جوانان بریتانیایی درباره مهاجرت، دموکراسی و شبکههای اجتماعی چه میگویند؟
نتایج یک نظرسنجی جدید نشان میدهد ۵۱ درصد جوانان در بریتانیا، مهاجرت را عامل مثبتی در تحول اجتماعی میدانند. از دیگر نکات برجسته این پیمایش، نگرانی فزاینده نسل جوان از چشمانداز دموکراسی در بریتانیا و حمایت آنها از اعمال محدودیت سنی در استفاده از شبکههای اجتماعی بود.
بر اساس یافتههای این نظرسنجی که دوشنبه ۱۱ فروردین منتشر شد، حدود ۷۳ درصد جوانان نژادپرستی را یک «مساله مهم» در بریتانیا قلمداد میکنند.
این پیمایش از سوی مرکز جان اسمیت دانشگاه گلاسگو انجام شد و بیش از دو هزار نفر در بازه سنی ۱۶ تا ۲۹ سال در آن مشارکت داشتند.
در سالهای اخیر و در پی افزایش ورود مهاجران غیرقانونی به بریتانیا، مهاجرت به مسالهای پرچالش و جنجالبرانگیز در این کشور تبدیل شده است.
مردادماه ۱۴۰۳، تعدادی از شهرهای بریتانیا صحنه ناآرامی و رویارویی معترضان به سیاستهای مهاجرتی این کشور و نیروهای پلیس بودند.
نتایج یک پژوهش در مهرماه سال گذشته نشان داد بریتانیا میزبان بیشترین تعداد مهاجران غیرقانونی در میان کشورهای اروپایی است.
نگرانی جوانان بریتانیایی از آینده دموکراسی
یافتههای نظرسنجی دانشگاه گلاسگو همچنین حاکی از آن است که بخش زیادی از جوانان بریتانیایی در خصوص وضعیت دموکراسی در این کشور نگرانیهایی دارند.
در این نظرسنجی، ۵۷ درصد از پاسخدهندگان از دموکراسی حمایت کردند، در حالی که ۲۷ درصد دیکتاتوری را ترجیح دادند.
۶۳ درصد از شرکتکنندگان نیز معتقدند دموکراسی با «مشکل» مواجه شده و نزدیک به سهچهارم (۷۲ درصد) گفتند دموکراسی دچار «اختلاف بیش از حد» شده است.
پیشتر در آذرماه ۱۴۰۳، نتایج یک نظرسنجی نشان داد اکثریت جوانان آلمانی نسبت به سیاست بیاعتماد هستند و تنها کمتر از ۱۰ درصد آنها بر این باورند که احزاب سیاسی این کشور ایدههای آنها را میپذیرند.
اروپا در سالهای اخیر با «بحران دموکراسی» مواجه بوده؛ پدیدهای که سیستمهای دموکراتیک را در معرض چالشهای جدی قرار داده است. این بحران میتواند به کاهش اعتماد عمومی به نهادهای دموکراتیک، تهدید آزادیهای اساسی، تضعیف استقلال قضایی، نقض حقوق بشر و افزایش نابرابریهای اجتماعی بینجامد.
موضع نسل جوان بریتانیا درباره اعمال محدودیت بر استفاده از شبکههای اجتماعی
بر اساس یافتههای پیمایش دانشگاه گلاسگو، حدود ۶۷ درصد جوانان بریتانیایی از ممنوعیت استفاده افراد زیر ۱۶ سال از شبکههای اجتماعی حمایت میکنند.
همین تعداد نیز معتقدند پدیده «مردانگی سمی» در بریتانیا در حال گسترش است.
مردانگی سمی به مجموعهای از رفتارها و نگرشهای فرهنگی اشاره دارد که در آن مردان تشویق میشوند قدرت و تسلط خود را از طریق سرکوب احساسات، رقابتجویی افراطی و نادیده گرفتن ضعفها به نمایش بگذارند.
این نگرشها میتوانند به آسیبهای روانی و اجتماعی منجر شوند و روابط انسانی را تحت تاثیر قرار دهند. مردانگی سمی همچنین نقشهای محدودکنندهای برای مردان و زنان ایجاد میکند.