پلیس امنیت از بازداشت شهروندانی خبر داد که در مراسم تحویل سال علیه حکومت شعار دادند

در آستانه برگزاری آیین باستانی سیزده‌به‌در، مجید فیض جعفری،‌ رییس پلیس امنیت عمومی فراجا با اشاره به شعارهای ضدحکومتی در مراسم تحویل سال نو در برخی اماکن تاریخی گفت که «لیدرها و محرکین اصلی» این رخداد دستگیر شدند.

مجید فیض جعفری، سه‌شنبه ۱۲ فروردین در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی، با اشاره به شعارهای ضدحکومتی در مراسم تحویل سال نو در برخی اماکن تاریخی، اعلام کرد نیروی انتظامی افرادی را که او «لیدرها و محرکین اصلی» این اتفاق خواند دستگیر کرده است و «برخورد قانونی، قاطع و بازدارنده» با آن‌ها صورت خواهد گرفت.

رییس پلیس امنیت عمومی فراجا بدون اشاره به جزییات و تعداد افراد بازداشت شده، گفت که «معاندان با بهره‌گیری از رسانه‌های ضدانقلاب» می‌خواهند جامعه را دو قطبی کنند.

او در ادامه گفت پلیس امنیت با کسانی که سعی در «بر هم زدن نظم و آرامش» جامعه دارند، «بدون هیچ اغماضی» برخورد می‌کند.

رییس پلیس امنیت فراجا در حالی از بازداشت شهروندان در این خصوص خبر داده که نهادهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی پیش‌تر در سوم فروردین نیز از بازداشت شماری از شرکت‌کنندگان در مراسم‌های نوروزی در استان‌های مختلف کشور از جمله فارس، کُردستان و خراسان رضوی خبر داده بودند.

با توجه به سابقه نهادهای امنیتی و قضایی، به نظر می‌رسد این اقدام در راستای ایجاد رعب و وحشت در میان مردم و جلوگیری از برگزاری آیین باستانی سیزده‌به‌در و سر دادن شعارهای ضدحکومتی در این روز صورت گرفته است.

۱۳ فروردین معروف به «سیزده به‌در» آخرین روز از تعطیلات نوروز است که مردم با رفتن به پارک‌ها، جنگل‌ها و تفرجگاه‌ها به شادی می‌پردازند.

ایران‌اینترنشنال پنجم فروردین گزارش داد در روزهای آغازین سال نو که با ماه رمضان هم‌زمان شده، فشارهای جمهوری اسلامی بر شهروندان برای برپا نکردن رسوم نوروزی افزایش یافته است.

در پی حضور پرشمار مردم در اماکن گردشگری هنگام تحویل سال نو که با رقص و شعار‌های ضدحکومتی همراه بود، نیروهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی شماری از شرکت‌کنندگان در مراسم‌ نوروزی در استان‌های مختلف کشور از جمله فارس، کردستان و خراسان رضوی را بازداشت کردند.

پس از آن در ۹ فروردین، ۱۵۰ فعال سیاسی، مدنی و حقوق بشر استان کردستان با امضای بیانیه‌ای، نوروز را یک جشن ملی خواندند و خواهان آزادی بازداشت‌شدگان جشن‌‌های نوروزی شدند.

امضاکنندگان این بیانیه با بیان این‌که نوروز امسال در شرایط و فضایی بسیار متفاوت و فراگیرتر در استان‌های کُردنشین و دیگر مناطق کشور برگزار شد، یادآوری کردند برخی از بانیان و برگزارکنندگان این آیین ملی به‌دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شده‌اند.

طی سه هفته گذشته، نیروهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی در چندین شهر کُردنشین ایران کوشیدند از برگزاری مراسم نوروزی جلوگیری کنند.

با این وجود، شهروندان در مناطق مختلف از جمله در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه به استقبال نوروز رفتند.

در این مدت، برخی سایت‌های حقوق بشری از جمله هرانا، کردپا و هه‌نگاو اسامی شماری از شهروندان کُرد بازداشت شده در ارتباط با برگزاری مراسم‌های نوروزی در شهرهای کُردنشین ایران را منتشر کردند.

در سال‌های گذشته نیز شماری از شهروندان کُرد در ایران به‌دلیل برگزاری جشن‌های نوروزی بازداشت شده‌ بودند.