خبرگزاری فرانسه از کشته شدن یک مقام ارشد حزب‌الله در حمله هوایی اسرائیل به بیروت خبر داد

خبرگزاری فرانسه گزارش داد در حمله هوایی ارتش اسرائیل به ضاحیه بیروت، حسن بدیر، یکی از مقام‌های ارشد حزب‌الله لبنان و فرزندش کشته شدند. بدیر مسئولیت میز فلسطین در حزب‌الله را بر عهده داشت.

ارتش اسرائیل بامداد سه‌شنبه ۱۲ فروردین اعلام کرد در حمله‌ای هوایی یک عضو حزب‌الله را در حومه جنوبی بیروت هدف قرار داده است.

ارتش در بیانیه‌ای مشترک با سازمان امنیت داخلی اسرائیل، شین‌بت، اعلام کرد: «این حمله، یک تروریست حزب‌الله را هدف قرار داد که اخیرا به عوامل حماس دستور داده و به آن‌ها در طراحی یک حمله بزرگ و قریب‌الوقوع علیه غیرنظامیان اسرائیلی کمک کرده بود.»

ارتش اسرائیل و شین‌بت بدون اشاره به نام این مقام حزب‌الله، او را «تهدیدی واقعی و فوری» توصیف کردند.

شبکه المیادین، وابسته به حزب‌الله نیز گزارش داد در این حمله هوایی به بیروت دست‌کم سه نفر کشته شدند.

این عملیات در ادامه حمله هفتم فروردین اسرائیل به حومه جنوبی بیروت و جنوب لبنان انجام شد که تنش‌ها پس از آتش‌بس چهارماهه بین اسرائیل و حزب‌الله را بیش از پیش افزایش داد.

به گفته شاهدان عینی، در لحظه حمله، هواپیماهایی در ارتفاع پایین بر فراز بیروت پرواز می‌کردند و صدای انفجارهای مهیبی در سراسر شهر شنیده شد.

افزایش درگیری‌ها

آتش‌بس ماه نوامبر که با میانجی‌گری آمریکا میان اسرائیل و حزب‌الله لبنان برقرار شد، به درگیری‌های یک‌ساله پایان داد.

بر اساس این توافق، نیروهای حزب‌الله باید از جنوب لبنان خارج می‌شدند، تسلیحات آن‌ها از منطقه برچیده می‌شد و نیروهای ارتش لبنان در آنجا مستقر می‌شدند. هم‌زمان، نیروهای زمینی اسرائیل نیز از این منطقه عقب‌نشینی می‌کردند.

با این حال، دو طرف یکدیگر را به نقض این توافق متهم کردند. اسرائیل در ماه ژانویه خروج نیروهای خود را به تاخیر انداخت و در ماه مارس اعلام کرد چندین راکت از لبنان به سمت این کشور شلیک شده است. موضوعی که منجر به حملات متقابل اسرائیل به جنوب لبنان و مناطق جنوبی بیروت شد.

حزب‌الله داشتن هرگونه نقش در این حملات را رد کرده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، تاکید کرد این کشور برای مقابله با تهدیدها و اجرای آتش‌بس، به حملات خود در هر نقطه از لبنان ادامه خواهد داد.

آمریکا از حملات اخیر اسرائیل حمایت کرده و از دولت لبنان خواسته است در اجرای آتش‌بس «قاطع‌تر» عمل کند و تمام گروه‌های مسلح در این کشور را خلع سلاح کند.

از سوی دیگر، دولت لبنان نیز اسرائیل را به نقض آتش‌بس متهم کرده است. یکی از شروط توافق آتش‌بس، عقب‌نشینی کامل نیروهای اسرائیلی از جنوب لبنان بود اما اسرائیل همچنان نیروهای خود را در برخی مناطق استراتژیک این منطقه حفظ کرده است.

اسرائیل دلیل این رفتار را «اقدامات ناکافی دولت لبنان برای سرکوب حزب‌الله و سایر گروه‌های مسلح» عنوان کرده است.

دولت دونالد ترامپ نیز از این موضع اسرائیل حمایت کرده است.