خرده‌فروشان کانادا، پس از گسترش جنبش «کالای کانادایی»، محصولات آمریکایی نمی‌خرند

جنبش «کالای کانادایی» که به تازگی در کانادا به راه افتاده، موجی از نگرانی را در میان آن دسته از شرکت‌های آمریکایی ایجاد کرده که کانادا یکی از بازارهای هدف محصولات تولیدی آن‌هاست. اکنون خرده‌فروشان کانادا، پس از گسترش جنبش «کالای کانادایی»، محصولات آمریکایی نمی‌خرند.

به گزارش رویترز، شرکت آمریکایی پاراسول، تولیدکننده‌ پوشک مستقر در کالیفرنیا، از ماه ژانویه با یک توزیع‌کننده برای گسترش فروش پوشک و دستمال مرطوب خود به خرده‌فروشان جدید در کانادا همکاری کرده بود.

اما اوایل مارس، این توزیع‌کننده که جسیکا هانگ، مدیرعامل پاراسول، از افشای نامش خودداری کرد، این همکاری را متوقف کرد. به گفته‌ هانگ، دلیل این تصمیم، افزایش احساسات ضد آمریکایی در کانادا بود.

بیشتر بخوانید: نخست‌وزیر کانادا: دوره روابط عمیق بین آمریکا و کانادا به سر رسید

هانگ گفت: «به توزیع‌کننده دستور داده شده بود که هرگونه عرضه‌ برندهای آمریکایی را متوقف کند.» او افزود: «آن‌ها به ما گفتند که وضعیت بازار را ارزیابی کرده و بعدا تصمیم‌گیری خواهند کرد.»

مدیرعامل پاراسول ادامه داد: «چنین اختلالی را هرگز انتظار نداشتیم. تا به حال چیزی شبیه به این نشنیده بودم. قطعا با موانع جدی‌ای روبرو شده‌ایم.»

دگرگونی در قفسه‌های فروشگاه‌های کانادا

به نوشته رویترز، تغییرات چشمگیر در قفسه‌های فروشگاهی کانادا تاثیر مصرف‌گرایی میهن‌پرستانه را نشان می‌دهد.

در سال ۲۰۲۴، کانادا نزدیک به ۳۵۰ میلیارد دلار کالا از ایالات متحده وارد کرد و این کشور را به بزرگ‌ترین شریک تجاری‌ خود تبدیل کرد.

سیاست‌های دونالد ترامپ، رییس‌جمهور ایالات متحده، از جمله اظهارات او درباره‌ الحاق کانادا به خاک آمریکا، اعمال تعرفه‌ ۲۵ درصدی بر فولاد و آلومینیوم کانادایی و تهدید به وضع مالیات بر تمام واردات از این کشور، موجب واکنش بسیاری از خریداران کانادایی شده و آن‌ها تلاش می‌کنند از خرید کالاهای آمریکایی خودداری کنند.

بیشتر بخوانید: ترامپ: تعرفه‌ ۲۵ درصدی بر خودروهای وارداتی اعمال خواهد شد

پاراسول که محصولاتش را عمدتا به صورت آنلاین و در فروشگاه‌های تارگت (Target) در ایالات متحده عرضه می‌کند، در حال آماده‌سازی بسته‌بندی‌هایی با برچسب فرانسوی برای بازار کانادا بود.

هانگ گفت که او تصمیم‌گیری درباره‌ محصولات مشخصی را که قرار بود در قرارداد توزیع کانادا گنجانده شوند، آغاز کرده بود اما این قرارداد اکنون لغو شده است.

افزایش تقاضا برای تولیدکنندگان داخلی در کانادا

ربکا اسلین، یک مادر و کارشناس بیمه درمانی از سن-ژان-سور-ریشلیو در استان کبک، اخیرا تجربه‌ خود را از جستجوی محصولات ساخت کانادا در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته است.

او به رویترز گفت که به تازگی پوشک‌های رویال (Royale) را که توسط شرکت ایروینگ پرسونال کر (Irving Personal Care) مستقر در مونکتون در استان نیوبرانزویک کانادا تولید می‌شود، خریداری می‌کند. این شرکت یکی از معدود تولیدکنندگان پوشک نوزاد در کانادا است.

او افزود: «من قبلا به این فکر نکرده بودم که پوشک‌ها کجا ساخته می‌شوند، اما ظاهرا پیدا کردن پوشک‌های تولید کانادا چندان آسان نیست. این تغییر بزرگی برای ما محسوب می‌شود.»

