ایالات متحده را صادر میکند. این تعرفهها از بامداد پنجشنبه اجرایی میشود. شماری از کشورها تاکید کردهاند که به این اقدام دولت آمریکا واکنشی فوری نشان خواهند داد.
ترامپ چهارشنبه ۱۳ فروردین (دوم آوریل) این فرمان را «تاریخی» خواند و گفت: «دوم آوریل ۲۰۲۵ برای همیشه بهعنوان روزی در یادها خواهد ماند که صنعت آمریکا دوباره متولد شد، روزی که سرنوشت این کشور بازپس گرفته شد و آغازی بود بر مسیر ثروتمند ساختن دوباره آمریکا.»
او با دفاع از تصمیم خود برای وضع تعرفههای متقابل افزود: «طی دههها، کشور ما از سوی کشورهای دور و نزدیک، چه دوست و چه دشمن، غارت، چپاول، تحقیر و تاراج شده است... تعرفههای متقابل یعنی اگر آنها با ما چنین کنند، ما هم با آنها همان خواهیم کرد. خیلی ساده است. از این سادهتر نمیشود.»
رییسجمهوری آمریکا وعده داد این تعرفهها به تولید بیشتر در داخل کشور و در نتیجه، «رقابتی سالمتر و قیمتهایی پایینتر برای مصرفکنندگان» خواهد انجامید.
ترامپ تاکید کرد: «کارخانهها و مشاغل با شتابی چشمگیر به کشور بازمیگردند، روندی که همین حالا هم در جریان است. ما توان صنعتی داخلی خود را بهطور بیسابقهای تقویت خواهیم کرد، بازارهای خارجی را خواهیم گشود و موانع تجاری را درهم خواهیم شکست... این واقعا دوران طلایی آمریکا خواهد بود.»
او پیشتر نیز دوم آوریل را «روز رهایی» خوانده بود.
ترامپ ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ با صدور فرمانی اجرایی، تیم اقتصادی خود را موظف کرده بود تا طرحی را برای وضع تعرفههای متقابل بر هر کشوری که بر واردات محصولات آمریکا تعرفه اعمال میکند، تهیه کند.
بیشتر بخوانید: نگرانی کشورهای صنعتی پس از تعرفه ۲۵ درصدی ترامپ بر واردات خودرو
ترامپ: دیگر کسری بودجه سایر کشورها را جبران نمیکنیم
ترامپ ۱۳ فروردین از روابط آمریکا با شرکای تجاری خود، از جمله کانادا و مکزیک، انتقاد کرد و گفت: «ما از بسیاری کشورها حمایت مالی میکنیم، آنها را سر پا نگه میداریم و به ادامه فعالیت اقتصادیشان کمک میکنیم. چرا باید این کار را بکنیم؟ به همین دلیل است که با کسری بودجههای عظیم روبهرو هستیم و این حجم سنگین از بدهی در سالهای گذشته بر دوش ما گذاشته شده. واقعا دیگر نمیخواهیم آن را تحمل کنیم.»
او مخالفت خود را با آنچه «سیاست تسلیم یکجانبه اقتصادی» خواند، اعلام کرد و افزود ایالات متحده دیگر قرار نیست کسری بودجه سایر کشورها را جبران کند.
ترامپ تعرفههای اعمالشده علیه سایر کشورها را اعلام کرد و بدینترتیب برای چین ۳۴ درصد، اتحادیه اروپا ۲۰ درصد، ژاپن ۲۴ درصد، کره جنوبی ۲۵ درصد، سوئیس ۳۱ درصد، بریتانیا ۱۰ درصد، تایوان ۳۲ درصد، مالزی ۲۴ درصد، هند ۲۶ درصد، برزیل ۱۰ درصد، اندونزی ۳۲ درصد، ویتنام ۴۶ درصد و سنگاپور ۱۰ درصد، ونزوئلا ۱۵ درصد و اوکراین ۱۰ درصد تعرفه در نظر گرفته خواهد شد.
اورسولا فون در لاین، رییس کمیسیون اروپا، ۱۲ فروردین گفت این اتحادیه «طرحی قوی» برای مقابله با تعرفههای دولت ترامپ آماده کرده است.
او در عین حال تاکید کرد اتحادیه اروپا ترجیح میدهد راهحلی دیپلماتیک برای سیاست تعرفهای دولت ترامپ بیابد.
بیشتر بخوانید: تهدید اروپا به اقدامات تلافیجویانه در پاسخ به افزایش تعرفهها از سوی ترامپ
ترامپ: اگر میخواهید تعرفه صفر باشد، محصولتان را در آمریکا تولید کنید
ترامپ خطاب به رهبران کشورهای جهان گفت: «اگر شکایت دارید و میخواهید نرخ تعرفهتان صفر باشد، پس محصولتان را همینجا در آمریکا تولید کنید؛ چون اگر کارخانه و کالایتان را در داخل آمریکا بسازید، دیگر تعرفهای وجود نخواهد داشت.»
رییسجمهوری ایالات متحده تاکید کرد: «اگر میخواهید تعرفههای ما کاهش پیدا کند، اول تعرفههای خودتان را پایین بیاورید.»
او ضمن دفاع از سیاستهای تعرفهای خود، از ساخت کارخانههای بزرگ در سراسر آمریکا خبر داد و افزود حتی پیش از اعلام رسمی تعرفههای متقابل، «شرکتهایی بزرگ و ثروتمند» وارد میدان شدهاند و پروژهای به ارزش ۶۱میلیارد دلار برای احداث یک کارخانه عظیم کلید خورده است.
روزنامه واشینگتن پست ۹ فروردین به نقل از چهار منبع آگاه گزارش داد ترامپ بر ادامه سیاستهای تعرفهای خود تاکید دارد و مشاوران ارشد خود را تحت فشار قرار داده تا در موضوع تعرفهها با شدت بیشتری عمل کنند.