بیشتر بخوانید: نخست‌وزیر کانادا: اعمال تعرفه‌ از سوی ترامپ حمله‌ مستقیم به کارگران کانادایی است

شرکت ایروینگ پرسونال کر اعلام کرد که خرده‌فروشان سراسر کانادا با این شرکت برای افزایش توزیع محصولاتشان تماس گرفته‌اند.

جیسون مک‌آلیستر، معاون اجرایی عملیات این شرکت، گفت: «به عنوان تنها برند پوشک نوزاد که در کانادا ساخته می‌شود، میزان ارسال‌های هفتگی ما چهار برابر شده است.»

صادرات نوشیدنی و مرکبات تحت تاثیر قرار گرفته‌اند

جنبش «کالای کانادایی» فقط کسب‌وکار پوشک را تحت تاثیر قرار نداده، بلکه صادرات نوشیدنی‌ها و مرکبات آمریکا به کانادا نیز دچار مشکل شده است.

اوایل مارس، شرکت براون فورمن ، تولیدکننده‌ ویسکی جک دنیلز ، اعلام کرد که حذف بوربن و ویسکی آمریکایی از فروشگاه‌های مشروب‌فروشی کانادا حتی بدتر از تعرفه‌های تلافی‌جویانه‌ کاناداست.

یک منبع مطلع از صادرات مرکبات کالیفرنیا در اوایل مارس به رویترز گفت که خرده‌فروشان کانادایی سفارش‌های خود را لغو کرده‌اند.

شرکت جی‌تیز لیوینگ فودز مستقر در لس‌آنجلس و تولیدکننده‌ نوشیدنی کامبوچا، اعلام کرد که خرده‌فروشان کانادایی، از جمله والمارت، به دلیل عدم قطعیت درباره‌ تعرفه‌ها، میزان سفارش‌های خود را کاهش داده‌اند.

دانیل بوکوفسکی، که حساب‌های خرده‌فروشان بزرگی مانند والمارت کانادا، لابلاز، مترو و سوبیز را برای این شرکت مدیریت می‌کرد، گفت: «توزیع‌کنندگان این فروشگاه‌ها به ما گفتند که به جای دو کامیون، فقط یک کامیون محصول خریداری خواهند کرد، زیرا خرده‌فروشان محتاط شده‌اند و منتظرند ببینند وضعیت تعرفه‌ها چگونه پیش خواهد رفت.»

موضع‌گیری خرده‌فروشان کانادایی

والمارت گفت: «ما همچنان با تامین‌کنندگان همکاری خواهیم کرد تا بهترین راه را در این دوران نامشخص پیدا کنیم.»

شرکت‌های لابلاز و سوبیز به درخواست رویترز برای اظهار نظر پاسخ ندادند.

رویترز نوشت که مترو اعلام کرده در اولویت قرار دادن محصولات کانادایی سیاست این شرکت است.

بیشتر بخوانید: کارنی بر مقابله با تهدیدات ترامپ تاکید کرد

سخنگوی مترو گفت: «قصد ما حذف محصولات آمریکایی از قفسه‌ها نیست، اما در صورت اعمال تعرفه‌ها، مانند همیشه، همه‌ لیست‌های محصولات را ارزیابی خواهیم کرد تا بهترین ارزش و محصولات را به مشتریان ارائه دهیم.»

تاثیرپذیری کسب‌وکارهای کوچک

شرکت دمتر فراگرنسز ، یک کسب‌وکار خانوادگی کوچک در پنسیلوانیا که عطر تولید می‌کند، برنامه‌های خود را برای ورود به بازار کانادا در سال ۲۰۲۵ متوقف کرد.

مارک کرامز، مدیرعامل این شرکت، گفت: «احساسات کانادایی‌ها علیه محصولات آمریکایی تغییر کرده است. در نتیجه، به نظر می‌رسد که این تلاش بی‌نتیجه خواهد بود و ما به سادگی این طرح را کنار گذاشتیم.»

شرکت گرایم ایتر پروداکتز لیمیتد، یک تولیدکننده‌ کانادایی محصولات پاک‌کننده‌ دستی، از جمله ریسپانس و لاستر شین، اعلام کرد که اکنون شانس بیشتری برای ورود به فروشگاه‌های تایر کانادایی دارد.

تریسی هیز، معاون این شرکت، گفت: «آینده امیدوارکننده به نظر می‌رسد.»